Korzika letalska nesreča
Gledal sem intervju z našim olimpionikom na konju z ročaji. Lep intervju. Se mi je pa utrnil spomin na zanimivo dejstvo. Da ne nakladam sem nekaj skopiral, pa sami preberite
V Sloveniji je bila nesreča nacionalna tragedija. Zaradi majhnosti države se je zdelo, da vsi poznajo nekoga, ki ga je prizadela nesreča. Cele družine so bile izbrisane, otroci pa osiroteli. Tudi majhne podrobnosti, povezane z nesrečo, so pritegnile slovensko javnost: ko so bila objavljena imena žrtev, se je izkazalo, da so nekatere od njih na skrivaj odpotovale na Korziko s spremljevalci, ki niso bili njihovi zakonci. Ljudje, ki so zamudili let, so praznovali srečo. Med njimi je bil tudi Miro Cerar, dobitnik zlate olimpijske medalje, ki je potovanje odpovedal zaradi bolezni v družini.
eden ki ve, 21.11.2024 ob 08:41
Gledal sem intervju z našim olimpionikom na konju z ročaji. Lep intervju. Se mi je pa utrnil spomin na zanimivo dejstvo. Da ne nakladam sem nekaj skopiral, pa sami preberite
V Sloveniji je bila nesreča nacionalna tragedija. Zaradi majhnosti države se je zdelo, da vsi poznajo nekoga, ki ga je prizadela nesreča. Cele družine so bile izbrisane, otroci pa osiroteli. Tudi majhne podrobnosti, povezane z nesrečo, so pritegnile slovensko javnost: ko so bila objavljena imena žrtev, se je izkazalo, da so nekatere od njih na skrivaj odpotovale na Korziko s spremljevalci, ki niso bili njihovi zakonci. Ljudje, ki so zamudili let, so praznovali srečo. Med njimi je bil tudi Miro Cerar, dobitnik zlate olimpijske medalje, ki je potovanje odpovedal zaradi bolezni v družini.
Odtipkaj kakšne stare poste. Smo se že ogromno pogovarjali o tem.
Anonimno 5448, 21.11.2024 ob 09:03
Tiste ljudi so na Korziki potem divje svinje žrle. Lahko, da je bil kdo samo ranjen, a še živ. Ampak so ga dokrajčile svinje.
Ahhh, daj no….Kdo bi na tistih skalah ostal živ.In to o svinjah prišparaj zase.Tu na Monu je marsikateri sorodnik teh nesrečnih ljudi.
Tudi jaz sem gledala intervju z g. Cerarjem. Vse spoštovanje do njega. Čudovit človek. In ja, k sreči je en njegov otrok zbolel in so ostali doma.
Ta nesreča je res zaznamovala celo Slovenijo. Vsak med nami je poznal vsaj enega, ki je tam umrl. Moj oče je tam izgubil najboljšega prijatelja in njegovo ženo, pa umrla je ena punca iz našega kraja, ki je od mame za diplomo dobila darilo – potovanje na Korziko.