Korčula
Lani sva z možem odšla na poročno potovanje na Korčulo. Nama je bilo všeč – še posebno en lep zalivček (Pupnatska luka).
Korčula se turistično šele razvija, tako da je precej mirna in če si želiš obilo zabave verjetno ni primerna. Še največ se dogaja v samem mestu Korčula.
Midva sva šla vsak večer v drugo mestece in si poiskala kakšen prijeten kotiček za večerjico. V 10 dneh sva si ogledala skoraj cel otok.
Kolikor vem je edina peščena plaža v Lumbardi, drugje je prod ali skale. Priporočam, če si želiš odpočiti živce.
Enkraten otok za dopust.Bila sem lani, 14 dni v hotelu pri mestu Korčula.
Vsak dan sem šla na izlet – na otoček Badijo, na otoček Proizd, ki je sploh fantastičen, v skrite zalive, kamor lahko prideš le z barko. Korčula je živo mesto, ostali kraji so res bolj mirni. Otok je poln zelenja, klima je ugodna. Zelo priporočam.
Lansko leto sva bila, šla sva skozi cel otok, pa moram povedat, da sva bila razočarana.
Lumbarda: mirno selo
Korčula-mest: živahno-zvečer
Otoček Proizd: fantastičen
Vele luka: mir, umazanija, dva kafiča, sladoleda se ne moreš na jesti, ker ga prodajajo samo na avtomatu, pa še ta je ves voden in na kepice, ki te kar na kozlane na žene, ko pogledaš v banjico.
Vsako jutro ob 5. h se je začel petelin tako dreti, da je bilo konec s spancom.
Namen sva imela ostati 15 dni, pa sva že po 6 dneh zbežala v Dubrovnik.
Jaz že od svojega 1. leta obiskujem majhen otoček pri Korčuli, ki sliši na ime Badija (na njem je bivši samostan prenovljen kao v hotel). Ta je bil zame dolga leta najlepši kraj na svetu. Če ga boš zdaj videla, temu ne boš mogla pritrditi (begunci uničili na novo postavljeni hidrant…), vendar so spomini le spomini. Tako smo skakali tudi po Korčuli. Korčula ni neko živahno mesto. Imajo pa (v Korčuli) dober sladoled. Plaža v Korčuli je pri hotelu, drugače pa res drži, da je za kopanje bolj primerna Lumbarda. ALi pa kar pod obzidjem. Saj voda je čista. Sicer je pa veliko lepše, da se voziš na plažo z barkačami na različne otočke, kot je na primer Badija, kjer imajo tudi FKK (če te to zanima). Mislim, kar se tiče Korčule ali pa sploh Badije, kar vprašaj, če te še kaj matra.
Korčula je krasna! Apartmaje si lahko ogledate na http://www.pika.balog.si. Lp, PIKA