Kosilnice na nitko
Ja ja multinično tumasto, si že povealo nekajkrat v tej temi. Drži se mona, bog var kam spoh stopit, ker ti ne gre, kaj šele kosit.
[/quote]
, ti nisi niti za eno stvar, kaj šele, da bi imel pojma za vse, kjer se oglašaš. V bistvu te je poln samo gobec nakladanja, vse drugo ni nič. Ko boš letno naredil z različnimi kosilnicami po različnih terenih vsaj 50 ur, se javi.
Tole je realno.
Še vprašanje – ali ima kdo akumulatorsko nitkarico ? Zdaj so dovolj poceni, da bi kupili še eno tako , predvsem ker so noro lahke. A dobro dela, al samo malo premeša travo?
[/quote]
Iz izkušenj ti povem, da karkoli baterijskega se ne izplača. Boli glava še toliko bolj, ker bolj kot me meša trava in hkrati je cenovno dražje.
Žal bencinu še dooolgo ne bodo kos.
Iz izkušenj ti povem, da karkoli baterijskega se ne izplača. Boli glava še toliko bolj, ker bolj kot me meša trava in hkrati je cenovno dražje.
Žal bencinu še dooolgo ne bodo kos.
[/quote]
Bencinsko in to močno imamo, radi bi še nekaj čim lažjega (teža do 5kg) za brežine okoli hiše, kjer se kosi praktično non stop v tem času.
Bencinsko in to močno imamo, radi bi še nekaj čim lažjega (teža do 5kg) za brežine okoli hiše, kjer se kosi praktično non stop v tem času.
[/quote]
Imaš tudi lahke bencinske.
Baterijsko se izplača le če imaš goro denarja, hkrati pa imaš vse od ene firme (recimo Makita), ker moraš imeti obvezno zalogo akumulatorjev. In še, če kupuješ baterijsko moraš skoraj vedno vzeti top of the line, da bo effekt, saj so tiste poceni baterijske nitkarce samo za 3m2 pa še tam te boli glava. Preprosto nimajo moči, da bi lepo pokosil trave. Odločitev je pa tvoja.
Imaš tudi lahke bencinske.
Baterijsko se izplača le če imaš goro denarja, hkrati pa imaš vse od ene firme (recimo Makita), ker moraš imeti obvezno zalogo akumulatorjev. In še, če kupuješ baterijsko moraš skoraj vedno vzeti top of the line, da bo effekt, saj so tiste poceni baterijske nitkarce samo za 3m2 pa še tam te boli glava. Preprosto nimajo moči, da bi lepo pokosil trave. Odločitev je pa tvoja.
[/quote]
Hvala za mnenje.
za okoli hiše, če ni dlje kot 30m predlagam električno in podaljšek
so lahke in dovolj močne
[/quote]
Ma ne. Pol že raj s kawasakijem. Moj sovraži kable, jaz tudi nisem prijatelj.
Sva pa gledala par akumulatorskih na youtubu (Villager, Makita) pa se nama je zdelo, da kar delajo, če je samo travca, brez močnejših stebel.
Se strinjam točno tako nekako.
Mi imamo Kawasaki TJ35-E. S popustom je bila cca 300. Nitka mora bito oglata (ne okrogla). Zraven je tudi nož s 4-klini, glava avtomatska. Z njo lahko opravlja amater, ženska, ni pretežka za upravljanje. Uporabljamo jo 1x letno za breg, robidovje, manjše grmovje. Zelo pomembno je, da jo lahko tudi nosiš. Če je premočna, preveč profesionalna, je za amaterja tudi pretežka in jo težko upravlja.
Pred nekaj leti nam jo je priporočil profesionalni kmet strojnik, ki ima doma več tipov takih kosilnic.
Za kakšnih 1000 in več kvadratov visoke trave, šavja, robodovja, grmovnic je bolje dat 100 € in kupiti kawasaki, kot pa nek kitajski poceni šrot za 150 €.
Ti nočitno še nisi pošteno delalo v življenju. Popolnoma neučinkovito, dokler boš ti s tistim en meter spucal, bom jaz že sto kvadratov z laksom poreziral. To je za potrošniške pičkice, ki niso nikoli delali. Ko ti se bo pa košček tistega noža odtrgal in ga boš fasalo v taco ali betico, boš pa dojelo, da je davek na bedake.
