Najdi forum

Kopiranje cd-jev

Pozdravljeni.

Za kopiranje CD-jev uporabljam Easy CD Creator. Jezi me, da včasih, ko hočem narediti več kopij enakega CD-ja kar preprosto pečica zastoji. Nato moram resetirati računalnik in vse od začetka. Najprej kopija na trdi disk in nato peka.
Pa še to!
Zdi se mi, da mi Wreiter vedno bolj počasi dela. Imam 40 giga disk in LG Wreiter 32x. Trdi disk je zaseden nekje polovično. Zanima me, če bi kaj profitiral, pri kopiranju, če bi uporabljal hitrejši trdi disk ( 7200 obratov). Ni mi jasno v katero mapo se podatki samodejno zapisujejo in kako se potem avtomatsko brišejo. Ali ostajajo kakšne smeti v mapah. Kje naj najdem te mape. Prvi Cd je zmerom normalno posnet pri drugem ali tretjem pa mi se vse skupaj zaostavi na nekje treh procentih. Jezen sem saj mi to jemlje veliko časa.

Najlepša hvala za odgovore.

glede hitrosti diska ne skrbi, 32x hitrost ni nikoli prav dosezena, mogoce na zacetku cdju, kjer se hitreje vrti.
drugace ti pa svetujem, da najprej image posnames. gre za to, da najprej v fajl “zapeces”, nato pa le-tega na cdje kopiras. v nerotu gre to elo preprost, pac zberes virtual cd al pa kar image izberes, za creatorja pa ne vem natancno, vendar se sigurno da naredit.

Nimam Nerota. Do sedaj sem uporabljal Easy Creator in je bilo vse o.k. Zadnje čase pa zabava. Peče počasi pa še včasih kakšen cd ni tako zapečen kot bi moral biti. Včasih je bilo stanje medpolnilnika na 100% sedaj pa je na 1 %.Ali pa je morda že wreiter istrošen. Veliko ga uporabljam za podatke in posnetke. Ni mi jasno kaj naj naredim? Drugače mi računalnik dobro špila. Morda še to ? Kaj je najpomembnejše za hitro in kvalitetno zapisovanje Cd-jev?

Hvala

Zakaj pa maš LG-ja*?? Kupi Teac-ov pekač pa bo delalo 100%.

LP, Bojč.

Hvala za nasvet, ki mi ne pomaga nevem koliko. Ali ima morda, kdo boljšo pomoč?

teac pa res ni vec to, kar je bil vcasih. kolikor vem, je lg zelo soliden pekac.
glej, ce se ti ne da brstak po nastavitvah pa to, je najboljse, ce odinstaliras pekac, nato pustis, da se ti samostojno spet nalozi, mogoce z lgjeve strani nalozis kaksne novejse driverje, nato pa spet probas. lahko tudi windowse na novo instaliras. lahko pa seveda probas nerota gor dat, pa vidis, ce ti bo delalo.

Od kdaj pa rabimo driverje za pečico? Moja ženka peče slastne piškote brez njih… Fantje ne ga biksat. CD Clone rulez, al pa CDRwin. Kaj se sploh ubadate z neroti in creatorji??

Tajfun, saj niso vsi ob rojstvu pili mleka iz PCjevih nedri.;) Malce me žalosti, ker tule srečujem nasvete v glavnem v stilu: kupi novo (boljše hitreje močneje in dražje) in podpiraj potrošniško družbo. Kdo pa pravi da nov driver za pekač (OK, OK, pač ni driver ampak firmware, pa kaj?) ne bi pomagal? In malce spucati računalnik navlake, tudi ne bi škodilo, ali pač? Saj bo novi tudi delal samo do prvega zasmetenja. Hočem reči, saj avta tudi ne zamenjamo takoj, ko nam otroci nadrobijo piškote pod sedeže, jermen začne čudno piskati, pospeška pa tudi ni ta pravega1 Po dobrem servisu, avtopralnici in sesalcu smo lahko prav dobre volje. In če pše naši boljši polovici dopovemo, kako bi bilo bolje voziti je učinek popoln.

Ajd, pa srečno zdravo in čim manjkrat resetirano 2002!!

Ah pozabu: je pa res: CD clone rulz. Samo kopije od kopijine kopije kopirane kopije ni pametno presnemavati z njim, če niso lastniki v tej verigi pazili na medije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close