Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Korekcija vida (operacija) – je kdo dal to čez?

Korekcija vida (operacija) – je kdo dal to čez?

Že dolgo si želim, da bi videla brez očal oz. leč, predvsem pri športu, pa tudi sicer se mi zelo blešči v sončnem vremenu. Pa me je seveda tudi malo strah posega.

Zelo bom vesela, če bi kdo delil svoje izkušnje. Zanima me kakšno dioptrijo ste imeli prej, morda kakšne druge pomanjkljivosti (astigmatizem ipd.), kje ste opravili poseg, po kakšni metodi, cena, kako je bilo po posegu, se vam je oz. se vam kaj bolj blešči kot prej in pod črto ali bi zadevo ponovili? Hvala že vnaprej.

Tudi mene to zanima…
Kot otrok sem nosila očala,potem pa sem nehala,ker so me zafrkavali v šoli,vendar večjih problemov z vidom nisem imela.
Ker pa se je z leti stanje poslabšalo,sem šla k okulistu in na eno oko skoraj nič ne vidim(rekel mi je da je to prirojeno).
Je možna kakšna operacija?

Strah je seveda prisoten, tudi pri meni je bil. Ampak to je nekaj, kar moraš pri sebi razčistiti, ali si pripravljena prevzeti tveganje (ki je sicer zelo majhno, ampak obstaja). Prej sem na eno oko imela -5.5, na drugo pa -5 in mi je operacija povsem popravila vid, tako da ne rabim niti očal niti leč. Astigmatizma ali kakšnih podobnih nepravilnosti sicer nisem imela.

Operacijo sem imela približno 5 let nazaj pri Šalamunu v Novi Gorici. Prvih par dni so bile bolečine kar močne (sem sama pri sebi klela, kaj mi je bilo tega treba), vendar naj bi bilo to od osebe do osebe različno, pri nekaterih menda bolečin sploh ni. Nato kakšen mesec krvave oči (zgleda grozno, ampak normalno vidiš) in od takrat do sedaj brez kakšnih problemov. Z bleščanjem pa nisem imela niti prej niti potem kakšnih težav.

Tudi jaz sem bil na korekciji vida pred štirimi leti pri Moreli. Če te karkoli zanima, se javi na moj e-meil naslov: umavec@gmail.com

Sem pa zelo zadovoljen!

Od 8.leta starosti mi je dioptrija rastla na -9 in -8. Malce astigmatizma.

Laserska operacija odpadla zaradi pretanke roženice, sem se pa odločila za vstavitev znotrajočesne leče. V nasprotju z operacijo sive mrene, ti naravno lečo pustijo, a čez dajo umetno, ki je pod roženico.

Operacija malo bolj zoprna, moraš sodelovati in ves čas gledati v močno luč. Potem nobenih bolečin in vid odličen. Po dveh letih se mi je sicer zaradi udarca v oko pojavil rahel astigmatizem. Nasploh ne smeš pregrobo ravnati z očmi, divje mencanje in štokanje odpadeta.

Sem brez očal, tudi pregled za vozniško bp. Edina slaba stran vsega je nočni vid in sicer se pojavlja bleščanje oz. svetniški sij okoli virov svetlobe. Npr. zadnje luči avtomobilov imajo rahel rdeč krogec, pa v kinu pri temnem filmu imajo podnapisi svetniški sij 🙂 Na začetku res moti, potem se pa navadiš, saj je bila bleščava prisotna tudi ob navadnih lečah.

Stalo me je mislim da 3000 EUR, pri Irmanu v Žalcu.

Evo, skoraj povsem enako pri meni, opeirana sem bila pri MORELA center (Ljubljana) v novembru in decembru lani, cena 4000 EUR, SUPER ZADOVOLJNA!!!!

Ali je vsaka operacija oči,za boljši vid plačljiva?

hvala

moj bivši je šel na operacijo, plačal jurja za poseg, dve leti po operaciji je bil na isti dioptriji kot pred operacijo.

