Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Korčula, hotel Bon Repos

Korčula, hotel Bon Repos

Letos je padla odločitev, da tudi naša družina spozna ta lepi otok v Dalmaciji. Ker smo pozni, je bil prost le še ta hotel in kolikor berem po forumih, so mnenja gostov deljena. Bivali bomo v neprenovljenem delu, z dvema **.
Glede na to, da gremo z organiziranim prevozom, me zanima, če čolni vozijo do sosednjih otočkov tudi z bližine hotela? Kateri otok, zaliv priporočate? Je kakšna posebej dobra gostilnica, slaščičarna v mestu? Ali na obali pred hotelom lahko kaj poješ za kosilo? So možnosti? So sobe čiste, hrana dobra? Je zvečer res zelo dolgo zelo glasna glasba? In kako dosežeš, da si obrnjen stran od terase? Že prej agencija napiše na vaucher ali se dogovoriš sam na recepciji? Je drugače okolica ponoči mirna? Ali se za ta hotel v večini odločajo družine ali bolj klape mladih? Zanima me tisoče stvari… 🙂

Nasplošno: kako vam je bila všeč Korčula, kako Bon Repos?

Še en nasvet rabim.:)

Kakšen denar se najbolj splača nesti s sabo? Kune, evre? Ali lahko z našo bančno kartico (NLB) tudi dviguješ gotovino na bankomatih na otoku? Kaj pa Dinars kartica?

Ne vidim nikakršnega razloga, zakaj bi zgubljala provizijo na še eni vmesni valuti. Jaz bi vzel kune za ocenjeno porabo + tolarje za rezervo, za posebne stvari pa lahko dvigneš z maestrom na vsakem bankomatu za provizijo mislim da 400 SIT.

Hi!
V omenjenem hotelu sem bila daljnega leta 1999, bivala sem v takrat na novo prenovljenem delu hotela. Sobe so bile ok., hrana bolj slaba, krožniki in pribor pa tako umazani, da te mine ves apetit…
Izpred hotelskega zaliva je takrat vozila ladjica… vozni red pa je bil bolj prosto po Prešernu…
Hotelska plaža je delno peščena, na desni strani zaliva pa je skalnata, skale so tako oblikovane, da ima skoraj vsak svoj “zalivček” in sosedov skoraj ne vidiš.
Baje je lepa plaža v Lumbardi (mivka), midva je takrat nisva obiskala, ker sem jaz žal zbolela, zanimivo je tudi staro mestno jedro Korčule in ogled viteških iger Moreška.

Lep dan!

Glede valute, ti težko svetujem, ker od takrat ne hodim več na Hrvaško. Z BA kartico lahko dvigneš na vsakem bankomatu provizija je min 400 sit max 5.000 sit, vmes pa 1% od zneska, pri negotovinskih transakcijah pa ni nobene provizije.

Lp

oj,

v Bon Reposu sem bila pred leti, takoj po vojni in sem bila ZELOOO razočarana. Pristala sem v neki kletni sobi, tako da še okna nisem upala pustiti odprtega, šla sem preko Atlasa in smo dobili nekaj malega za zajtrk, Kompas je imel takrat samopostrežni zajtrk. Plaža je mejhna, vsekakor pa za otroke primernejša kakor na Badiji, kamor prideš z vodnim taksijem. Takstisti so zelo prijazni, ampak se mi je zgodilo, da nas je pustil na Badiji in smo morali z drugim nazaj,. Sistem je bil tak, da plačaš tja in te nazaj pripelji isti čoln. Je pa iz hotela do mesta malo za hodit, ena lepa potka pelje do tja in ob tej poti je bila ena kamnita hiška, kjer so imeli odlične ribe.

Da sklenem: hotel mi ni bil všeč, morje pa je božansko, da bi ga lahko človek pil, če ne bi bilo slano.
V mestu je bil takrat tudi bolj dolgčas, o rent-a-carju ni bilo ne duha ne sluha, v Velo Luko je šel pa en avtobus ob 6:00 zjutraj, ob 14:00 pa nazaj.

Je pa ena mivkasta plaža, kamor greš lahko z avtobusom v kraju na L….

Kakor koli že..Lepo se imejte..

