Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika koruzni škrob – kaj je to?

koruzni škrob – kaj je to?

oz. ali se ga kupi v trgovini z živili? V kakšni obliki ga prodajajo?

Rabim za oblikovanje.

to je Gustin

ne me hecat, res?

Nikoli ga ne bi našla … hvala!

Gustin

Gustin pa res ni koruzni škrob. Kolikor jaz vem vsebuje gustin gluten, koruza ga pa nima.Mogoče se motim.

ja kolikor jaz vem je gustin res koruzni škrob

Ja, se motiš, ker gustin in gussnela sta koruzna škroba. Od kod naj bi potem vseboval gluten, ne vem.

Sem bila prepričana da je iz pšenice. Sori.Na napakah se učimo, ne?

Jaz sem zadnjič kupila Gustin in je na deklaraciji pisalo koruzni škorb. Jaz sem mislila, da gre za kromprijev škrob, pa sem bila tudi presenenčena.

Gustin je čisti koruzni škrob in NE vsebuje glutena, zato je lahko dodatek tudi za celiakaše.

Bravo Pižem, sem se že sama želela razburiti, kako nekatere koke tle ugotavljajo in vsevprek pišejo stvari o katerih nimajo pojma…..Gustin NE vsebuje glutena!!!!!! Je koruzni škrob….Kakšna znanost naj bi to bila?

Ko se že prepirate, vam povem, ker imamo doma celiakaša in vem:
Gustin je res koruzni škrob,
Vendar vsak gustin ni primeren za celiakaše, ker je verjetno lahko “okužen” s pšenico.
Po navodilih našega društva sta primerna gustinma za celiakaše Podravkin in od dr. Oetkerja

Saj drugih skoraj ne prodajajo,…btw. tudi mi smo celiakaši….pa ni bilo vprašanje o tem,,,

In kaj se ti jeziš?

Od 10 odgovorov se je le uluru zmotila pa še to je že sama navedla, da mogoče se moti. A je tako hudo ker se je ena zmotila?

Ti se nikoli?

:))))))

sem našla in GUSTIN je koruzni škrob!!!

In ko berem zakaj vse se lahko uporablja … joj, prejoj pojma nimam o kuhanju! Moram pohitet … ko bom tašča hočem znat kuhat in pečt vse sorte!! Torej, še cca. 2 desetletji časa imam.
JOOOOJ, sploh ne vem, če mi bo uspelo, to je tako malooooooo časa!!!

Skratka, soforumovke, hvala vam za pomoč in se še oglasim – samo nežnejše bodite med seboj (drugače bo snaha slabo jedla :))))))

(Zdaj grem pa iz gustina delat ene kroglice – ne za pojest – da jih bova s tamalim nato na vrcico nizala :))))))

LEp dan vam želim!

vprašanje ne, je bilo pa govora o glutenu in celiakaših, oprosti, če sem te vznemirila

New Report

Close