Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti kopija računa

kopija računa

Pozdravljeni,

sicer nimam nekega hudega problema, ampak me res zanima, saj je bila prodajalka v trgovini do mene zelo arogantna. Kupila sem 2 kolesi in še nekaj dodatkov in imam potrdilo od Ba kartice – torej se vidi datum in znesek. Ker ne najdem računa sem mislila, da lahko dobim kopijo, ampak mi je menda po zakonu ne smejo dati. Prav tako mi ne velja nobena garancija, ker nimam računa in servisne knjige – kolesi sem kupila letos 31.07.2010 tako da še ni tako daleč nazaj.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

V skladu s 86. čl. Zakona o davku na dodano vrednost-1 je davčni zavezanec dolžan hraniti kopije računov vsaj 10 let in prav nobenega razloga ni, da vam je ne bi dali. Mogoče vas bodo vzeli bolj resno, če jim boste zagrozili z davčno inšpekcijo.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close