Na Korčuli sem bil letos konec junija. Bilo je fajn, morje čisto, ljudje so tudi šele počasi prihajali, pravtako sva brez problema našla apartma na zelo lepi lokaciji tik ob morju…

Zvečer se je v starem centru Korčule vedno kaj dogajalo, ujel sem tudi tiste viteške igre… Glede tega hotela ti ne morem svetovati, tam sem šel samo enkrat mimo pa verjetno tam niti ne bi bil… zakaj? Predaleč od centra pa po moje zna biti čez dan kar polna plaža. Samo če je še kakšen otrok zraven pa zgleda plaža čisto OK.

Glede denarja… Več ali manj kune s katerimi sva opravljala običajne nakupe v trgovini, tudi trajekt, večerje in pijačo. Z evri sva plačala samo prenočišče. Če že kupiš kune jih kupi tukaj in ne vzami evrov, da bi jih potem menjala v kune… Bankomat je tudi v ožjem starem delu (pa verjetno jih je več). Najcenejša varianta dvigovanja denarja je Visa Electron, kjer te pride provizija 400SIT. Pri BA/maestro plačaš 400 sit in še kak procent. Pri Visa/Mastercard pa imaš višje procente, nekje tudi minimalni znesek (ala 1500SIT).

Cene v starem delu za hrano… pizza od 30 do 40 kun, testenine/rižote od 30 do 50 kun (dražje so z morskimi sadeži), čevapčiči od 50-55 kun, mešano meso na žaru od 65-75 kun, pivo (pol litra, točeno) 15-20 kun, voda (mala plastenka) 12 kun, coca cola ali kokta 12 kun, kava in čaj 6 kun, fast food na avtobusni – pleskavica ali čevapčiči (uporabno za na trajekt) 20 kun, solata od 15-20 kun (!!! drago)… Za ribe ne vem, ker jih nimam preveč rad… Verjetno v drugih krajih ter izven centra znajo biti cene nekoliko nižje… Vela luka se mi je zdela nekoliko cenejša. Z enodnevnim zamikom se brez problema dobi Delo/Dnevnik.

Vsem hvala za odgovore! Si že laže predstavljam Korčulo. Pa tudi info o cenah je več kot dobrodošla. Če ima kdo še kaj za dodat, naj le napiše. Vsaka informacija vroče zaželena! 🙂

Kdaj pa so te viteške igre Moreška, ki jih omenjate? Zelo zanimivo se sliši.

Ojla!

Jaz sem bila v tem hotelu leta 2003.Midva sma do Dubrovnika šla z letalom,nato nas je do Korčule peljal BUs in do našega hotela ladjica.Bilo je fantastično od hrane naprej skratka vse.Meni je bila hotelska plaža ful lepa in stari del mesta,da ti ne omenjam kako lepo sma se takrat imela.No tudi midva sma naletela na te viteške igre v mesecu septembru in na ognjemet.Od vašega hotela do starega dela mesta pa je ful lep sprehod ob obali.No slaščičarna je tam doli najboljše Borak kar zaidi v tole slaščičarno.Edino kar me je motilo je bilo tole,da smo zajtrk imeli v drugi jedilnici skoraj vedno sma sedela zunja notri je bilo nabito polno in drugi dan je mojega moža dvakrta pičila osa.
Glede valute se ti najbolj splačajo kune,in če ti kaka malenkost zmanjka je najbolje,da dvigneš iz bankota je pa 400sit provizija.

Če te še kaj dodatnega zanima se lahko obrneš name.

LP

Sonček, hvala! Še nekaj vprašanj imam zate, če boš pri volji:

Ali sta bila v prenovljenem ali neprenovljenem delu hotela? Mi smo dobili le še neprenovljenega. In glasba na terasi? Je res tako zelo glasnaaaa in traja dolgoooo v noč? Se na plaži lahko dobi kaj za pod zob, za kakšno lahko kosilo? Ali je kakšna trgovinica v bližini?

Če karkoli od tega še veš, se priporočam za odgovore! 🙂

Vodnarka!

Piši na mail mojca9000@volja.net,ali pa na msn naslov mojca9000@hotmail.com

Pozdravljena!

