Kosilnice na nitko
Nič Husqvarnam ne manjka, to je le domišljavost v glavi, da nekaj ni dobro. Poglej naše firme, ki se s ubadajo s košnjo, vse imajo Husqvarne.
[/quote]Govorim iz izkušenj. Niso več takšne kot so bile. Moje mnenje in mnenje kolegov, ki se ukvarjajo profesionalno s košnjo. Si že slišal za Stigo? 10 let nazaj je bila mercedes med kosilnicami, dokler je Švedi niso prodali Italijanom, le ti pa Kitajcem. Tako propade dobra znamka. In s H je enako.
Govorim iz izkušenj. Niso več takšne kot so bile. Moje mnenje in mnenje kolegov, ki se ukvarjajo profesionalno s košnjo. Si že slišal za Stigo? 10 let nazaj je bila mercedes med kosilnicami, dokler je Švedi niso prodali Italijanom, le ti pa Kitajcem. Tako propade dobra znamka. In s H je enako.
[/quote]
No jaz ti povem kot je, da ima pri nas večina firm husqvarno, če bi bila slaba, je ne bi imeli in ne trajjbaj, nobene bistvene razike med stihlom in husqvarno ni. Stihl še prej kot husqvarna nameče v poceni modele plastiko. Oboje je pa v večini izdelano na kitajskem, morda celo na isti liniji. Tako da zagotovo se niti približno ne spozanš, ampak le kvasiš, ker si nekje za šankom slišal, ko vsak svoje hvali.
Govorim iz izkušenj. Niso več takšne kot so bile. Moje mnenje in mnenje kolegov, ki se ukvarjajo profesionalno s košnjo. Si že slišal za Stigo? 10 let nazaj je bila mercedes med kosilnicami, dokler je Švedi niso prodali Italijanom, le ti pa Kitajcem. Tako propade dobra znamka. In s H je enako.
[/quote]
Tebi se niti ne sanaj kake stroje vse Husqvarna izdeluje, niti veš za njih ne. Lani sem recimo tudi sam prvič videl delovat žago za beton od Husqvarne, reže natančno na milimeter beton debeline 30 cm kot repo.
[/quote]
Kupi profi Huso ali pa Stihl pa ne bo dre.k. Entry modeli so pa itak vsi iz Kitajske in samo “prave” nalepke gor nalepljene.
Kupi profi Huso ali pa Stihl pa ne bo dre.k. Entry modeli so pa itak vsi iz Kitajske in samo “prave” nalepke gor nalepljene.
[/quote]
Saj sta ti dve tudi iz kitajske tumpasto, sestavlajjo ap potem povsod ja, tudi v Italiji med drugim, veš? Je pa razlika med no name ali temi. Jaz bom naslednjo kupil hondo, sem že odločen, tudi če šele morad čez tri leta, ker prej ne rabim, bo še at delala, tudi če je že kar v letih.
Kawasaki recimo tudi ni slaba lakserca, po našem koncu jo imajo vsi za laksat po vinogradih.
Saj sta ti dve tudi iz kitajske tumpasto, sestavlajjo ap potem povsod ja, tudi v Italiji med drugim, veš? Je pa razlika med no name ali temi. Jaz bom naslednjo kupil hondo, sem že odločen, tudi če šele morad čez tri leta, ker prej ne rabim, bo še at delala, tudi če je že kar v letih.
Kawasaki recimo tudi ni slaba lakserca, po našem koncu jo imajo vsi za laksat po vinogradih.
[/quote]
Sem ti že rekel, da preskakuj moje poste.
Hvala in lp.
No jaz ti povem kot je, da ima pri nas večina firm husqvarno, če bi bila slaba, je ne bi imeli in ne trajjbaj, nobene bistvene razike med stihlom in husqvarno ni. Stihl še prej kot husqvarna nameče v poceni modele plastiko. Oboje je pa v večini izdelano na kitajskem, morda celo na isti liniji. Tako da zagotovo se niti približno ne spozanš, ampak le kvasiš, ker si nekje za šankom slišal, ko vsak svoje hvali.
[/quote]Zanimale so me tvoje izkušnje, a vidim, da nimaš pojma in mlatiš le prazno slamo. Da ne poznaš Stige, mi pove dovolj. Tako kot na ženske, se spoznaš na kosilnice in silkarice. Se pravi 0. Nula, zero. Psihič.
