Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koruzni kruh

koruzni kruh

Je koruzni kruh brez glutena?

ali vsebuje pšenico?

To ne, vsebuje koruzo. Kaj pa rženi, jo vsebuje?

Pa kaj se norca z babe delate?
Jaz koruzni kruh delam iz koruzne moke, pa tudi iz polente, če nimam doma koruzne moke. Vseeno vmešam (kot vsak) tudi belo moko. Zato kruh vsebuje gluten. DDDDDDDDDDDDD
V trgovini pa dobiš koruzni kruh, ki ima 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kukuruza. Vse ostalo je pa sranje, ne bi dala roke v ogenj, da je gluten notri. Mogoče je plastika.

Fak zdej sm se spomla, da še jaz nisem ziher kaj je v moji kukuruz moki? A to pomen, da jaz jem slabše sranje, kokr moji pišćanci? Valjda se to nadoknadi, ko jaz njih pojem?

Kupljen vsebuje gluten, ker je mešanica navadne in koruzne moke.

Kupljen vsebuje gluten, ker je mešanica navadne in koruzne moke.[/quote]

Lih tolk je mešanica kokr ti soli v kruh daš in merkaš, da kvas zraven ne pride.
Stran od trgovinskega kruha!

A v nobeni trgovini se ne dobi kruha brez te pšenice (glutena)? A zdej boste rekle, da ga vse peče tedoma?Ne verjamem.

Itak, da se dobi. Sam je za en qrac.

Glej, kruh brez glutena se dobi, ampak je posebej označen in pakiran, postavljen na police z označbami, da gre za kruh brez glutena.

Koruzni kruh, ki ga kupujemo za pultom, pa dejansko vsebuje manj kot 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} koruzne moke (po navadi varira {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} okoli 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) – ostalo je navadna moka. Pri hrani brez glutena je potrebno kupovati striktno na policah, namenjenih takšni hrani, in ne pri pultu s kruhom. Tam se prodaja kruh, ki je sestavljen iz navadne bele moke in dodatkov (koruza, ajda, otrobi….).

Glej, kruh brez glutena se dobi, ampak je posebej označen in pakiran, postavljen na police z označbami, da gre za kruh brez glutena.

Koruzni kruh, ki ga kupujemo za pultom, pa dejansko vsebuje manj kot 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} koruzne moke (po navadi varira {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} okoli 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) – ostalo je navadna moka. Pri hrani brez glutena je potrebno kupovati striktno na policah, namenjenih takšni hrani, in ne pri pultu s kruhom. Tam se prodaja kruh, ki je sestavljen iz navadne bele moke in dodatkov (koruza, ajda, otrobi….).[/quote]

Še imamo optimiste. Jaz jem koruzni kruh in ga pečem sama. V službi sem včasih kupovala koruzni sendvič, ki je vseboval zelenjavo, sir in kruh. Na etiketi je pisalo (za pecivo, torej kruh) 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Tu ni bila gledana celotna vsebina sendviča, le pekovski izdelek.
Na, tu imaš prc Milojka. Koruzni sendvič s 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} koruze in prst v rit.

In ta bogi gumijasti sendvič je mene prišel 2€. Pa za ta denar si jaz celo kosilo skuham. Tem avtomatarjem se je totalka odpeljalo.

Prosila bi za recept za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} koruzni kruh. Jaz sem že preizkusila več variant, tudi z dodatkom guar moke, da ni padel narazen. Iščem še kakšne recepte. Hvala

New Report

Close