koper – protest
V Avstriji in Nemčiji bodo šole odpirali šele v sredini februarja, pa imajo veliko boljšo epidemiološko sliko, pri nas pa protestirajo, čeprav je vse jasno in so znane številke, kdaj se kaj sprošča.
V kolikor se vlada ne bi držala semaforja, bi pa spet jokali in protestirali, da se vlada še svojih pravil ne drži in da če lahko kršijo oni, zakaj pa ne moremo mi in bi spet nastal kaos in bi bili ponovno vsi v črnem in zaprti še za en mesec, ko bi narastle okužbe.
Februar je mesec, ko so respiratorne bolezni na vrhuncu.
Se pravi, da gre pri prizorih protestnikov iz Avstrije in Nemčije v resnici za statiste ali za deep fake posnetke?
Jaz zaupam samo preverjenim novicam iz televizije. Ne zanimajo me tiste internetne izmišljotine in računalniško napravljene slike demonstracij. Toliko časa ga bomo v Sloveniji srali s to neodgovornostjo, da bomo na koncu fasali še kakšno evropsko tožbo zaradi širjenja pandemije, če ne celo svetovno!
Zadnjič sem bila na kofetu s sosedo, ki ima moža na eni odgovorni funkciji, in mi je povedala, da je njen mož rekel, da je Slovenija dobila že ostro opozorilo, naj vlada naredi nekaj s temi protestniki, internetnimi antimaskarji in vsemi, ki ne spoštujejo ukrepov, drugače bo nato vdrl sem z vojsko in napravil red!
Tako kot smo svojo državo dobili “na krožniku”, tako bomo tudi svobodo nazaj dobili “na krožniku”.
Namesto nas demonstrirajo Ita,ijani, Avstrijci, Nemci, Hrvati … vsi odločni, samozavestni, zdravopametni narodi, mi oz. VI pa se zgražate zaradi enih fuc-king protestov okoli šol. Pa kaj vam je, ljudje? Dajtre si pogledat kaj se dogaja okoli vas, Slovenija je črna pika na zemljevidu, mi smo točka brez odpora, apatični norci, debili v najslabšem možnem pomenu te besede. Nesposobni samoodločbe, nesposobni postaivti se zase. Fuj za take sodržavljane.
V Avstriji in Nemčiji bodo šole odpirali šele v sredini februarja, pa imajo veliko boljšo epidemiološko sliko, pri nas pa protestirajo, čeprav je vse jasno in so znane številke, kdaj se kaj sprošča.
V kolikor se vlada ne bi držala semaforja, bi pa spet jokali in protestirali, da se vlada še svojih pravil ne drži in da če lahko kršijo oni, zakaj pa ne moremo mi in bi spet nastal kaos in bi bili ponovno vsi v črnem in zaprti še za en mesec, ko bi narastle okužbe.
Februar je mesec, ko so respiratorne bolezni na vrhuncu.
[/quote]
Pri nas so šole zaprte slaba dva meseca več kot v Avstriji in Nemčiji. Zaprli so jih oktobra, ko to sploh ni bilo nujno., Zaradi zaprtja šol ni okuženost niti malo padla; precej je narasla. To nam pove, da šole niso “krive”. Vsaj ne v neki pomembni meri. Okužbe so se množile v DS=- . jih in na žurkah med prazniki ( odprto 2x po 2 dneva )….pa trgovine tudi slab teden.
https://twitter.com/BojanPozar/status/1355839154400223235?s=20
STARŠI ZLORABLJAJO OTROKE ZA DOSEGO SVOJIH SPREVRŽENIH CILJEV.
Me niti ne čudi, da je “ponosna” mamica tele deklice na -ić in seveda najverjetneje na sociali, Slovenija ji je ponudila dom, ona pa ji vrača s tem, da širi okužbo in nestrpnost?
Se strinjam, da bi lahko sedaj, ko se je epidemiološka slika izboljšala, odprli šole. Sem pa gledala po tv proteste staršev. Mnogi brez mask, itak brez varnostne razdalje, kričijo. Kako bomo takim staršem verjeli, da se držijo ukrepov, ko se izvaja šola, če se tu ne držijo. Manjši otrok s transparentom v roku, vpitje… Kaj mislite, ali to ne pušča posledic na otroke? Ali ni bolj pametno, da se doma z otrokom pomeniš, razložiš situacijo na drug način Da ne omenjam tistih staršev, ki vozijo v vrtec in šole bolne otroke.