Tudi mi smo leta 2004 letovali na Korčuli in lahko rečem, da smo se imeli prekrasno. Bivali smo sicer v Park hotelu , ki ima **-*** zvezdice. Ta je čisto spredaj pred ostalimi hoteli. Najina soba z možem je bila hudo pravljična in celo z atrijem v senci. Otroka pa sta žal padla na sončno stran in sta imela celo ponoči savno. Glede hrane nismo imeli nobenih pripomb. Zvečer si imel tako in tako tri menije za katere si se odločil prejšnji dan. Preglavice nam je samo delalo, da za kakšno njihovo jed nismo vedeli kako se imenuje po naše. Natakarji pa tako in tako padejo v slovenščini. Solatni bife je bil naravnost božanski. Od makaronove solate pa vse do zelene. Včasih mi je tako zapasala, da sem bila kar dvakrat v vrsti. Edino kar me je motilo je bilo, da moraš kar piješ plačati po večerji. In potem tisto iskanje kun. Sokovi pa so tako in tako dragi. Moji otroci so bili najbolj zadovoljni z zajtrki, ker je ni bilo stvari, ki jih ne jemo za zajtrk. Celo razni kolački -tortice so bile.
Če z plažo nisi bil zadovoljen ,si se lahko odločil, da si šel kam drugam in te je tja zapeljala ladjica. Seveda proti plačilu. V predverju hotela je tudi po navadi pisalo kdaj so kakšne prireditve. In če se ne motim je bila Moreška dvakrat na teden. Vsekakor se je splača ogledati kljub zasoljeni ceni. Do samega starega mestnega jedra je samo par minutic. Splača si ogledati njihove male muzejčke v katerih so tudi makete ladij Marka Pola. Zanimivo je tudi poslušati kakšno vodičko, ki pripoveduje zgodovino tega mesteca.
Glede glasbe ponoči pa je tako kot v vseh turističnih krajih. V enem hotelu je cigumigu v enem pa stare Dalmatinske. Vendar se je nekako po enajsti vse lepo umirilo.
Mene je edino vožnja nazaj malo dotolkla. Naš transfer je bil: izpred hotela na čolniček do Orebiča, nato na starinski avtobus po Pelješču do letališča Dubrovnik. Stanje je bilo sledeče: huda vročina, žeja neznosna in otroci sitni kot muhice.

Torej mi smo se imeli fantastično in prav tako želimo vam, da bi se imeli lepo.

Metka

Medika, hvala tudi tebi za vse izkušnje!

Upam, da se bomo imeli res lepo in da bo tudi vreme OK. Poročam, ko pridem nazaj!

Mene zanima naslednje: če se pripeljem z ladjo ali katamaranom do starega dela Korčule, ali potem pelje kakšna mala ladnjica proti Bon Reposu? Se mi zdi kar daleč za peš hodit. Ali pa avtobus?

Da vozi ladjica.

Midva se pa letos odločava, da bi šla v Bon Repos. Ima kdo kakšne novejše vtise, mnenja, nasvete? Najlepša hvala vsem!

pozdravljeni!

Zanima me, če ste se odločili za letošnji dopust v tem hotelu. midva se tudi letos zanj zanimava in me zanimajo sveži vtisi. lep pozdrav

Mi smo bili lansko leto v tem hotelu. Odvisno, kaj pričakujete, česa ste navajeni. Jaz sem bila razočarana po celi črti. Prvtotno smo imeli rezervirane tiste “bungalove” v sklopu hotela. Ko smo prišli tja bi me skoraj zadela kap. Koprive visoke več kot meter, neurejena okolica, grmovje. Vstopimo in na sredi sobe hladilnik – vzet ven iz omarice, polovica omaric polomljenih, manjkala vratca… naprej niti nisem gledala ampak sem šla takoj na recepcijo in rekla, da tega ne sprejmem. Po posredovanju agencije smo dobili sobo v hotelu, ki je bila kar OK, nič posebnega. Imajo en bazen – če želiš ležalnike moraš ob 8 stati pred vrati in se dejansko prerivati, da dobiš enega, dva. Plaža bolj tko tko- za majhne otroke ne ravno primerna, razen enega manjšega dela, kjer je mivka.Ostalo je bilo pa vredu.