Sem ti že rekel, da preskakuj moje poste.
Hvala in lp.
[/quote]
Zkaj moteno tumasto, si pozabilo ad si na javnem forumu? In če nabiješ bedarijo, ko ne veš, da vse izdelujejo na kitajskem pač mora nekdo povedat, tako kot je, da ne boš zavajalo blesavo in zabito kot si, ki se rineš v temo, kjer se ti ne sanja, ne?
Razumneje bi bilo, da samo preskočiš vse teme o tehničnih rečeh, ker nikoli o ničemer nič ne veš in sedrži tem o prdenju, ne?
Zanimale so me tvoje izkušnje, a vidim, da nimaš pojma in mlatiš le prazno slamo. Da ne poznaš Stige, mi pove dovolj. Tako kot na ženske, se spoznaš na kosilnice in silkarice. Se pravi 0. Nula, zero. Psihič.
[/quote]
Pa kaj bom pisal o stigi, pišem o tem kaj je na tržišču, bedak? Saj ti pravim, da nimaš argumentov, le tisto gostilniško, moje je boljše. Zakaj pa ne pogledaš po Sloveniji kaj firme uporabljajo? Če je za njih dobro, potem bo tudi za amaterja. Al so morda bolj tumasti od tebe?
Je pa atko, ti ki se “spoznaš”, mašine so vse približno enake, glede na cenovni razred, nobean ni slaba in ne bo prej crknila, oprema se pa razlikuje in ni enako, ali je skompletirana v Italiji ali v Romuniji recimo. Poglej ogrodja, tako stihl, kot husqvarna imata različna ogrodja za nahrbtne in tudi ročaje, nekateri so narejeni zelo slabo.
Pa kaj bom pisal o stigi, pišem o tem kaj je na tržišču, bedak? Saj ti pravim, da nimaš argumentov, le tisto gostilniško, moje je boljše. Zakaj pa ne pogledaš po Sloveniji kaj firme uporabljajo? Če je za njih dobro, potem bo tudi za amaterja. Al so morda bolj tumasti od tebe?
Je pa atko, ti ki se “spoznaš”, mašine so vse približno enake, glede na cenovni razred, nobean ni slaba in ne bo prej crknila, oprema se pa razlikuje in ni enako, ali je skompletirana v Italiji ali v Romuniji recimo. Poglej ogrodja, tako stihl, kot husqvarna imata različna ogrodja za nahrbtne in tudi ročaje, nekateri so narejeni zelo slabo.
[/quote]Že 13 let nisem amater. Za razliko od tebe, ki si na vseh nivojih življenja. In H je vedno bolj v kurcu. Ne vem o kašnih ročajih ti, vsi vemo da je bicikl ročaj na silkarci nekaj najslabšega. Kako manevrirati med gosto posajenim grmovjem? Kaj bi se bodel s psihom tvojega kova?
Evo recimo primer tega kar govorim. Enaka kosilnica, poglej hrbtišče, prvo bo zdržalo dolgo časa, lahko oblazinjenje celo pereš, drugo se ti bo uničilo in sesedlo, če jo boš veliko uporabljal. Sta pa obe vzdržljivi za kosit in jo imaš lahko leta.
Sicer je vseeno, na monu se vedno najde multinično tele, ki bo trajalo, “moje je boljše”, namesto ad bi normalno pisalo. Če bi bilo to tako, potem bi obstajala le ena firma, ker bi ljudje kupovali samo to firmo.
[img]http://shrani.si/f/1Z/5d/2iO6YdXi/13fjz33ypffy.jpg[/img]
https://mobic.si/wp-content/uploads/2018/03/kaw-bgtj45e.jpg%5B/img%5D
Tudi spodnja zdrzi profesionalno rabo ogromno let. Imam podobno ze vsaj 20 let in vse stima, imam tudi kavasaki star vec kot 30 let, ful preprost in dela kot ura. Imam se stihl na palci, pa je tudi super za delo, pa se eno kitajko tudi na palci z nastavki motorko, zivo mejo on zlozljivo palico. In ves kaj, najvec delam s kitajko, ker gre super v avto in dela tidi dobro. Za 150 eur sem kupil komplet pred kakimi petimi leti, pa je vetjetno že par sto ur natedila zahtevne košnje. Zadnje case mi tudi bolj pase motor na palici, torej bocna kosilnica, je kosilnica na jermenu cez ramo lepo balansirana in je lepse delat kot z nahrbtno. Letno pa naredim vsaj 100 ur kosnje zahtevnih terenov, tako da vem kaj govorim.
