korzika – trajekt

Ojla,
prosila bi vas za kakšen komentarček v zvezi s potovanjem na Korziko (iz Livorna). Malo čekiram po netu, pa so mi na ferry centru naračunali za 2 osebi in avto 232 evrov, nato pa sem na netu (www.aferry.tocorsica-ferries-fery.htm) informativno izpolnila formular, ki je nanesel 205 evrov.
Mi lahko kdo svetuje kje je najceneje, prek katerega ladijskega prevoznika itd..???? Cene kampov baje cenejše kot na Hrvaškem?? Kaj pa hrana in ostale storitve, so cene približno takšne kot pri nas??
Zelo bom vesela vaših informacij in predlogov in hvala seveda.
Lp, Saša
živjo saša!
mi smo lani kupili karte preko moby.it. tudi meni so bistven višjo ceno naračunali v izbranem obdobju preko amzs, kot sem jo kasneje našla na spletu. na korziko plujeta moby in corsica ferries. malo se poigraj na netu in simuliraj odhode dokler ne prideš do najnižje cene (te so zelo odvisne tudi od ure odhoda ali povratka). mi smo za karto 14.7.-30.7. plačali 141 eur (avto v drugem razredu, 2 odrasli osebi, 1 otrok), resda sem jo rezervirala že v aprilu.
cene kampov se gibljejo okrog 20-30 eur/ dan (osebe+šotor, el. 2-3 eur), odvisno od kategorije kampa. jesi po lokalih ni ravno poceni, če pa hrano kupuješ v trgovini in si sam kuhaš, je isto kot pri nas. plača se kupovat v sparih ali drugih vecjih centrih.
drugače se je o korziki že veliko pisalo, zato probaj poiskat še mal nazaj.

Živjo,
prav hvala lepa. Bom poskusila. Kje pa ste kaj kampirali, lahko priporočiš kakšen lušten kampek??
Sicer sva avanturista, se ne obremenjujeva s planiranjem itd. samo ne bi rada po nepotrebnem plačevala (za trajekt in kamp) več, kot bi bilo potrebno.
Še enkrat hvala in misel na petek naj nam pomaga preživeti tale lep dan!
Saša

To je občutno preveč za trajekt.
Poišči si JackPot varjanto in te bo prišlo nekaj čez 30 jurjev.
Jest sem si zrihtal na http://www.cruise-ferry-center.com/
Ko boš enkrat ne Korziki ti ne bo žal.
Kampov je dovolj, sam si poiščeš tistega ki ti najbolj ustreza.
kampov je veliko in okusi so zelo različni, zato ti svetujem isto kot deeV. ustavite se, pejte v kamp pogledat in če vam je všeč se čekirajte, drugače pa naprej. glede cen tudi ne moreta zgrešit ker so povsod približno enake, nihajo le odvisno od kategorije. nam je bil npr. posebej všeč kamp v zalivu palombage, čisto ob morju, samo žal zaseden, pa kamp tiuani v dolini Restonica

Mi smo se včeraj ravno vrnili z dopusta na Korziki.
Karto za trajekt smo kupili prek neta (Corsica Ferries) – cena 2 odrasla in 1 otrok + avto = kupljeno konec maja 188 EUR (v istem obdobju sem se zanimala pri AMZS in so mi naračunali 387 EUR).
Kampirali smo dva dni na vzhodu, potem pa se preselili bolj južno. Zelu luštkan kamp je v Solenzari (tik ob morju – plaža tako dolga, da jo imaš praktično zase) – Camping des Nacres (www.campingdesnacres.com), toda na žalost z zelo malo sence. Je pa odličen za izlete v notranjost – ta nam je bila veliko bolj všeč kot njihove tako opevane plaže. 6 km od kampa (proti kampu U Rosamarinu) se da lepo kopati v reki Solenzari. Na netu in v vodičih izgledajo prelepo, ko pa prideš zraven, pa ni nujno, da so najbolj čiste (polno neke male trave, vrečk..). Zadnje dni smo preživeli v kampu Rondinara – dobili senčen prostor, ki nam je v tej vročini pomenil več kot bližina plaže. Na netu in po telefonu ti razložijo, da je plaža oddaljena 400 metrov od kampa – ja res je, a po zračni liniji, če pa hodiš pa smo izmerili 1,2 km. Recepciji kampa dolgujem še nekaj prospektov naše domovine, ker sem pri pregledu računa ugotovila, da so Slovenijo plasirali v Rusijo.
Jesti zunaj zelo, zelo drago – v evrih se ti sicer ne zdi nič posebnega, ko pa to preračunaš v tolarje, te pa lahko po večerji že malo glava boli. Pica margarita – od 6 – 9 EUR, solata 8 – 11, pivo – 3.25 EUR (2,5 dcl), kepica sladoleda 1,5 EUR. Hrana v trgovinah – Super U, Spar – nekatere stvari ceneje kot pri nas, druge pa dražje – povprečje: nekoliko več kot pri nas. Sadje in zelenjava – zelo drago – nektarine: 2,5 – 4,3 EUR na kg, paradižnik – 2 – 4 EUR.
Kampi – v treh smo bivali, nekaj pa si jih tudi ogledali – čisti in urejeni, večina pa nič posebnega. Tik ob morju jih je malo – mi smo bili na koncu že malo zmatrani od romanj na plažo z vso bojno opremo za 4-letnika.
Pa še kar se jezika tiče – v rcepcijah kampov vsi bolj ali manj govorijo tudi angleško, v trgovinah, bankah, restavracijah pa že manj – tudi če sprašuješ angleško, ti odgovarjajo francosko.
Lp
Mateja