Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kosilnica na nitko

Kosilnica na nitko

Pozdravljeni. Kupujem kosilnico na nitko, pa me zanimajo vaši nasveti, katera je najboljša in koliko kubičnih cm ima najmočnejša? Poznano mi je Kawasaki 53 tj. Ali je katera še močnejša, ker jo rabim za ekstremne razmere. Bodite mi lepo pozdrvljeni.

http://unicommerce.si/produkti/produkti/produkti_stihl/motorne_kose_in_naprave_za_kosnjo/nahrbtne_motorne_kose/1208/fr_460_tc_e/

Pri nas imajo vsi v okolici, vključno z mano te kawasaki, večina v modri barvi, ker so rdeče slabše zmetane skupaj v Italiji. Kosimo leta z njimi večje površine in ni nobenih težav, jaz celo po hosti kosim z njo pa zrase včasih višje od mene, od kopriv do rož, grmov , ki še niso oleseneli, 3mm laks s kovinsko nitko v sredini in to reže vse. Moč so od takrat , ko smo mi kupovali malo zmajšlai, ker je zakon tako predpisal.[img]http://www.tabakum.com/assets/catalogue/342060/big_342060.jpg[/img]

Stihl ima popolnoma pretirane cene in zagotovo polovico cene mašine plačaš znamko , tudi potrošnim material potem. sma kvaliteta stihla pa ni več primerljiva s tisto, ki je bila, vgrajujejo dele, ki se hitro obrajijo, celo pri motornih žagah, je marsikaj plastičnega, kar bi moralo bit kovinsko kovanega. tako ad husqvarne znajo bit boljša izbira od stihla, če se že odločaš v tej smeri. Je pa čisto odvisno zakaj rabiš, za večino del je kawasaki kot ga navajš več kot dovolj in lahko leta kosiš z njo , tudi dovolj močna je.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Mv, znamke ki jih omenjaš imajo kakovostne razrede. To kar je v maloprodaji je nizkocevnovni šrot na kilo, dobiček pa imajo izključno na poprodajnih aktivnostih. Poštena roba se kupuje izključno prek prodajnih zastopnikov z idividualnom naročilom. Mašinca čist enaka, narejena iz neprimerno kakovostnejših materijalov.

modrival, hvala za koristne informacije, velika verjetnost je, da se bom odločil za kawasaki. Hvala še enkrat in lp.

Modri val, to so jajca, če ne moreš tudi olesenelga pokosit. Ker če delaš na šikari je nujno kaj boljšega imet. Zato imamo mi Husqvarno, in sicer tako, da ima laks in rezilo, da po želji namontiraš.

Glej goloriti, s tem šrotom kosijo vinogradni in sadjarji z velikimi obdelovalnimi površinami na strmih terenih in to leta, brez da bi potreboval kakršnokoli popravilo. ne? Ne poznam nobenega tu blizu da bi imel kaj drugega, če pa rabiš kosilnico za prerseravanje potem pa meči denar. Po desetih letih mi kawasaki vžge vedno na prvo in moč ima enako, kotz takrat ko sem jo kupil, pokosim pa ogrono. Tako da lahko vse ostalo pustiš ob strani, ker izkušenj najbrž nimaš, ljudje niso tako neumni in kupijo to kar je vzdržljivo in za razumno ceno in ravno ta kawasalki je ena redkih takih reči, prodanih pa tako število, da jo ima skoraj vsaka bajta. Če boš pa rabil za vsakodnevno kosit olesenelo grmovje, boš pa kupil kaj močnejšega ne?

Vem tudi za motorne žage, s husqvarno, ki ima kovano gred, kvaliteno sklopko, kvaliteten ležaj, žagam po mili volji, stihli pa dražji od njih, pa kar naprej obrabljeni plastični deli in vsako popravilo preko 100 eur, tako da kar verjemi. Seveda je pa tudi pri žgah husqvarne odvisno za kaj in koliko rabiš, izpod modela 545, (ta je pa že vsaj 600 eur, če ne več) je bolj za igračkanje in cenejši modeli so prav tako nevzdržljivi in vsebujejo dele, ki se hitro obrabijo.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Vsaka ima rezilo. S tem da se ve učinkovitost tisteg rezila, rezilo je za perzdeke, saj z njim ne boš naredi lnič, dv grma porezal v enem dnevu, res no? Saj pravim za olesenelo grmovje se kupujejo lakserce, kjer lahko daš večjo debelino laksa od 4mm. Nakup take lkosilnice za kosit po vinogrdih , sadovnjakih, je pa nesmiseln, sploh če imaš večje površine, že zato ker vsak deka teže šteje.

Glej goloriti, s tem šrotom kosijo vinogradni in sadjarji z velikimi obdelovalnimi površinami na strmih terenih in to leta, brez da bi potreboval kakršnokoli popravilo. ne? Ne poznam nobenega tu blizu da bi imel kaj drugega, če pa rabiš kosilnico za prerseravanje potem pa meči denar. Po desetih letih mi kawasaki vžge vedno na prvo in moč ima enako, kotz takrat ko sem jo kupil, pokosim pa ogrono. Tako da lahko vse ostalo pustiš ob strani, ker izkušenj najbrž nimaš, ljudje niso tako neumni in kupijo to kar je vzdržljivo in za razumno ceno in ravno ta kawasalki je ena redkih takih reči, prodanih pa tako število, da jo ima skoraj vsaka bajta. Če boš pa rabil za vsakodnevno kosit olesenelo grmovje, boš pa kupil kaj močnejšega ne?

Vem tudi za motorne žage, s husqvarno, ki ima kovano gred, kvaliteno sklopko, kvaliteten ležaj, žagam po mili volji, stihli pa dražji od njih, pa kar naprej obrabljeni plastični deli in vsako popravilo preko 100 eur, tako da kar verjemi. Seveda je pa tudi pri žgah husqvarne odvisno za kaj in koliko rabiš, izpod modela 545, (ta je pa že vsaj 600 eur, če ne več) je bolj za igračkanje in cenejši modeli so prav tako nevzdržljivi in vsebujejo dele, ki se hitro obrabijo.[/quote]

Točno o boldanem ti govorim… Da se ne boš razpočil! Samo oprane možgane imate da so ene stvari pač potrošni materijal… Če greš pa preračunat koliko potrošnega materijala si kupil rečmo v 10. letih pa prideš na ceno profi mašince ki je pa skor ni pod k€ Pa naj bo to nitkarca, motorka al pa kera druga. Da nimaš pojma o tehniki kaže tudi to, da navajaš delovanje agregata ki pri nitkarci sploh ni vitalni kos…
Se pa strinjam s teboj, da za domačo uporabo je tak šrot dovolj dober ker nihče ne računa izgube če dela ne more opraviti po planu. Če greš pa na teren k stranki s takim šrotom, in ti tam crkne, pa si ob poslovni ugled in še par sto€ dnevne izgube si naredil…

Aja pa z nitko ki ima posredi žico se hvališ… Ti povem kako se naredi profi glava: vzameš zadnje pesto od nekega mopeda (obvezno centrirat na visokih obratih), podrejaš bolceln da paše na polža, porešeš špice na 5 cm in zadnja dva cm prekuješ v rezilo. Zmontiraš samo vsako drugo, eno ali dvoredno če režeš šikaro. Ti povem ubijalsko, ker pesto deluje kot vstrajnik, špice se odmikajo. Pa v polžu je treba ležaje zamenjat, ker ne prenesejo obremenitve. Drgač se pa pr hrčkih kupi profi glava ki je pri nas prepovedana iz varnostnih razlogov.

New Report

Close