Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kopanje v slov. rekah

kopanje v slov. rekah

Poletje je prakticno tu, zato me zanima naslednje:

kaksne so vase izkusnje s kopanjem v nasih rekah ?

Sam sem se kopal ze v Kolpi (Primostek), pa v Krki pri Zuzemberku,
v Iski v Iskem vintgarju…

Ve kdo za se kaksno dobro lokacijo s cisto vodo, zanimivo okolico ?

Dragi Aligator
Če si se že odpravil na Kolpo, ti toplo priporočan njen zgornji tok. Je veliko bolj zanimiv in razgiban teren. Pa tudi čistejša je voda. Kar je nižje od Vinice je že preveč “umazano”.

OK, hvala za idejo – imas kak konkreten predlog glede kraja ? Kar si zelim je, da ima voda globino vsaj recimo 1.50 m, da se da tudi plavati, ne le namakati.

Priporočam ti recimo Stari Trg – Prelesje, potem so malo nižje Radenci, pa Kot, pa Damelj. Na vmes je še veliko slapov, katere lahko raziskuješ.

Če ti je to predaleč, greš lahko od Primostka malo višje – v Griblje, cca. 7 km višje ampak (vsaj meni) veliko bolj zanimivo.
Sicer pa mi na sploh niso zanimiva kopališča brez slapu. In tam kjer je slap je povsod višja voda, za normalno plavanje in tudi skakanje v njo.

Uživaj!

KOLPA JE OD VINICE DO ADLEŠIČEV ŠE VEDNO ČISTA IN ŠE PRECEJ TOPLA. TU JE VAROVANO OBMOČJE ZARADI ZAJETJA PITNE VODE V ADLEŠIČIH IN TUDI ZARADI PRAGOZDA OB KOLPI, KJER DOMUJEJO SIVE ČAPLJE.

Reka Nadiža pri Kobaridu. Višje od Napoleonovega mostu. Je zakon.

Nadiža je ful dobra. Pa še zdravilna je – baje…
Lp!

Soča v dolini Trente (le na hitro, brrrrrrrr), Pišnica (K.Gora, Jasna, tudi brrrrrrrrrr),…
Sicer pa poglej na zemljevid in se odpravi na izlet. Mislim, da se lahko okopaš v vseh manjših rekah in rečicah po Sloveniji.

Za kopanje je res enkraten zgornji tok reke Kolpe (Prelesje, Dol, Radenci, …). Ne bo ti žal! Če se pa naveličaš kopanja, si lahko sposodiš tudi kanu, kajak ali raft. Reka je sigurno bolj čista kot v spodnjem toku, zato lahko ko si žejen le odpreš usta. Preveri le da kdo pred tabo ne LULA.

LP, Lidi

DOVOLJ ČISTA JE TUDI REKA IDRIJCA NAD ZG. TRBUŠO.
V NJEJ SE TUDI VESELO KOPAJO.TOLMINKA V TOLMINSKI GRAPI JE PA PREMRZLA, SAJ IMA 7-9 STALNE TEMPERATURE. ZATO PA SI JO JE VREDNO OGLEDATI.
DNO KORIT TE TUDI BREZ KOPANJA PRIJETNO OHLADI.

New Report

Close