če ti na oko ne gledaš, potem je proč vržen denar. in običajno ljudje, ki imajo na enem očesu dosti slabšo dioptrijo, na to oko sploh ne gledajo… po operaciji je sicer vid popravljen, ampak ker ne gledajo na to oko, se hitro spet pokvari…

Tudi sama sem bila pri Šalamunu. Mene ni bolelo prav nič, sem pa bila totalno panična med operacijo in me je bilo zelo strah. Dal mi je pet minut, da se umirim in je bilo bolje. Potem sem ugotovila, da praktično ne vidiš nič, kaj ti dela, vse je bilo konec v petnajstih minutah. Tudi potem me ni bolelo nič, sem pa tri dni samo počivala, imela skozi sončna očala gor, tudi v temnem prostoru. Dva tedna sem potrebovala, da je bilo vse kot prej. Vidim pa odlično, tudi za vozniško ne potrebujem več očal. Operacija je stala 2000 € in nekaj malenkosti še za zdravila (kapljice, vitamini).

Operacijo sem imela pred dvema letoma, nič se mi ni poslabšalo, glede nočnega vida nisem opazila, da bi bilo kaj narobe, a zelo redko vozim ponoči, drugje pa ne vidim nikjer nobenih posebnosti. Če me vprašate, ali bi šla še enkrat, takoj, jutri če bi bilo potrebno. Pri meni sploh ni bilo nobenih bolečin, nobenih komplikacij, vse je bilo ok.

Jaz sem zadnjič peljala prijateljico v Zagreb. Je bilo še enkrat ceneje kot pa pri nas. Točnega naziva ambulante se ne spomnim, je pa bilo pri Viziti.

Hvala za odgovore.

Vidim, da so cene šle v nebo:-( Ko sem se nazadnje res kurila, smo imeli še tolarje, takrat je bilo 250.000 SIT za eno oko, kar bi bilo danes dobrih 1000 €. V čem je Morela toliko boljša, da imajo toliko višje cene?

Da, jaz – zdaj uporabljam belo palico, ker res ne vidim več NIČ!

Pred dvema letoma je bila moja snaha operirana pri dr. Šalamunu v Kromberku pri Novi Gorici.
Imela je močno dioptrijo in kar debela očala. Stalo jo je 2000 e , je super zadovoljna, bolelo je ni nič.

To operacijo pa zavarovalnica ne plača zato, ker jo šteje kot lepotno in nepotrebno. Ker se vid lahko koregira z očali.

Da, jaz – zdaj uporabljam belo palico, ker res ne vidim več NIČ![/quote]

A lahko prosim poveš več? Kakšno je bilo stanje pred operacijo, kdo ti je delal?

Lahko morda izveš kje je to bilo in kdo jo je operiral? Kako pa je zadovoljna?

Jaz sem se tudi odločila, če bom seveda primerna. Ta teden imam info pregled. Grem k Moreli. Trenutno (april,maj) imajo akcijo- 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta na lasersko odpravo vida. Odločila se sicer nisem zaradi te akcije, od kar se odločam vem, da če bom šla, bom šla izključno k Moreli.

Mi lahko poveš, kaj te je vodilo pri tej izbiri?

No, jaz sem bila na pregledu tudi pri Moreli, pa nisem bila zadovoljna. Sploh potem, ko mi je Irman povedal, da nisem primerna za lasersko operacijo, ker imma pretanko roženico, pri moreli niso to nič ugotovili.

Imajo brezplačne prvi preglede kar po tekočem traku, vsakemu rečejo, da je primeren na osnovi enega pogleda v oči. Pri Irmanu sicer tudi prvi pregled plačaš, ampak, traja 2 uri pa uporabi vsako napravco, ki jo ima v ordinaciji, da si zares ogleda stanje.

Bistveno je seveda tudi, da ti je lokacijsko blizu oz. je blizu hotel ali podobno, ker imaš kontrole takoj naslednji dan, pa še žez tri dni itn. pa naslednje oko čez 14 dni, pa spet vsaj dve kontroli.

In prvo operirajo slabše oko.

Letos je 13 let od operacije pri dr. Irmanu v Žalcu. Z dioptrije -12 in – 13 sem bila do lani brez očal, zdaj se mi malenkost slabša in potrebujem očala dioptrije -1 za vožnjo, ker se sicer ne počtim varno (vse ostalo normalno opravljam brez težav). Takrat je stala operacija cca 5000 DEM (obe očesi), težav nisem imela nobenih, poseg je primerljiv z navadnim obiskom pri zobarju (malo neprijeten, boli pa ne), traja pa tudi tako dolgo. Nikoli obžalovano in takoj grem še enkrat, če bi bilo treba.