Vsakemu amaterju za obcasno uporabo na eni ali dveh parcelah priporocam kako zadevo iz lidla. Bo se sadno drevje obrezal z nastavkom motorke, zivo mejo obrezal, delalo pa tudi bo, če bo vsaj minimaLno vzdrzevanje
Mal berem, mal se smejem zraven. Vsak svoje nabija, noben drug nič ne ve. Kot vedno.
Vsak, ki nekaj takega kupuje, naj se najprej vpraša zakaj bo zadevo rabil. Enoznačnega odgovora ni. Laično mnenje je, da tisto, za kar se odločiš, potem kupiš eno stopnjo večjo, močnejšo. Tako pri recimo laksarcah , kot tudi pri motornih žagah.
Imam vse firme, Stihl žago, pa Makiti profesionalni žagi, pa Husquarno vrtni traktor, pa bočno (kosilnico) Stihl. Pa še rotacijsko.
Z eno zadevo ne morem po vseh terenih kositi, zato izkoristiš zadevo optimalno tam, kjer želiš.
Po urejenem terenu šiba traktorček. Ne moreš hoditi zraven tako hitro, kot z njim kosim. Kar je treba obrati okoli dreves, zidu, ovir,.. uredimo z bočno in laksom. Drobno in urejeno travo lepo zmelje. Kjer je večja “zapuščena”, močnejša trava, uredi isto bočna z drugo glavo in tremi oranžnimi plastičnimi noži. So malce bolj elastični kot original beli Stihlovi, ki so dokaj trdi. Razlika je v tem, da travo kosijo, dejansko narediš “red” skoraj enako, kot bi kosil z navadno koso. Zadeva deluje kot rečeno v močnejši travi in v kakšni še zeleni enoletni sadiki robidovne. Olesenele zadeve do recimo 1 cm, ker kar je debelejše, odbiješ konico noža in zadeva postane neuravnotežena in začne tresti. Krasno se potolče tudi krompirjeva cima pred izkopom. Če rabim počistit kaj olesenelega, gre gor cikularček in reže- žaga zadeve do debeline 4 – 5 cm. Brez problema, več ne gre, ker te moti vijak oziroma sredinski priklop na osovino. Pogoj je samo, da imaš cikularček dobro nabrušen. Čim zadaneš ob kamen, začne zadeva ob žaganju cviliti in takrat kar nehaj. Ta način je tudi super za obžagovanje kakšnih višjih vej iz drevesa, če te moti ob kakšnem dostopu, poti, ker na ta način lahko požagaš do višine cca 3 m. Zadeva mi je v redu, ker nima zajle ampak je v tem modelu notri (kardanska) gred.
Ko zadevo kupiš, ti dajo ponavadi zraven eno tri (ali štiri)-krako zvezdo. Ta zadeva je dokaj neuporabna, tako da si moraš dokupit recimo dve različni glavi. Tisti, ki imate gor neke verige ali cepce, zadeve so uradno prepovedane zaradi varnosti, tudi kovinski noži na glavi niso več dovoljeni. Je pa bočna zadeva dobra, tudi kot je že eden omenil zgoraj, ker je uravnotežena in niti ne čutiš same mase.
Če želiš vsak malo resno zadevo, potem se je dobro izogniti laznim Lidl, Hofer zadevam.. poceni kitajcem. Rajši 100, 200 eur več, pa bo zadeva služila nekaj let. Pa narediti kvalitetno mešanco (oz uporabiti dobro olje). Sem videl, srečal veliko ljudi,ki so spomladi vozili zadeve na servis, ker jim je zaribala mašina, ker so spomladi nadaljevali z istim bencinom (mešanco) v rezervoarju.
Nepismen zarukan bumbar ti sekaš nekaj stotega. Nisi hodilo v osnovno šolo in se učilo osnovnega branja? Ti zagotovo nisi nikoli delalo nič, da z googla pobiraš te osnove. In še enkrat, znamka ne vpliva na delo, kot zgoraj multinično kvasi, samo stihl je dober, ker potem nobenih drugih ne bi proizvajali saj jih nihče ne bi kupil.
