Kosilnice na nitko
Stari, nimaš pojma 4mm je totalno brezveze. V bistvu je vse kar je več kot 3mm brezveze. Kvaliteta > debelina.
Viharni nima pojma kako se kosi robida hahahaha
[/quote]
V redu multinino blesavo, ti boš že vedelo.
Gledam večkrat komunalce in se jiim čudim, akko ogromno površino in na kako strmem terenu pobrijeo v enem šihtu. Sevead imajo vsi močne mašine, z zelo debelim laksom, drugače grmičevje lahko pozabijo in pustijo.
To je kot bi z motorko žagal s pol gasa. Ne drži vode tole.
[/quote]
Če imaš dovolj močno kosilnico/pravo nitko ni treba poln gas. Če ti je v užitek pokurit 5x več nitke in skos menjat potem pa kar. Če bi imel izkušnje z košnjo bi to vedel. Imaš kretene, pa tudi komunalce ko priganjajo motorke/kosilnice do kraja, da ob tem znori še cela vas, oni pa uničjo kosilnico na dve leti. Na druge strani imaš pa ljudi, ki imamo eno in isto kosilnico že 20+ let, pokurimo pa 5x manj laksa.
V redu multinino blesavo, ti boš že vedelo.
Gledam večkrat komunalce in se jiim čudim, akko ogromno površino in na kako strmem terenu pobrijeo v enem šihtu. Sevead imajo vsi močne mašine, z zelo debelim laksom, drugače grmičevje lahko pozabijo in pustijo.
[/quote]
nou šit … ti GLEDAŠ komunalce
pa ti ne kapne, do komunalci delajo ogromne površine in naj bi jih obdelali čimpreje, ker so plačani po m2 – ne na uro
Za privat pa imaš veliko časa in ne rabiš mašine za 1k€ – itak jo rabiš na dve leti 1x
pa ti ne kapne, do komunalci delajo ogromne površine in naj bi jih obdelali čimpreje, ker so plačani po m2 – ne na uro
Za privat pa imaš veliko časa in ne rabiš mašine za 1k€ – itak jo rabiš na dve leti 1x
[/quote]
Komunalci tudi uničijo laksarco vsako sezono, ker pač ni njihovo in hkrati je pomembno samo dokončano delo. Raje kar menjajo laksarce kot da bi jih popravljali. Poznam enega in vem kakšno je stanje.
Komunalci tudi uničijo laksarco vsako sezono, ker pač ni njihovo in hkrati je pomembno samo dokončano delo. Raje kar menjajo laksarce kot da bi jih popravljali. Poznam enega in vem kakšno je stanje.
[/quote]A bejž no,kje si pa to pobralo multinično butasto? Glej, tu je debata kaj je primerno za kaj in kaj se da s čim, ne da foušijo zbijat multinično. Grmovja pač ti ne boš kosilo s tistim, kar imaš, pa da se cel dan počasi približuješ eni palci. Moraš pa bit nek mečkač, ki ni za nič, če praviš, kako se ti počasi približuješ na večkrat poistem mestu, učinka od tega ne more bit hudo velikega. Pri meni bi potem glih tri tedne skupaj kosil. Ko bi končal, bi lahko zalčel od začetka.
A razmuš, ad ne gre, rineš lahko z vso silo in ne gre nikamor, ker se ti nabira okoli glave? Mislim, pa kar vztrajate teleta, ki niste nikoli dealala. Če bi šlo, bi menda kaka firma to uporabljala, od komunal dalje , niso bolj butasti kot ti, pa ne nihče, ker se ne obnese. Edina varianta je debell laks.
[/quote]
Beri kar piše. S trikrakim rezilom se reže grmovje, olesenela stebla do 4 cm. Taka veja se ti ne bo ovila okrog glave. Za košnjo trave je pa uporaben laks – nitka. Če ne zaš kosit je normalno, da porabiš en kup energije brez veze,
[/quote]
nou šit … in nabavo nove laksarce jim pa plačajo levičarji iz dobička lastnikov
vsaj na poslovanje, ekonomijo, stroške delavnih sredstev/priprav se spoznam
In pazi to: občine, ki najemajo vzdrževalce javnih površin niso tako neumne, da bi sprejele ponudbo za vzrževanje javnih površin tako, da se vsakič menja orodje za novo
Tale tvo lapa .. ker dobi orodje od sodelavca
[/quote]
Glej, nekateri iammo več kot le polmetra zelenice, 70 letni sine, veš? Pri meni bi ti prej moralo začet od začetka, ko bi na drugem koncu končalo s košnjo.
A bejž no,kje si pa to pobralo multinično butasto? Glej, tu je debata kaj je primerno za kaj in kaj se da s čim, ne da foušijo zbijat multinično. Grmovja pač ti ne boš kosilo s tistim, kar imaš, pa da se cel dan počasi približuješ eni palci. Moraš pa bit nek mečkač, ki ni za nič, če praviš, kako se ti počasi približuješ na večkrat poistem mestu, učinka od tega ne more bit hudo velikega. Pri meni bi potem glih tri tedne skupaj kosil. Ko bi končal, bi lahko zalčel od začetka.