Pred enim tednom smo se vrnili s Korčule in iz tega hotela. Sicer smo tukaj letovali že drugič in smo vedeli kaj pričakovati pa smo bili vseeno razočarani. Soba nič posebnega, vendar čez dan ni bilo tople vode, hrana – nič posebnega, vendar je že drugi dan zmanjkalo kakava in ga do konca našega 10-dnevnega dopusta ni bilo več (ker imamo dva mala kakavonjama, smo ga šli kupit ;)) pa še par podobnih zadev, pribor umazan, kava in pecivo med 16.00 in 17.00 uro – ob 16.05 o pecivu ni bilo več ne duha ne sluha, na recepciji o neki prijaznosti ne morem govoriti, so pa zato toliko bolj prijazne sobarice. Samo mesto in lokacija hotela s sprehajalno stezo do starega mestnega jedra pa prečudovito. Na Korčulo bomo gotovo še šli, ampak ne v Bon Repos.

Letos v tem hotelu TOTALNO ZADOVOLJNI. Lani smo bili v Vodicah povsem razočarani.
– soba je bila velika, imeli smo WC in WC s kopalnico, dnevna soba z malo kuhinjo in TV, dve dvoposteljni sobi, velik balkon.
– pohištvo je staro, vendar so sobe bile čiste, brisače so menjavali vsak drugi dan, po potrebi celo vsak dan
– osebje: čistilke, na recepciji, na vhodu v jedilnico in v jedilnici prijazni (ZELO)
– okolica: full lepa, visoka drevesa, nizko grmovje, cvetoče rože (rože tudi na balkonih v koritih),
– plaža: tako-tako. Kopali smo se v Lombardi (cena na plaži. 1*pivo, 2* sok gosti, 1*coca cola je ca. 40 kun). Enaka je bila cena oziroma celo par kun ceneje v Veli Luki. Ista rudna pijače pa je v mestu Korčula bila 94 kun (zadela nas je kap)
– cena piva: čisto OK, ceneje kot na Viru (pa mi je Vir zelo grd)
– hrana: za ljudi, ki se tudi čez teden prehranjujejo v menzi je SUPER, za nas, ki vsak dan doma kuhamo pa bolj tako. Enolična; pečena riba (vsak dan različna- skuša, lignji, oslič v vinski omaki, tuna…), vsak dan golaž + testenine, krompir (na različne načine) in meso (bolj kuhani čevapčiči kot pečeni..). Solata različna (kumare, zelene olive, čebula, paradižnik, rukola, krompirjeva, srbska, pečena mala paprika z melancani in bučkami….) Sadja ogromno za zajtrk, kosilo in večerjo (jabolka, slive, marelice, breskve, melona, v kompotu ananas, slive in jabolka. Pecivo vedno – različno. Od 16-17 ure je bilo pecivo vedno na razpolago (nosili so ga kar zraven, v sedmih dneh ni zmanjkalo v tem času nikdar.
– en bazen, ležalnikov dovolj (lahko si ga prinesel iz plaže)
– slabost: za najino 14 letnico premirno, na plaži se zvečer ne dogaja NIČ, razen 1* na teden DISCO in druga slabost: pot do Korčule je predolga in predraga
– bi še šli: JAAAA

V hotelu Bon Repos smo bili v začetku avgusta 2012. Parkirišče je zelo ozko, tako da za parkiranje potrebuješ pomoč. Hrana je bila bolj povprečna, za kosilo in večerjo pogosto ni bilo proste mize. Plaža je povprečna, zaliv je v bistvu marina za manjše čolne, pa tudi veliko jadrnic sidra v zalivu.V širši okolici hotela je tudi veliko smeti. Na bazenčku med 9 in 18 uro ne dobiš prostega ležalnika.Na plaži so trije lokalčki, ki jih upravlja hotel, zato je ponudba bolj povprečna. Menim, da je bolje doplačati za all inclusive, pa tudi če ga kdaj ne iskoristiš. Kaj me je navdušilo?
Mesto Korčula je res lepo, kot tak mali Dubrovnik.Hotel ocenjujen z 2,5*, je pa res, da je cena tudi temu primerna. Bi ponovno šel ? Na otok Korčulo ja, v Hotel Bon Repos ne.

Hoy! A ima kdo kašne informacije od lani glede Bon Reposa? Mi bi letos šli, pa me zanima kako je!

New Report

Close