Korčula
Mene pa zanima tole. Včasih smo hodili na morje na otoček Badija pri Korčuli (z ladjico dvajset minut, če se prav spomnim). V dvajsetih minutah si peš naokoli, jasno brez avtomobilov, le en kup damjakov se pase in fehta naokoli. Med vojno so v samostan (spremenjen v bivalne prostore za športnike, ki so tja hodili na priprave) naselili begunce. Zanima pa me, če kdo kaj ve, kakšno je stanje tam zdaj (če bo seveda hotel povedati, ker je bil otoček že takrat dobro varovana skrivnost – le par šotorov Slovencev in poln samostan prelepih odbojkašev!). Mestece Korčulo poznam samo iz izletov (nikoli nismo bivali tam) Je prelepo, staro, a zelo prometno (ogromno ljudi). Če imate radi mir, se je bolje naseliti kje drugje na Korčuli in se tja zapeljati na izlet
Lansko leto sem bila na Korčuli. Samo mesto je izredno lepo , tako arhitektonsko , kot tudi po vegetaciji, restavracijah . Kar se pa morja tiče , je sicer čisto , vendar precej mrzlo. Plaže niso po mojem okusu , dostop v vodo je precej težak (skale ) , pa sence je zelo malo , razen na nudo plaži , kjer pa res težko prideš do morja
.
lep pozdrav Brigita
Dve leti nazaj sem bila tam – drugič. Pa moram priznati, da me je to mesto očaralo. Bila sem sicer v hotelu, tako, da so plaže tam urejene, kamnite, če želiš senco jo tudi najdeš.Lahko si pa seveda izbereš kamnite plaže, nudistične, vse kar hočeš. Na Badiji sem tudi bila pa ni bilo nobenih beguncev. Celo ogledali smo si notranjost dvorišča, ki je bilo zelo lepo. Je pa res škoda da malo ne preuredijo in polepšajo. Mislim, da kdorkoli bi zašel na Korčulo bi res užival. Lep dopust kjerkoli že boste!
Živjo,
večkrat smo bili na Korčuli in vsakič znova se zaljubimo vanjo. Samo počutje tam pa je zelo odvisno od hotela, restavracij,… mi imamo zelo dobre izkusnje z ljudmi v casu posezone (septembra), je bilo čisto drugače, kot med visoko sezono. Odvisno je tudi od tega, ali prides na otok z avtom (tako lahko prekrižariš cel otok in ne tičiš samo v mestu) ali kako drugače. Plaže so vseh vrst, v zalivih od Bon Reposa do samega mesta Korčule lahko izbiraš med raznimi plažami za vse okuse, so pa to urbane plaže. Do kakšne je pač treba iti malo peš, če ti ni všeč ravno tista pod tvojim hotelom. Če se zapeljete ven, pa priporočam Lumbardo, še posebej za otroke. Tudi otoček Badija poleg je super, čoln-taxi do tja ni drag, plaže pa so divje, tudi za nudiste.
Mesto nudi veliko kulturnega zivljenja, muzejev,…
LP, Karmen.