kosilnice na baterije
ne in ne in ne, 31.05.2021 ob 22:47
Kje boš uporabljala? Vsekakor pa en velik NE, razen če imaš do 50m2 za pokositi na ravnem. V kolikor imaš teren in malo večjo površino vsekakor motorno.
Imamo 900 m2 in gre gladko, je pa teren raven. Več kot 10 letne pozitivne (hrup, teža, enostavnost,…) izkušnje.
smo ljudje na različnih lokacijah in situacijah.
za košnjo 10cm visoke “solate” bo zagotovo OK. laks gre not max 2mm bolj verjetno 1.6mm kar pomeni da vsak večji kos trave, trnje, olesenela stebla trga laks da ne govorim če imaš kamenje.
recimo za kak “pašnik” s trnjem in visoko travo komaj z 3mm laksom in 2kw laksarco pokosim, pa da sem v doglednem času skoz-recimo 700m2 cca 2h
za tako 10cm solato pa s tako 2kw lasarco “pojem” v 1/2h..
tako da, da, ampak to so igrače, in če imaš čas..
če bi hotel iz baterijske dobit 2kW= to pri 40V bateriji cca 50A toka
če je baterija 5Ah (pa ponavadi ni) je to za cca 1/10h= reci in piši 6 MINUT!!, se pravi kar jaz kosim z cca 1.5kW 2h – ti porabiš 16 takih baterij!!
da ne govorim da takšna baterijska laksarca NI delana za tako moč!
ja in ja in ja in ja in ja, 01.06.2021 ob 09:30
imamo petsto hektarov višinskega travnika in ga pokosimo s baterijsko kosilnico iz hoferja po hofr ceni… daj ne seri
To sicer težko verjemam, vendar če ti uspe, super.
Nam res dobro služi, presenetljivo ni bilo potrebno niti še menjati baterije.
simpl, 01.06.2021 ob 09:48
smo ljudje na različnih lokacijah in situacijah.
za košnjo 10cm visoke “solate” bo zagotovo OK. laks gre not max 2mm bolj verjetno 1.6mm kar pomeni da vsak večji kos trave, trnje, olesenela stebla trga laks da ne govorim če imaš kamenje.
recimo za kak “pašnik” s trnjem in visoko travo komaj z 3mm laksom in 2kw laksarco pokosim, pa da sem v doglednem času skoz-recimo 700m2 cca 2h
za tako 10cm solato pa s tako 2kw lasarco “pojem” v 1/2h..
tako da, da, ampak to so igrače, in če imaš čas..
če bi hotel iz baterijske dobit 2kW= to pri 40V bateriji cca 50A toka
če je baterija 5Ah (pa ponavadi ni) je to za cca 1/10h= reci in piši 6 MINUT!!, se pravi kar jaz kosim z cca 1.5kW 2h – ti porabiš 16 takih baterij!!
da ne govorim da takšna baterijska laksarca NI delana za tako moč!
Jaz za 900m2 porabim dobre pol ure in 2 bateriji.
Sosedje sedaj kosijo s kosilnicami na dinozavrski sok, samo da se pokaže sonce. Trava pokošena na milimetrček natančno, za tiste obiske, ki jih pri pedantnih sitnežih itak nikoli ne bo. Samo jaz kot sosed te moram pa vsaj trikrat na teden poslušat, ko ropota, kot da bi se mimo moje bajte peljal Concorde. Poleg tega čebelice iz ta istega sosedovega čebelnjaka nimajo letos prav kaj jest (cvetje na drevesih pomrznilo), če se vse cvetlice pokosi…. Razen, če hodijo obirat k nam, kjer imamo po besedah soseda “zaraščeno”.
Kar se mojih izkušenj z baterijsko kosilnico tiče je prednost to, da mi ni treba vsako sezono odšraufat forgazarja od bencinske in to pucat. Pa ni treba bencina, olja pa servisa. Ko zmanjka baterije, enostavno vstaviš novo, ki se medtem ko delaš fila….
15 let sem gural na 500m2 husqvarno, eden izmed najzmogljivejših modelov.
Lani je izpustila dušo in sem poln skepse nabavil 82V iz bauhausa.
Stara smrdulja se lahko skrije proti temu. Gre skozi še najbolj gosto in visoko travo z tako lahkoto, da samo stoj in glej. Stari smrdulji se je v taki travi pošteno zatikalo.
Za tako površino porabim 1,5 baterije. V glavnen toplo priporočam, potrebno je edino vzeti dovolj močno glede na zahtevane pogoje.
Markop, 01.06.2021 ob 10:55
15 let sem gural na 500m2 husqvarno, eden izmed najzmogljivejših modelov.
Lani je izpustila dušo in sem poln skepse nabavil 82V iz bauhausa.
Stara smrdulja se lahko skrije proti temu. Gre skozi še najbolj gosto in visoko travo z tako lahkoto, da samo stoj in glej. Stari smrdulji se je v taki travi pošteno zatikalo.
Za tako površino porabim 1,5 baterije. V glavnen toplo priporočam, potrebno je edino vzeti dovolj močno glede na zahtevane pogoje.
a pa sta bile iste širine?
da ni ta električna 46 cm una druga pa 53cm?? je šlo vse na izmet ali mulčanje?
jasno je da imajo el stroji velik moment že na začetku kar seveda bencinkse kosilnice nimajo, če ne moreš regulirat hitrosti pomika, jih seveda “duši”..
Približno ista širina, na mulčenje. Seveda se bencinsko da regulirat. Z minimalnim gasom in polovično širino je komaj da prikašljala skozi. Električna gre skozi celo širino na vsaj pol gasa.
Da sploh ne omenjam da tu praktično ni vzdrževanja in verglanja v neskončnost, ko se odloči da ne bo vžgala. Hrupa je bistveno manj, smrada seveda ni.
V glavnem to je tako kot da pirmerjaš novo teslo z 30 let starim bmw.
Markop, 01.06.2021 ob 12:51
Približno ista širina, na mulčenje. Seveda se bencinsko da regulirat. Z minimalnim gasom in polovično širino je komaj da prikašljala skozi. Električna gre skozi celo širino na vsaj pol gasa.
Da sploh ne omenjam da tu praktično ni vzdrževanja in verglanja v neskončnost, ko se odloči da ne bo vžgala. Hrupa je bistveno manj, smrada seveda ni.
V glavnem to je tako kot da pirmerjaš novo teslo z 30 let starim bmw.
Daj ne kvasi. Če motor nima moči, kar električni nima, saj je nekajkrat švohnej, ne more it čez goščo, bencinska,ki je pa nekajkrat močnejša pa ne.Imate res take, da niso za nikamor. Ti boš natrolalo,ad je recimo električna kosilnica z motorjem 0,7 kw močnejša od bencinske z recimo 3,5KW ?????
In tistih 500 kvadratov je v reali potem 30 ali največ 50 kvadratov, ki jih imate vi. Zato je pa baterijsska dovolj, še te ne rabite, lahko na roke potrgate ali pa popasete. Baterijska kvečjemu robotska, ampk ta mora laufat nonstop, ne ko trava zraste.
Markop, 01.06.2021 ob 13:08
82v električni motor nima moči? Mislim da nima smisla tu dalje debatirat in naprej uživaj v svojem prepričanju s svojo antično smrudljo. Jaz sem je imel dovolj
Koliko ima kilovatov budala? Volti niso moč, nisi hodilo v osnovno šolo, mislim.