Najdi forum

koromač

zdaj pa jaz potrebujem nasvet,kaj naj naredim z koromačem.Že od nekdaj me je ta zelenjava zapeljevala pa nisem vedela kako se pripravi.
Moje sodelavke ne vedo,ker kuhajo same obare in podobne stvari.

Lepo prosim,če kdo kaj ve naj mi napiše, hvala in vsem lep pozdrav

Surovega lahko narežeš na solato, lahko ga pripraviš dušenega kot prilogo. To mi ta hip pade na pamet. Surov ima sicer precej močan okus, meni je to všeč. Največkrat ga pripravim takole: na maslu prepražim česen, da zadiši, dodam na koščke narezan gomolj koromača, solim, zalijem z malo belega vina in dušim do mehkega. Na koncu dodam poper (ni nujno) in nasekljano koromačevo zelenje. Pa včasih še malo kisle smetane.

Najpogosteje ga pripravljam v solati, zabeljenega z oljem, limoninim sokom in soljo. Dober je tudi na žaru tako, da ga narežeš na tanke rezine. Večkrat ga naredim tudi tako, da kuhanega in narezanega na tanke rezine prelijem z gorgonzolno ali smetanovo omako in jo dam za prilogo k mesu.

Včasih ga spečem v pečici. Celega malo pokuhaš, recimo da 5 minut vre. Potem ga prerežeš na pol ali na četrtine, odvisno od velikosti, med liste posuješ parmezan, lahko na drobno nasekljano panceto in daš v pečico, da se zapeče. Če imam v pečici že kakšno meso, ga dam kar zraven, drugače v poseben majhen pekač.

Babi ga je na srečanju delala s krompirjem. Koromač je narezala na rezine, dala na oljčno olje, zraven je dala na kocke narezan krompir. Vse skupaj je postila pokrito na majhnem ognju kakšne pol ure. Bilo je dobro. Popravite me, če se kaj narobe spomnim.

Pozdrav, Mimi

Jaz ga skuham na mleku in vmešam v pire krompir. Druga zelo pogosta jed s koromača pri nas je pa tale. Koromač narežem na tanke trakove. Narežem malo stebelne zelene. Skuham čičeriko in jo še vročo vmešam h koromaču z zeleno. Prelijem s polivko iz olivnega olja in limone, solim in popram in dodam narezan petršilj in premešam. Pomembno je, da vmešaš še vročo čičeriko, da zmehča koromač.
lp. m

koromac imam rada v solati. ker mi je okus malo premocan,ga skuham v vodi z malo vina in lim. soka. ko je ohlajen, ga okisam z oljem/ol./ ,lim. sokom, sol,poper. pustim nekaj casa v hladilniku.
o koromacu smo res ze veliko pisali.
koromac- 21.4.04, koromac po jamijevo-7.5.04….pa se bi se naslo. lp petra

hvala vam vsem,jutri ga bom naredila. Lepo vas pozdravljam

New Report

Close