Kosilnice na nitko
Če ne veš je tvoj problem,
Imaš ,tri krak,štiri krak,klinga kot curkular ali mot.žaga,in mulčer!
Silk z zajlo,kvader,ali zvezdo!
Baterijske pa za okoli hiše!
[/quote] Ti nočitno še nisi pošteno delalo v življenju. Popolnoma neučinkovito, dokler boš ti s tistim en meter spucal, bom jaz že sto kvadratov z laksom poreziral. To je za potrošniške pičkice, ki niso nikoli delali. Ko ti se bo pa košček tistega noža odtrgal in ga boš fasalo v taco ali betico, boš pa dojelo, da je davek na bedake.
Če ne veš je tvoj problem,
Imaš ,tri krak,štiri krak,klinga kot curkular ali mot.žaga,in mulčer!
Silk z zajlo,kvader,ali zvezdo!
Baterijske pa za okoli hiše!
[/quote]
Mi smo z (trikrakim) nožem potolkli cel breg prepletenega bezga, srobota, za palec debele robide, divje trte in ostalega šavja (cca 2000 m2) , ampak če vrli forumaši pravijo, da to ne obstaja in ne dela, potem se pa mogoče motim.
Oni ziher bolje vedo.
Priporočam avtomatsko rezilno glavo za nitko do premera 3mm (uporabljam nitko 2,4mm pravokotnega ali zvezdastega preseka) za košnjo trave in neolesenelega stebelnega plevela do premera 1cm. Za olesenela stebla premera 1cm-4cm je zelo v redu trikrako rezilo v obliki znaka ‘mercedes’ debeline 4 mm. Za debelejša stebla je najbrž priporočljiva že motorna žaga.
Vsaka ima to priloženo ne samoštilerca, ampak je neuporabno, ke ne prideš nikamor s tem. Še slabše so pa kitajske pogruntavščine ala verige, noži, …Če ne verajmeš, pa pojdi vprašat kako od firm, s čim kosijo šavje po strmih terenih. Lakserca, 6 milimetrski laks, pa faraj, ni druge. Za doma pa ne rabiš tako močno, s 3 mm laksom se da tudi tanjše šibe in robidovje porezat.
1 cm, boš ti en drek odrezal za 2,4 mm laksom. Dajte ne bluzite ali lažete ali pa niste nikoli kosili ali pa ne veste kaj je en centimeter, zadnje je še najveretneje. 3mm običajno uporablajm s kovinsko nitko za ob gozdu, pa se da, ampak se laks trga kot sto mater, ni tako enostavno. Vedno moraš mahat od zgoraj navzdol, ko je visoko, da se ne štopa in čimveč odreže. Pa seveda je predpogoj močna mašina. 6 mmm laks bi bil ravno pravi za to, seveda mora tudi glava bit primerna.
ima tudi kovinsko rezilo
Viharni je povedal čisto resnico. Baterijske kosilnice so smeh, primeren za mestne potrošniške riti. Isto je z noži in verigami in podobnim sr anjem.
Tisti, ki je kdaj res veliko delal z nitkarco ve, da le laks pride v poštev. Za travo nima niti toliko veze, za robidovje šavje in podobno pa se kupi temu primeren debel laks (je dražji). Druge ni, tudi profesionalci delajo tako. Z nožem ne narediš nič. Za debelejše veje pa ni druge kot motorka v roke in delat.
Govorim za strm in zaj eban teren.
1 cm, boš ti en drek odrezal za 2,4 mm laksom. Dajte ne bluzite ali lažete ali pa niste nikoli kosili ali pa ne veste kaj je en centimeter, zadnje je še najveretneje. 3mm običajno uporablajm s kovinsko nitko za ob gozdu, pa se da, ampak se laks trga kot sto mater, ni tako enostavno. Vedno moraš mahat od zgoraj navzdol, ko je visoko, da se ne štopa in čimveč odreže. Pa seveda je predpogoj močna mašina. 6 mmm laks bi bil ravno pravi za to, seveda mora tudi glava bit primerna.
[/quote]
Reže, reže… mlado robido, ruj, mlade trte preseka kot puter. No, trenutno imam 3mm nitko (super platino). Tista bolj trdovratna mlada stebla – ruj, robida, jesen, mora normalno večkrat udariti na isto mesto, da prereže steblo in moraš zato nitko postopoma približevati steblu in ne se kar zaleteti v steblo (največji efekt ima nitka na konicah, ne pri glavi). Kosilnica ima 3 konjske moči.
