Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koronavirus – odpoved

Koronavirus – odpoved

Zdravo.
1.3.20 sem dobil 3 mesecno pogodbo, teden dni nazaj pa so me dali na cakanje zaradi koronavirusa.
Danes sem dobil odpoved o “Neuspesno opravljenem poskusnem delu”. Ali imajo zakonsko podlago za to odlocitev? Kaj mi pripada in kaj ne?

lp

Tukaj vpraši https://www.sos-corona.si, ti bodo hitro pomagali.

Odpoved je mogoča, če za to obstaja razlog.

Če nisi opravil poskusnega dela, ti lahko v času odpovednega roka podajo redno odpoved zaradi neuspešno opravljenega dela. odpovedni rok je 7 dni.

Če je dejanski razlog poslovni (denimo trenutne razmere s korono) pa ti morajo dati redno odpoved iz poslovnega razloga.

Predvidevam, da si zaposlen manj kot eno leto, tako da dejanske razlike (razen v dolžini odpovednega roka) zate ni. Lahko pa seveda, če misliš, da ni razloga za odpoved in da si uspešno opravil posusno delo, vložiš tožbo na delovno sodišče.

Prvo; hvala za odgovor.
Razlog je definitivno poslovni, ker so na cakanje dali veliko ljudi – pac da ni dela zarad virusa. Zanima me pac, ce lahko kar tako odpovejo pogodbo zaradi tega? Neuspesno poskusno opravljeno delo je laz – itak pa sem bil na cakanju vec kot teden dni (isto zaradi pomankjanja dela zaradi virusa).

V tem primeru bi morala biti odpoved iz poslovnega razloga. Je bolj ugodno za njih, ker je krajši odpovedni rok, ampak, če je razlog poslovni, bi morala biti tudi odpoved iz poslovnega razloga.

Kot sem rekel. Lahko vložiš tožbo v 30. dneh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close