[/quote]
Niti približno ne drži. Če greš s polnim gasom, potrebuješ več časa. Saj se večkrat zaplete oz. zablokira in večkrat poje nitko kot z drugo tehniko. Saj pravim, ti kar delaj po tvoje, kot večina debilov ki ne zna uporabljat orodja.
Beri kar piše. S trikrakim rezilom se reže grmovje, olesenela stebla do 4 cm. Taka veja se ti ne bo ovila okrog glave. Za košnjo trave je pa uporaben laks – nitka. Če ne zaš kosit je normalno, da porabiš en kup energije brez veze,
[/quote]
Ne, ne ovije se, odreže in ostane, ti pa ne moreš to rinit nekam naprej. Razumeš? Laks pa zdrobi, si sproti anredi prostor in ima učinek. Koliko ljudi ti še mora povedat, da ni učinkovito in je neuporabno?
Pri vsem tem nitkarsko-zvezdasto verigasto kosilniškem ravsu in kavsu bi bilo dobro vedeti, koliko JEŽEV se že pobili takole s temi kosami v visoki travi in šavju.
Niti približno ne drži. Če greš s polnim gasom, potrebuješ več časa. Saj se večkrat zaplete oz. zablokira in večkrat poje nitko kot z drugo tehniko. Saj pravim, ti kar delaj po tvoje, kot večina debilov ki ne zna uporabljat orodja.
[/quote]
O gasu sploh nisem nič pisal, jaz ga prilagajam, da nikoli mašina zverinsko ne tuli, ker imam 4,5 kw nahrbtno. Kosil pa kaj prida očitno nisi, sodeč po tem kar pišeš, kako se ti na večkrat približuješ. Saj ti pravim, pri meni doma, ti še ne bi končal, ko bi že tam moral kosit znova kjer si začel. Jaz pa to pokosim v cca 12 urah, včasih v enem dnevu, včaih si razdelim na dva dela. Jaz ne vem kaj se to sploh neki mehkužci, ki niti ne veste kaj je delo, mešate v debate?
Aja, zardi poplnoma izrojenih prismod in suhih vej brez življenj, se po novem več sploh ne bi kosilo? Boš malo fejst počakalo prfliknjeno. Meni se je zgodilo dvakrat v življenju v mladosti, enkrat ježe v visoki travi z bcs-ko, nekaj je ostalo živih in enkrat srninega mladiča,vendar nimaš kaj ker ne vidiš prej. Kosil sem pa od dvanajstega leta velikokrat, zdaj več ne, ker nimam toliko zemlje.
Glej, ti ljubitelj narave več kot očitno nisi. Če bi kaj vedelo o košnji bi vedel,da se to izjemno redko zgodi. Jaz še nisem nikoli prijel ježa. Pa kosim že 50 let.
Če bi vas objemalce dreves poslušali, bi sedaj bila Slovenija 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaraščena, še na Prešercu bi imeli šumo.
O gasu sploh nisem nič pisal, jaz ga prilagajam, da nikoli mašina zverinsko ne tuli, ker imam 4,5 kw nahrbtno. Kosil pa kaj prida očitno nisi, sodeč po tem kar pišeš, kako se ti na večkrat približuješ. Saj ti pravim, pri meni doma, ti še ne bi končal, ko bi že tam moral kosit znova kjer si začel. Jaz pa to pokosim v cca 12 urah, včasih v enem dnevu, včaih si razdelim na dva dela. Jaz ne vem kaj se to sploh neki mehkužci, ki niti ne veste kaj je delo, mešate v debate?
[/quote]
4.5kw sploh ne obstaja
Da zakljucimo, ce imaš visoko, gosto, trdo travo, ojstrico je fajn noz na dve kline. Fajn je tudi, da je teren bolj raven, saj sicer ga lahko hitro zviješ, ko zadaneš v kakšen kamen ali zemljo. Ce je trava manjhna, mehka, teren razgiban, bregovi, drevesa…je fajn nitka. Tam med 2,5 in 3 mm debela, ne okrogle oblike, da lepše reže in se stroj ne matra. Fajn je avtomatska glava ali nastavek z vec nitkami.
Ce imaš grmovje, robido itd. Se lahko uporabljajo noži s tremi ali štirimi klinami, lahko tudi cirkular. Meni se je za vecino takega terena odlicno obnesel disk z dvema verigama. Odlicno mulči zelo debele rastline. Pri teh bolj grobih zadevah je treba paziti, da ni rezilo pretezko, ker potem rabi stoj več “zaleta” in se nož tudi hitreje ustavi ob rezanju in dlje casa pospešuje.
Glede kosilnice….odlicnw so kawasaki pa še kakšne druge japonske. To je za profesionalno rabob20 in vec let. Cena od 500 naprej.
Za hobi rabo so cisto dovolj kitajke, denimo zdaj v lidlu za okoli 150€ komplet z nastavki. Tusi s tako sem ogromno delal in se dobro obnese.
Tako, da ni za pretiravat, ce imaš eno parcelo za kosit.