Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koriščanje letnega dopusta

Koriščanje letnega dopusta

23. februarja bo pol leta, kar sem zaposlen pri sedanjem delodajalcu. Do sedaj nisem porabil niti 1 dneva dopusta, ki naj bi mi pripadal na mesec. V pogodbi mi piše, da mi po preteku pol leta pripada letni dopust v celoti (minimalno 20 dni). Že sedaj sem delodajalcu omenil, da bi letni dopust rad koristil prva dva tedna v juliju, pa mi je rekel, da naj kar pozabim na to in da naj premislim, predno bom šel na dopust. Kaj storiti v tem primeru? Ali mi dopust pripada ali ne?

Po šestih mesecih vam pripada celotni letni dopust. Kdaj ga boste koristili, pa se morate dogovoriti z delodajalcem. Pri tem mora delodajalec upoštevati ne samo potrebe delovnega procesa, ampak tudi vaše družinske obveznosti in npr. morebitne počitniške rezervacije ipd. Če vam pa dopusta nikakor ne bo hotel omogočiti, se lahko obrnete na inšpekcijo za delo.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close