Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kopija računa

kopija računa

Zanima me, ali imam pravico do kopije računa, če sem izgubila svojega?
Torej, ali je trgovina dolžna meni priskrbeti kopijo računa, mojega opravljenega nakupa pri njih, če jih za to prosim?
Če ni dolžna, kaj pol še lahko naredim, da pridem do računa, oz. kako drugače lahko reklamiram izdelek , kupljen pri njih s stvarno napako?
Hvala za info!

Mislim, da je to samo njihova dobra volja. Meni so že enkrat šli na roko, ker mi je račun, ki sem ga potrebovala za garancijski servis, popolnoma obledel. Dobro uredi!

Meni je bilo rečeno, da trgovina mora dati stranki kopijo, če ta prosi za njo. Je pa treba dati podatke, da hitro najdejo: datum, znesek, izdelek. Ponavadi pomaga izpisek iz banke; če je bilo plačano s kartico.

Ni nujno; da dobiš takoj. Račune hranijo v računovodstvu (tudi digitalne), zato lahko traja nekaj dni. Kar tako v 5 minutah trgovina ne more izdati kopije. Pokličite v trgovino in vprašajte, kakšen je postopek.

lidl pošlje po mailu, če jih prosiš, rabijo datum, čas nakupa, znesek in poslovalnico
bauhaus mi je v trgovini sprintal na podlagi istih podatkov, je bilo manj kot teden dni od nakupa

Meni je serviser datum nakupa našel po serijski številki mašine in sploh ni kompliciral glede računa. Konkretno Bosch. In že naslednji dan po klicu uredil.

Tole se bolj bere, kot da si ga vrgla stran in ne izgubila. 🙂 Z 20 dag kave se ustavi v računovodstvu, z datumom in uro nakupa ter zneskov in boš dobila kopijo.

New Report

Close