Je pa res, da niso vsi laksi enaki. Tiste, ki jih kupiš v trgovini kjer prodajajo zraven še mortadelo, so bolj za fine riti (angleška travca).
S tako mašinco in rezilom se lahko igraš na zelenici, če imaš veliko preveč časa, ki ga ne škam porabit, potem je lahko tudi električna. Da bi kaj visokega pokosil z 0,7 kw motorjem pozabi. Ampak tu ste res ekstra zabiti, nikoli delali in se na nič ne spoznate, rinete pa kar s svojo zabitostjo.
[/quote]
s tako mašinco kar dobro obvladujem šavje na mojem posestvu
Kot pravi Replika: F.O.
btw: a predloga pa ne spraviš skupaj
Se pridružujem ostalim koscem – tole kovinsko rezilo, ki ga dobiš zraven je neuporabno. Za debelejšo robido, olesenela stebla, grmovje itd. so uporabna kovinska rezila, ki jih kupiš posebej in se cena vrti okoli 20 eur:
http://parttis.eu/index.php?route=product/product&path=107_113_118&product_id=90239
Se pridružujem ostalim koscem – tole kovinsko rezilo, ki ga dobiš zraven je neuporabno. Za debelejšo robido, olesenela stebla, grmovje itd. so uporabna kovinska rezila, ki jih kupiš posebej in se cena vrti okoli 20 eur:
http://parttis.eu/index.php?route=product/product&path=107_113_118&product_id=90239
[/quote]
Ko enkrat osvojiš tehniko z nitko pokosiš grmovje v nulo:))) Je res, ne smeš na polno in s polnim gasom. Bolje je iti večkrat po malo pa malo manj gasa, hkrati pa še malo pod kotom. Probajte, boste videli.
Reže, reže… mlado robido, ruj, mlade trte preseka kot puter. No, trenutno imam 3mm nitko (super platino). Tista bolj trdovratna mlada stebla – ruj, robida, jesen, mora normalno večkrat udariti na isto mesto, da prereže steblo in moraš zato nitko postopoma približevati steblu in ne se kar zaleteti v steblo (največji efekt ima nitka na konicah, ne pri glavi). Kosilnica ima 3 konjske moči.
Je pa res, da niso vsi laksi enaki. Tiste, ki jih kupiš v trgovini kjer prodajajo zraven še mortadelo, so bolj za fine riti (angleška travca).
[/quote]
3mm je za silo, napisal si 2,4, teh 0,6 mm je ogroman razlika.To pa kar se ti počasi približuješ z glavo, pa pozabi. Eni, če delamo, resno delamo in se ne igramo. Me res zanima, koliko ti pokosiš v eni uri s tako počasnim približevanjem? Jaz šavje višje od metra kosim od vrha na dol, maham, se ne približujem, bolj sem jezen, hitrejši sem
, da se ne maši in drobi, olesenelo palico 1 cm teško odreže čisto do tal, včasih jo, včasih ne, akacijo zelo težko. 4, 5 mm laks ali debelejši pa odžge, da niti ne občuti, samo moraš imet tudi glavo primerno. Robida ti zna v enem mesecu zraste par metrov v dolžino in debeline skoraj dva centimetra pri korenini, neke cevaste rože imam po hosti, ki zrastejo v višino preko dveh metrov in premera nekaj cenimetrov, more padat, če noče.
3mm je za silo, napisal si 2,4, teh 0,6 mm je ogroman razlika.To pa kar se ti počasi približuješ z glavo, pa pozabi. Eni, če delamo, resno delamo in se ne igramo. Me res zanima, koliko ti pokosiš v eni uri s tako počasnim približevanjem? Jaz šavje višje od metra kosim od vrha na dol, maham, se ne približujem, bolj sem jezen, hitrejši sem
, da se ne maši in drobi, olesenelo palico 1 cm teško odreže čisto do tal, včasih jo, včasih ne, akacijo zelo težko. 4, 5 mm laks ali debelejši pa odžge, da niti ne občuti, samo moraš imet tudi glavo primerno. Robida ti zna v enem mesecu zraste par metrov v dolžino in debeline skoraj dva centimetra pri korenini, neke cevaste rože imam po hosti, ki zrastejo v višino preko dveh metrov in premera nekaj cenimetrov, more padat, če noče.
[/quote]
Stari, nimaš pojma 4mm je totalno brezveze. V bistvu je vse kar je več kot 3mm brezveze. Kvaliteta > debelina.
Viharni nima pojma kako se kosi robida hahahaha