Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koruza

koruza

V prehrani uporabljam koruzo predvsem za v solate. Vso ne porabim naenkrat, zato jo hranim v hladilniku.

Me pa zanima, zakaj po nekaj dneh postane koruzna voda sluzasta? Okus koruze ni nič drugačen, ne smrdi – vendar jo vseeno vržem stran, ker imam neprijeten občutek.

V čem je problem? Kako jo hranite ve oz. v kolikem času jo porabite?

Hvala

Jaz jo po nekaj dneh porabim, jo pa prej sperem z mrzlo vodo. Smo še živi.

zaradi škroba?

ko enkrat odprem konzervo dam vso koruzo ven in jo sperem. kar ne porabimo takoj shranim v plastično posodico s pokrovom in z malo vode. vendar pa jo praviloma itak porabimo že naslednji dan.

zaradi škroba. Še prej rata voda sluzasta če z isto žlico/vilico, ki si jo prej uporabila za recimo riž, krompir, fižol … daješ ven koruzo.

New Report

Close