Koronavirus – odpoved
Zdravo.
1.3.20 sem dobil 3 mesecno pogodbo, teden dni nazaj pa so me dali na cakanje zaradi koronavirusa.
Danes sem dobil odpoved o “Neuspesno opravljenem poskusnem delu”. Ali imajo zakonsko podlago za to odlocitev? Kaj mi pripada in kaj ne?
lp
Tukaj vpraši https://www.sos-corona.si, ti bodo hitro pomagali.
Odpoved je mogoča, če za to obstaja razlog.
Če nisi opravil poskusnega dela, ti lahko v času odpovednega roka podajo redno odpoved zaradi neuspešno opravljenega dela. odpovedni rok je 7 dni.
Če je dejanski razlog poslovni (denimo trenutne razmere s korono) pa ti morajo dati redno odpoved iz poslovnega razloga.
Predvidevam, da si zaposlen manj kot eno leto, tako da dejanske razlike (razen v dolžini odpovednega roka) zate ni. Lahko pa seveda, če misliš, da ni razloga za odpoved in da si uspešno opravil posusno delo, vložiš tožbo na delovno sodišče.
Prvo; hvala za odgovor.
Razlog je definitivno poslovni, ker so na cakanje dali veliko ljudi – pac da ni dela zarad virusa. Zanima me pac, ce lahko kar tako odpovejo pogodbo zaradi tega? Neuspesno poskusno opravljeno delo je laz – itak pa sem bil na cakanju vec kot teden dni (isto zaradi pomankjanja dela zaradi virusa).
Forum je zaprt za komentiranje.