Tudi spodnja zdrzi profesionalno rabo ogromno let. Imam podobno ze vsaj 20 let in vse stima, imam tudi kavasaki star vec kot 30 let, ful preprost in dela kot ura. Imam se stihl na palci, pa je tudi super za delo, pa se eno kitajko tudi na palci z nastavki motorko, zivo mejo on zlozljivo palico. In ves kaj, najvec delam s kitajko, ker gre super v avto in dela tidi dobro. Za 150 eur sem kupil komplet pred kakimi petimi leti, pa je vetjetno že par sto ur natedila zahtevne košnje. Zadnje case mi tudi bolj pase motor na palici, torej bocna kosilnica, je kosilnica na jermenu cez ramo lepo balansirana in je lepse delat kot z nahrbtno. Letno pa naredim vsaj 100 ur kosnje zahtevnih terenov, tako da vem kaj govorim.
Vsakemu amaterju za obcasno uporabo na eni ali dveh parcelah priporocam kako zadevo iz lidla. Bo se sadno drevje obrezal z nastavkom motorke, zivo mejo obrezal, delalo pa tudi bo, če bo vsaj minimaLno vzdrzevanje
[/quote]Je, čedalje bolj zanič delajo ogrodje in to vse znamke, veš? Tako da je dobro malo pogledat, kako opremo ima katera enaka mašina. Le pojdi na fb, ko ljudje kolnejo in iščejo hrbtišča in ogrodja, ogrodja in nosilci marsikomu počijo že po enem letu uporabe. Na srečo jih celo merkator že prodaja. O kitajskih no name pa raje ne govori. Tudi če se kaj pokvari, lahko samo zabrišeš stran, nima nihče rezervnih delov.
Aja, sem pozabil unemu odgovorit, da je stiga bila mercedes. Je za tiste čase, ko je vsak auslender pripeljal težkega mercedesa iz Nemčije, ki se je pri 40km/h ob pritisku na bremzo, ustavil natanko po 200 metrih. To je bil fenomen, še bolj počasi kot je nabiral hitrost, se je z bremzanjem ustavljal.
Nepismen zarukan bumbar ti sekaš nekaj stotega. Nisi hodilo v osnovno šolo in se učilo osnovnega branja? Ti zagotovo nisi nikoli delalo nič, da z googla pobiraš te osnove. In še enkrat, znamka ne vpliva na delo, kot zgoraj multinično kvasi, samo stihl je dober, ker potem nobenih drugih ne bi proizvajali saj jih nihče ne bi kupil.
[/quote]
Ajde, drkadžija pridi, gremo kosit zdajle. Vsaka druga sobota namenjena par ur urejanju okolice.
Ne moreš, ne znaš? Boš pa v senci sedel, pa mi kakšno pivo ali radler prinesel. Imam par lepih sosed pa ga boš zraven glancal…
Res si manijak, da zasmetiš vsako temo.
Ajde, drkadžija pridi, gremo kosit zdajle. Vsaka druga sobota namenjena par ur urejanju okolice.
Ne moreš, ne znaš? Boš pa v senci sedel, pa mi kakšno pivo ali radler prinesel. Imam par lepih sosed pa ga boš zraven glancal…
Res si manijak, da zasmetiš vsako temo.
[/quote]
Jp multinično zvrkasto, avtorica bo kupilaen traktorček za po ravnem, enega za po pobočju, pa tri lakserce z različnimi rezili. Si povedalo, tvoj nasvet je koristen v vražjo mater. Kaj si sploh hotelo multinično, malo poskakovat kot 6 tednov staro tele?…..jaooooo, kaj vse uboga zemlja ne nosi.
Iztok642, 09.08.2024 ob 19:04
Ryobi nitkarco- accu 18V imam od leta 2016 do 2024[ avgust], enako baterije. 2 kos, po koncu sezone, po zadnji košnji jih napolnim na 50-60 procentov- to pravilo velja za vse baterije.
ja in kaj pol če jo imaš, ta kosilnica ki jo imaš ti ni dobra za to kar uvodoma sprašuje 4 leta nazaj- torej s to ne boš kosil zaraščenega grmovja in trave in vsega kar je v ZARAŠČENEM- Z A R A Š Č E N E M terenu, a si prebral od začetka – ta tvoja je prešvoh, to je igračka