korcula
Pozdravljeni!!
Mi smo bili na Korčuli lani za 1.maj, pa se mi sploh ni zdela kaj posebnega. Prej, kot ne smo bili kar malo razočarani. Mi smo stanovali v Vela luki na Korčuli, ki je 50 km oddaljena od samega mesta Korčula. Meni osebno se je tam zdelo obupno, nič se ni dogajalo, nobene pametne žurke….Če pa iščeš mir je pa to pravi kraj zate. Mesto kOrčula pa se mi zdi kar dobro, vendar tudi ne tako, kot ga nekatero opisujejo. Lepo je videti marca pOla in njegovo obzidje, samo kaj drugega pametnega pa tudi nisem videla tam. Vožnja do tja je bila tudi obupna, mi sploh nismo šli v Splitu na trajekt, ampak smo se vozili kar po cesti iz Lj do korčule kakih 12 ur (malo tudi čez Bosno,Neum…). tako, da če se že tja odpravljate, pojdite v Splitu na trajekt, pa poskusite si najti kak apartma v mestu samem ali pa vsaj v bližini mesta. Tam se vsaj nekaj dogaja.
Tako je moje mnenje o korculi, morda se bo komu zdelo popolnoma nemogoče, vendar tako pač je.
Lepo se imejte.
Rose
Rose,
pa si ti prepričana, da ste bili na Korčuli??? Mislim, do tja res ne pelje nobena cesta, no.
Ksara, tebi pa toliko: kot pri večini stvari…ali ljubiš, ali pa ne…tudi s Korčulo je tako. Prav gotovo je vse skupaj odvisno tudi od tega, kaj in s kom želiš početi nekje. Korčula je zelo znana kot zelen otok, samo mesto ima nekaj svoje zgodovine, poznana in dobro obiskana je njihova folklora (znani ples oz. boj med vojskama črnega in belega kralja). Iz Korčule (mesta) vozijo male ladjice na bližnji otok Badijo, kjer je vse skupaj bolj športno obarvano, če te vleče v to smer. Potem pa imaš še ostale kraje, ki pač imajo vsak svoje značilnosti. Lumbarda npr. ima značilno mivkasto plažo pa krasno gostilnico tik ob morju, Vela Luka je če po ničemer drugem znana po romantični pesmici, na otoku imaš še celo kopico malih krajev, in nekateri od njih so še tako nerazviti, da se lahko greš celo robinzonski dopust (nimajo elektrike). Apartmajska ponudba je bogata, ampak v glavnem tudi že zasedena. Malo se pozanimaj, veliko tega je na netu.
Lp,
A.
Vsake oči imajo svojega “malarja”. Tudi na Korčuli so čudovite vasice s prekrasnimi zalivi in tudi Korčula, kot vsak drugi kraj, ima svojo zgodovino.
Lahko preživiš miren dopust, prav tako pa obstajajo diskoteke in nočno življenje, samo malo se je treba spoprijateljiti z domačini, kateri so na tekočem z dogodki na celem otoku. USPEH ZAGOTOVLJEN !
Kar se pa tiče prihoda na Korčulo, lahko izbereš več možnosti.
Z ladjo oz. trajektom iz Reke (RIJEKA), ki pripljuje prav do mesta Korčula – možen najem kabin na ladji, katere toplo priporočam, kljub kar visokim cenam. Pozanimaj se pri naših turističnih agencijah, kjer lahko vožnjo že rezerviraš v naprej, je pa treba kar pohiteti, vsaj en mesec pred odhodom, ker je veliko povpraševanje.
Trajekt iz Splita do Vele luke ali preko polotoka Pelješča s trajektom na Korčulo, če se ne motim je možnost tudi s hidrogliserjem iz Splita…..
Lep dopust želim !
NANA