Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Korona in potovanja – nepoštenost na ovinku?

Korona in potovanja – nepoštenost na ovinku?

Kakšno je vaše stališče glede potovanj na daljne otoke in druge ekosticne drzave ter izlete na sploh v teh časih? Slovenci imamo celo policijsko, nedavno smo imeli omejitev gibanja, nekateri so pa veselo potovali…. Ne vem zakaj in ali sploh me to moti. Krivica proti vsakdanjemu človeku morda?
Kot ste videli, pri nas in ravno na Hrvaskem nedavno, so turisti prinesli juznoafriski sev koronavirusa….. Menim, da bi bilo potrebno taksne oglobiti. Zakaj, zato ker s tem luksuzom ogrozajo druge ljudi in bodo spet sprožili se hujso pandemijo. Ne zdi se mi pošteno, da med tem mi nikamor ne moremo, drugi pa uzivajo in raznasajo virus.
Se posebej je neposteno, ker smo tudi mi izgubili drago osebo zaradi okuzbe virusa, ki jo je prinesla nepazljiva oseba, zdravstveni delavec, ki se ni drzal varnostnih in zdravstvenih predpisov.

..ves kaj, neposteno je, da se je lani zaprlo.mejo za turiste v posezoni na hrvasko, vsi tisti slovenci, ki pa iamjo vikendice, so imeli pa vsak vikend, cel vikend na voljo ‘pospravljati’ svoj apartmajček.
Pri zdajsnjih potovanjih pac ni omejitev – gre lahko vsak, tako da govoriti o nepostenspti, ni na mestu. Enaka pravila so za vse .

Nepošteno v tem smislu ni, krivica tudi ne. Žal je to stvar obzirnosti do drugih, ki pa ni zakonsko predpisana – in tu ne moreš nič.
Neobzirnih bo vedno dovolj, to je samo ena od neprijetnih človeških lastnosti. Kjer smo ljudje, je tudi to.

Si en navaden manipulator. Za okužbo sta potrebna 2, ne eden. In še nisem srečala človeka ki bi nekoga namenoma okužil.

Pravila so taka da se pod določenimi pogoji lahko potuje in veljajo tudi za navadne ljudi. Mi nikoli nismo imeli popolnega zaprtja, polno je bilo tudi izjem. Poleg tega mej ne moremo kar zapret.
Če še nisi dojela, poanta ni v tem da nikamor ne moreš, problem je v tem da nočeš. Problem je v tebi. Strah te je popolnoma ohromil. Pusti drugim da živimo svoja življenja, ti pa začni delati na sebi. Kaznovanje drugih ne bo rešilo tvojega problema.

New Report

Close