Kopanje v morju med menstruacijo
Če tampon pravilo namestis nebi smel vpit veliko vode. Tampon moras pravilno vstavit torej ga potisnes dokler gre. Vsaka zenska je malo drugacna ampak jaz recimo cel prst notri potisnem tako da se z konico dotikam tampona. Ce ga pa porines notri le centimeter da skoraj ven gleda pa bo seveda vpil vso vodo. Po kopanju ga ne imet prevec dolgo notri in ga zamenjaj. Ni treba skrbet. Ce ti ne pase met tampona pa bodi brez- seveda ce to tebe ne moti in s tem ne motis drugih.
zginte, 25.07.2022 ob 11:30
Dejte babe te svoje pizdine probleme pisat na za to namenjenem forumu.
Pejte u pičko materno s tem tardečim šmirom.
Zamašite si že te pizde, da ne bo vse poscano za vami.
Forum se imenuje starsevski cvek pa se tu pise vse drugo kot o starsevstvu tako da razen ce te motijo vse druge teme ki niso v zvezi s tem potem bodi raje tiho
perte si pizde, 25.07.2022 ob 11:38
Najbolj pomembno pa pozabljate. Operte si te vaše pizde, da ne bo smrdelo za vami po ribah.
Zdrava “pizda” nima vonja po ribah. Tak vonj je le zaradi kaksne okuzbe. Malo se mi slimis da ne ves tega in da si imel izkusnje samo z zenskami z infekcijami da mislis da imajo vse tak vonj. Ubistvu boje da je tako smilijo se mi zenske ki te morajo premasat.
Nekdo samo sprasuje nedlozno vprasanje ker potrebuje pomoc, nasvet. Ni treba bi nesramen. Ce ti kej ne pase pac ne beri. Ugasni ravunalnik/telefon. Zelo simpl
Sama se prva 2,3 dni dokler je M močna ne kopam, ker imam krče in mi ni do tega. Po tem je pri meni konec. Dopust si pa splaniram tako da nimam M. Ko sem bila najstnica in so drugi določili termin dopust sem enkrat imela M na morju in ni bilo ravno prijetno. Sama bi poskusila menstrualne kopalke, ker nisem ljubiteljica tamponov. Poznam veliko žensk, ki se kopa brez vložka ali z vložkom, ampak mislim da si takrat bolj dovzeten za okuzbe, tko da jaz ravno ne bi.
Načrtovanje še gre, če je pri hiši samo 1 ženska.
Ko gre za mamo, več hčera, pa to odpade.
Sploh, če smo na morju dlje časa, zagotovo ima katera menstruacijo, če ne kar vse.
Res smo 4 ženske/dekleta v družini, imamo pa menstruacijo kar vse v istem terminu.
Na morju pa smo običajno od konca šole in nato cca 4 tedne, pa avgusta še približno 2 tedna ali 3.
Če imamo vmes menstruacijo, to ne predstavlja težave.
Kopanja dovolj, sploh pa nobena ne komplicira.
Gremo itak s čolnom in se kopamo na samem.
Taja835, 25.07.2022 ob 11:01
Sredi dopusta sem danes dobila menstruacijo. Prve 3 dni imam močnejšo, nato počasi pojenja, vendar še kaplja do šestega dneva. Ali je kljub temu neškodljivo po treh dneh kopanje? Smo na samem, kjer je morje čistejše in zato tudi ne bi motilo ostalih.
Menstrualna skodelica je zakooon. Ne čutiš je pa voda ne gre not.
Mogoče si lahko kaj pomagate in s tem olajšate: http://www.modibodi.si
T925, 25.07.2022 ob 11:10
Taja294, 25.07.2022 ob 11:06
Problem pri tamponu je, da takoj vpije ogromno vode pri kopanju.
Tampon seveda vpije veliko vode, ampak hkrati vpija tudi kri ter te zaščiti pred vdorom bakterij v nožnico. Če se kopaš v času menstruacije, uporabi tampon, ki si ga vstaviš tik pred plavanjem in odstraniš takoj, ko prideš iz vode. Zaradi možnosti vnetij tudi takoj sleci mokre kopalke ter ne lulaj v morje. Sicer pa ogromno žensk plava tudi v času menstruacije, zato naj te to čisto nič ne skrbi – vse bo v redu!
Tako ja. Pa tampon niti ne vpije veliko vode, ker je precej globoko v nožnici.
Morda ob najhujši krvavitve ne hoditi v vodo, a po treh dneh s tamponom pa brez problema.
Meni vedno vpije ful vode, tudi če ga potisnem čim bolj globoko in dam vrvico čisto noter. Toliko vode mi vpije, da mi voda teče po stegnih dol, ko pridem iz vode. To zna bit neprijetno prve dni, ker če maš zelo močno, zna tečt roza voda. Res moras takoj laufat v WC, bog ne daj, da si na plaži brez WC-ja. Sigurno ti to zmanjša kvaliteto dopusta, uživanja. Pol pa še, če si na dopustu z majhnim otrokom, ko moras stalno neki v vodo skakat, kaj si boš 6 krat menjavala tampon, ni glih fajn. Nekaterim očitno ful tesni in vam ne pride voda noter, bodte vesele. In tud tiste, ki nimate močne menstruacije. Jaz se raje izogibam, da bi mela na dopustu. Planiram tako, ker ni isto veselje.