Lahko morda izveš kje je to bilo in kdo jo je operiral? Kako pa je zadovoljna?[/quote]

To je bilo marca, ko je videla na POP TV v oddaji Vizita prispevek o teh operacijah na vidu. Če greš v iskalnik, ti bo prav gotovo vrglo ven. Sicer pa me čudi, da se ni oglasila nobena druga, saj je bila čakalnica čisto nabita in to s samimi Slovenci 🙂 Najprej imaš pregled vida in če pride operacija v poštev, ti dajo datum za operacijo. Ta moja prijateljica ni bila primerna za operacijo, dve njeni sodelavki pa po novem ne potrebujeta več očal 🙂

Lahko morda izveš kje je to bilo in kdo jo je operiral? Kako pa je zadovoljna?[/quote]

To je bilo marca, ko je videla na POP TV v oddaji Vizita prispevek o teh operacijah na vidu. Če greš v iskalnik, ti bo prav gotovo vrglo ven. Sicer pa me čudi, da se ni oglasila nobena druga, saj je bila čakalnica čisto nabita in to s samimi Slovenci 🙂 Najprej imaš pregled vida in če pride operacija v poštev, ti dajo datum za operacijo. Ta moja prijateljica ni bila primerna za operacijo, dve njeni sodelavki pa po novem ne potrebujeta več očal :)[/quote]

Našla:) Bi bila pa vseeno vesela, če bi morda lahko izvedela kako dolgo in kako je potekal pregled, saj iz zgoraj napisanega sklepam, da je to zelo različno….

Da, jaz – zdaj uporabljam belo palico, ker res ne vidim več NIČ![/quote]

A lahko prosim poveš več? Kakšno je bilo stanje pred operacijo, kdo ti je delal?[/quote]

Ne vidiš, da te ena provocira. Če ne vidi nič, potem tud po forumu ne more srfat.

A lahko prosim poveš več? Kakšno je bilo stanje pred operacijo, kdo ti je delal?[/quote]

Ne vidiš, da te ena provocira. Če ne vidi nič, potem tud po forumu ne more srfat.[/quote]

Možno, ja:):):) Lahko pa da ima prilagojen računalnik, tudi to obstaja….

To je bilo marca, ko je videla na POP TV v oddaji Vizita prispevek o teh operacijah na vidu. Če greš v iskalnik, ti bo prav gotovo vrglo ven. Sicer pa me čudi, da se ni oglasila nobena druga, saj je bila čakalnica čisto nabita in to s samimi Slovenci 🙂 Najprej imaš pregled vida in če pride operacija v poštev, ti dajo datum za operacijo. Ta moja prijateljica ni bila primerna za operacijo, dve njeni sodelavki pa po novem ne potrebujeta več očal :)[/quote]

Našla:) Bi bila pa vseeno vesela, če bi morda lahko izvedela kako dolgo in kako je potekal pregled, saj iz zgoraj napisanega sklepam, da je to zelo različno….[/quote]

Pregled je trajal vse skupaj ene slabe tri ure. Najprej so ji dali v oči neko tekočino, sledil je pregled, pa spet eno tekočino… skratka tam sva bili od dveh do petih 🙂 Teče pa vse na minuto točno… Aja, še to – z njo sem šla zato, ker sama ni mogla vozit nazaj. To ti povejo takoj ob prijavi, ker imaš potem moten vid. So pa res zelo prijazni. Upam, da sem ti kaj pomagala.

Dva sodelavca od moža sta šla v Zagreb na operacijo in vse ok – super zadovoljna. Moja sodelavka je prav tako šla tja cca 2 meseca nazaj in se ni vse posrečilo tako kot je treba . Eno oko je super, na drugo še vedno meglen vid, da ne pravim kakšne bolečine je imela.

Torej , upaš lahko samo da nisi med tistimi nekaj {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ko gre kaj narobe.

New Report

Close