[/quote]
Noz je zakaj t e s l o?
A?
Kje sem napisal da naj z nožem kosi okrog podstej?
Si lenoba na m3
Baterijska je odlična za okrog hiše vsak teden,ne kot ti ki očitno kosiš 3x letno in rabiš trimer
Sicer pa si še en ki brez tega portala ne bi preživel!
Premakni se ker je udrtina na kavču!
Mi imamo Kawasaki TJ35-E. S popustom je bila cca 300. Nitka mora bito oglata (ne okrogla). Zraven je tudi nož s 4-klini, glava avtomatska. Z njo lahko opravlja amater, ženska, ni pretežka za upravljanje. Uporabljamo jo 1x letno za breg, robidovje, manjše grmovje. Zelo pomembno je, da jo lahko tudi nosiš. Če je premočna, preveč profesionalna, je za amaterja tudi pretežka in jo težko upravlja.
Pred nekaj leti nam jo je priporočil profesionalni kmet strojnik, ki ima doma več tipov takih kosilnic.
Za kakšnih 1000 in več kvadratov visoke trave, šavja, robodovja, grmovnic je bolje dat 100 € in kupiti kawasaki, kot pa nek kitajski poceni šrot za 150 €.
[/quote]
Kawasaki TJ45E in te prej uniči kot ti njo. Edino kar me moti je njena teža. Prej imel 25 – ko in je bila prešvoh. Ta sedaj močna kot hudič, ampak tudi težka. Če bi še enkrat kupoval, bi kupil 35 – ko.
Midva se bova verjetno odločila za eno lahko akumulatorsko (par kilc) točno za take variante, zdajle delava izbor, pol pa poročava.
Meni je tudi bencinska težka ko hudič , čeprav dostikrat “pade” name, ko mož kosi z bečesko, jaz pa za njim robove, pa okoli drevja, pa ograje s koso.
[/quote]
Ma sej si prava kmetica.
[/quote]
Najprej iskrena hvala ‘Profesionalcu’. Je kar štala kupit tako orodje.
Se pravi, da moramo pazit:
– na težo
– na nitko (tudi nitke so važne)
– da ni Iskrina
– da se da namontirat kline – ali pa brez njih.
Ker velike v ceni ni. A kakšne določene top se pa ne sme pokazat in delat reklame? :((
Ker v naši ‘trgovini’ je en tok zatežen tip – nima pojma in se posmehuje, jaz še manj pojma.
Jaaa lahko grem v drugo ‘železnino’ – kaj bom pa tam?
– na težo
– da ni Iskrina
Ker velike v ceni ni. A kakšne določene top se pa ne sme pokazat in delat reklame? :((
Ker v naši ‘trgovini’ je en tok zatežen tip – nima pojma in se posmehuje, jaz še manj pojma.
[/quote]
Še to. Ko sem jih šla gledat, me je najprej ignoriral. “Kar poglejte, saj je vse rastavljeno.”
Čez par minut se je odločil, da pristopi in me par minut učil, da se temu orodju na nitko ne reče ‘kosilnica’!
Takoj takemu ‘majstru’ pade posel v vodo!!
– na težo
– da ni Iskrina
[/quote]
Če ne boš dala drugemu kosit, in hočeš močno mašino, potem kupi močnejšo Husqvarno. Jaz se na tvojem mestu ne bi zaletaval, nisi napisala kak je teren. Če je raven je bolje za prvič dat nekomu zmulčat s traktorjem, če pa je strmo potem pa lakserca. Odvisno kje si doma, nekateri prodajalci in serviserji so prijazni in strokovni,tu kjer jaz hodimv Brežice TMS ti čisto vse obrazloži, Vaš link. Logično pa ad se recimo iz Lj, ne boš vozila v Brežice po kosilnico.
Glej, ti ljubitelj narave več kot očitno nisi. Če bi kaj vedelo o košnji bi vedel,da se to izjemno redko zgodi. Jaz še nisem nikoli prijel ježa. Pa kosim že 50 let.
Če bi vas objemalce dreves poslušali, bi sedaj bila Slovenija 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaraščena, še na Prešercu bi imeli šumo.
[/quote]
Ker je modika pobrisala, ti še 1x napišem: uporabljam nitnjačo amšak ježe prej odstranim. Nobena objemalka dreves nisem, bajdevej -ne verjamem v to sranje….