Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Koronski kilogrami

Koronski kilogrami

Pozdrav!

Ali se je še komu nabralo kar dosti koronskih kilogramov? Jaz sem se v letu in pol zredila za 11 kg. Delo od doma, zaprtost v stanovanje in apatija sta naredila svoje. Jedla sem iz dolgčasa, telovadila pa nič. Zdaj se zavedam, da imam odlocno prevec kg, in da moram začeti telovaditi in manj jesti. Ampak enostavno nimam volje. Zakupila sem si vsebine za vodene treninge..Oddela sem sam enega, za več nimam energije. Kupila sem si nova oblacila za miganje, nekaj pripomočkov za vadbo, ampak se enostavno ne morem spraviti k temu… Do fitnesa mi ni, na bližnji hrib sem šla do zdaj vsega dvakrat.. Vsak dan znova si rečem, da bom bolj zdravo jedla, a do večera je spet vse enako… Ne vem več kako naj začnem in kako naj se motiviram… Imate kakšne ideje tisti, ki imate podobne težave.

Odgovor na objavo uporabnika
Bunkica509, 29.05.2021 ob 23:30

Pozdrav!

Ali se je še komu nabralo kar dosti koronskih kilogramov? Jaz sem se v letu in pol zredila za 11 kg. Delo od doma, zaprtost v stanovanje in apatija sta naredila svoje. Jedla sem iz dolgčasa, telovadila pa nič. Zdaj se zavedam, da imam odlocno prevec kg, in da moram začeti telovaditi in manj jesti. Ampak enostavno nimam volje. Zakupila sem si vsebine za vodene treninge..Oddela sem sam enega, za več nimam energije. Kupila sem si nova oblacila za miganje, nekaj pripomočkov za vadbo, ampak se enostavno ne morem spraviti k temu… Do fitnesa mi ni, na bližnji hrib sem šla do zdaj vsega dvakrat.. Vsak dan znova si rečem, da bom bolj zdravo jedla, a do večera je spet vse enako… Ne vem več kako naj začnem in kako naj se motiviram… Imate kakšne ideje tisti, ki imate podobne težave.

Predvsem… zakaj si bila zaprta v stananje?

Če težko soremeniš prehrano povečaj gibanje.. Vsak dan ali na hrib ali po ravn hitra hoja, najmanj pol ure, da se zadihaš in prešvicaš. Ni drugega recepta! Če pa še prehrano prilagodiš pa še bolje (več mesa, zelenjave, čimmanj kruha, testenin sladkarij, sadje zmerno, pa dovolj vode).

Po prvem lockdownu 2020 sem se tudi jaz zredila za kakšne 10 kg. Delo od doma, stres, kupovanje večjih zalog hrane… Nekako sem se uspela potem prisiliti k treningom (obiskovala sem jih na lokaciji) in mi je šlo nekaj kg dol, ni pa še to to. Zdaj sem si tudi jaz zakupila vsebine za telovadbo od doma + kuham po receptih, ki pridejo zraven. Bomo videli kaj bo iz tega. Trudim se da se vsaki dan tudi malo sprehodim in pijem dovolj vode. Skratka čaka me še nekaj mesecev borbe s kilogrami, ampak mislim da sem na dobri poti. Najtežje je bilo začeti, ko si brez vsake kondicije. Aja, če ti kaj svetujem, je, da v vadbo vključiš uteži. Zelo hitreje napreduješ pri vsaki vrsti treninga.

Edina stvar, ki te pri tem ovira si ti sama. Dokler se ne bos dokoncno odlocila in zacela delat na tem, da nekaj spremenis, ne pricakuj drugacnih rezultatov.

Nehaj se smiliti sama sebi in začni delati na tem, da se bo stanje izboljšalo.

Jaz sem se tudi zredil najprej za 5kg, pa sem potem ugotovil, da sem v pretežni meri sam kriv za to in ne neumni vladni ukrepi. Ko sem to dojel, sem tudi kilograme začel uspešno izgubljati, najprej z nekaj manj zaužitimi kalorijami, kasneje pa predvsem z veliko večjo porabo kalorij. In tako imam danes skoraj 10kg manj, kot na začetku korone.

New Report

Close