Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kopiranje slik iz dokumenta v pdf-ju

Kopiranje slik iz dokumenta v pdf-ju

Iz dokumenta v pdf-ju bi rada skopirala grafikon, ga prilepila in malo preuredila. Se to da?

Marsikaj se da, je pa precej odvisno od konkretnega primera. Odgovor na tvoje vprašanje so najprej ‘tehnična’ vprašanja:

Je pdf dokument kakorkoli zaščiten?

Je grafikon v vektorski obliki, ali je vstavljen kot bitna slika?

Kaj pomeni preureditev? Samo dodajanje kakšnega napisa, ali spreminjanje črt, barv, vrednosti, napisov…?

Potrebuješ grafikon za prikazovanje na ekranu, ali za tiskanje?

Vsekakor bi se nekaj zagotovo dalo narediti, od odgovorov na zgornja vprašanja pa je odvisno, kako dober bi bil rezultat in koliko dela bi bilo za to potrebno. Če nam zaupaš kaj več podrobnosti, bom poskusil tudi bolj konkretno pomagati.

Dokument se da izpisovati (tu ni zaščite), za druge morebitne zaščite ne vem.
Preureditev pomeni, da bi oznake x in y osi prevedla v slovenščino.
Grafikon bi vstavila v svojo nalogo in ga seveda tudi izpisovala.
Tisto o vektorski obliki in bitni sliki pa nimam pojma.

Hvala za pomoč!

OK, potem pa ne bova komplicirala.

Odpri pdf, verjetno bo to v Adobe Readerju. Nastavi pogled tako, da bo grafikon na ekranu čim večji. Poišči Tools – Select & Zoom – Snapshot tool. Označi grafikon in avtomatsko se bo skopiral. Odpri word, če tam pišeš svojo nalogo, in prilepi kopiran grafikon na ustrezno mesto. Zdaj pa kar v wordu čez angleške napise postavi text boxe in v njih napiši slovenske napise. Pri text boxu ukini okvir, ozadje pa naj bo belo, pa se ne bo pod slovenskimi napisi videlo angleških.

Šment, taka razlaga vzame več časa, kot samo delo. Upam, da ti bo uspelo, drugače pa kar sporoči.

V word mi je uspelo skopirati, samo tukaj ne vem, kako naj popravim besedilo.
Imam slovenske windowse; kaj je že to text box?

Hvala še enkrat.

Tole bo pa rahlo nerodno. Jaz imam vse v angleščini in slovenskih izrazov niti približno ne poznam. Imaš pa t.i. text box v menuju Insert, kar bi po slovensko utegnilo biti Vstavi, ali pa kaj podobnega. Text box je dejansko okence, v katerega lahko pišeš, rišeš, vstavljaš tabele… enako kot sicer v dokumentu. Razlika je v tem, da ga lahko prosto prestavljaš po dokumentu skupaj z vso vsebino. Moj predlog je bil, da tako okence enostavno postaviš čez angleški napis, ki ga s tem skriješ, v okencu pa je slovenski napis, ki nadomesti angleškega.

Če nisi najbolj vešča z Wordom, bi lahko kaj koristnega našla tudi tukaj:

http://office.microsoft.com/sl-si/word/HA102384571060.aspx?pid=CH100675901060

Zdaj sem našla, v slovenščini je vstavljanje, okvirček za besedilo.

Vse o.k., problem je samo ta, da imam zdaj obrobe okoli novega besedila. Ali je možno kako brez teh obrob?

Hvala, racman, zelo si mi pomagal.

No, pa dokončajva tole. Ko je okvirček aktiven, ima debel šrafiran rob. Klikni z desnim gumbom na ta rob in dobiš menu, kjer izbereš v angleščini Format text box, zraven je narisana kanta barve in čopič, vsaj to je verjetno enako v angleški in slovenski verziji. Odpre se novo okno, kjer nastavljaš med drugim tudi barvo ozadja ter barvo, stil in debelino roba. Za rob seveda izbereš, da ga ni, ali pa naj bo bele barve.

Ne boš verjel, ampak mi je uspelo.
Najlepša hvala za pomoč.
Se mi zdi, da bom imela še en drug problem. Če bom spet pisala tu gor, pazi, da ne odgovoriš, ker potem si ferdaman.

Čestitam!
Malenkost.
Se bom zadržal in dal priložnost še komu drugemu.

New Report

Close