Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koriščenje dopusta med bolniško- možno?

koriščenje dopusta med bolniško- možno?

Pozdravljene!
Če ima katera podatke ali pa morda celo lastne izkušnje s sledečim problemom; nosečnost preživljam že skoraj od začetka na bolniški in ginekologinja mi je tudi predpisala bolniški stalež do poroda. Ker pa nisem uspela izkoristiti še niti dneva dopusta za letošnje leto, bi ga rada koristila v zadnjem mesecu pred nastopom porodniške. Bolniška je bolj boga, pa bi mi vsaj en mesec normalne plače (dopust) zelo prav prišel.
Ne vem pa kje sem zasledila, da če imaš s strani ZZZS podaljšano bolniško, da v tem času ne moreš koristiti dopusta. V mojem primeru mi ZZZS stalno podaljšuje bolniško za dol. obdobje in sedaj imam bolniško predpisano do konca oktobra. Potem pa bi jo potrebovala samo še za 6 dni, potem pa bi nastopila dopust. Ali lahko moj osebni zdravnik da komosiji predlog za samo še 6 dni bolniške? Ali mi lahko v službi kakorkoli zakomplicirajo (delam v državni upravi)?
Hvala vnaprej in lep pozdrav!

TM

Moje mnenje je, da ti tega na žalost ne bo uspelo izvesti, saj kolikor vem, to ni “dovoljeno”. Lahko bi ti sicer ,v dogovoru z delodajalcem, to morda omogočili, vendar pa mislim, da bi komplicirala komisija.
Verjetno ti bo dopust na žalost propadel, si pa vsaj dobila solidarnostno pomoč, če si več kot 3 mesece na bolniški.
Kako pa kaj komisija? A so te kaj preverjali?

Jaz sem naredila tako brez problemov.
April sem preživela na bolniški, ki je bila v domeni osebnega zdravnika, potem pa do avgusta na komisijski bolniški. Avgusta sem koristila dopust tako kot tudi še del septembra, od tedaj dalje pa spet en mesec na bolniški preko zdravnika, potem pa komisijsko vse do sredine novembra, ko bom začela s porodniškim.
Pri meni ni bilo nobenih problemov in tudi nihče ni rekel, da bi bilo lahko kaj narobe.
V juliju sem ginekologinji enostavno rekla, da naj na obrazec obvestilo zdravniku napiše bolniška do 10. avgusta, potem bom pa šla na dopust. Na odločbi od komisije je seveda potem pisalo do 10. avgusta, v službi pa sem seveda prej povedala, da bom potem na dopustu.

Ja se da. Samo z delodajalcem se moraš zmeniti, če ti odobrijo dopust, narediti plan in povedat zdravnici, kdaj ti zaključi bolniško. ZZZS se itak ne bo sekiral, če mu bo treba manj plačati – juhu zanje!
Meni so sicer rekli, da se ne da drugače, kot na koncu, ker ne smeš prekinjat komisijske bolniške, no pa po Seleninem postu sodeč tudi to gre!

Srečno, Ana

New Report

Close