Korona potrjena v Vodicah
Število obolelil za korona virusom v Sloveniji je zagotovo večje kot v bljižnji Furlaniji juliski krajini kjer je trenutno potrjenih 57 primerov.
Kako to veš? blalbla
Poglej kako in koga testirajo (WHO priporočila) v Furlaniji in kako v Sloveniji vsakemu, ki malo pozna zadevo je jasno.
Zakaj je Furlanija julijska krajina zaprla šole že pred dvemi tedni, ko še niso imeli niti enega pozitivnega?
1. zaradi bližine dežele Veneto (Benečija) in spet 1. zaradi pasivnosti in nedelovanja Slovenije na področju preventive pri korona virusu.
Zakaj to ni javno objavljeno? Dvostranski politični interesi na obeh straneh. Ti interesi se na srečo spreminjajo.
Žal se tako kot tvoji možgani, ki so popolnoma umirjeni (beri mrtvi) ne bo umiril noben virus. Preberi v neki drugi temi pismo zdravnika iz Bergama. Mislim, da je naslov Za nejeverne Tomaže. Včeraj odprta tema. 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tistih tem, ki niso neumnost in normalnega še kako streznijo.
Pa zakaj nakladaš in ustvarjaš histerijo? Povedali so, da je v Sloveniji 16 okuženih. Res pa niso povedali kdo so te osebe in kje živijo.
Vemo za prvega (motorist), drugega in tretjega (njegova sopotnika), četrtega in petega (farmacevt in zdravnica v MB UKC), šestega, sedmega, osmega in devetega (zdravnik v Metliki, reševalec in dve medicinski sestri). Če jih je skupno 16, za sedem ljudi torej ne vemo podrobnosti (in prav je da jih ne vemo!!) Med njimi je torej tudi ta iz Vodic. Pika.
NIJZ in vlada bosta zgolj enkrat dnevno, ob 14. uri sporočala število okuženih. Kar je tudi prav.
Ti pa ne preživiš brez teorij zarote?
[/quote]
Se ne strinjam s tabo.
Sem proti temu, da se objavi ime. Obvezno bi morali OBJAVITI KRAJ, kjer je okuženi. Ljudje morajo vedeti, da je v okolici virus. To, da napišejo npr na Obali, ni dovolj. Napiše se v Piranu, Izoli oz Dvori nad Izolo (vas) itd.
Se ne strinjam s tabo.
Sem proti temu, da se objavi ime. Obvezno bi morali OBJAVITI KRAJ, kjer je okuženi. Ljudje morajo vedeti, da je v okolici virus. To, da napišejo npr na Obali, ni dovolj. Napiše se v Piranu, Izoli oz Dvori nad Izolo (vas) itd.
[/quote]
Se strinjam, ime ni pomembno, dovolj je lokacija. Pa da se ljudje brez zapletov pozdravijo.
Ja, ok in če jih je 19, za 17 vemo od kod so, zakaj še za dva ne povejo? meni se tudi zdi, da je fajn, da se pove lokacijo okuženih, vsaj dokler jih je malo, da se pač tam še malo bolj paziš. Je pa tako, da sem čez vikend opazila, da se ljudje, vsaj Ljubljančani, čisto nič ne merkajo. Vsi se objemajo, rokujejo, lupčkajo otroke…tako kot prej.
Imam dva sina, eden OŠ v Lj drugi SŠ v Lj.
Oba danes prišla domov z novico: Dobili smo obvestilo, da sta bili dve profesorici naše šole 2. 3. 2020 na izobraževanju izven šole kjer je bila tudi oseba, ki je danes bila pozitivna na testu za koronavirus. Erasmus + je bilo izobražeevanje.
se pravi je na obeh šolah..S tem da dijaki, ki so bili v stiku z učiteljico so napoteni da so 14 dni doma doma, na OŠ pa ni nobenega ukrepa. Sta pa bili obe cel teden v šoli.
SŠ poslala mail, OŠ nobenega obvestila!