Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosilo – mrežna pečenka – kako?

Kosilo – mrežna pečenka – kako?

Ker ste mi pred časom že zelo pomagale z izdelavo piškotov ( ki so mimogrede ratali super že 2x ) imam še eno vprašanje.
Za kosilo bi spekla mrežno pečenko. Kot sem se že pozanimala je najboljša telečja. Ker nisem expert v kuhinji, bom kupila že pripravljeno in jo dala samo pečt.
Baje pa je dobro da jo prej še malo dodatno mariniram. Zato pa imam sedaj vprašanje:
– kakšno pečenko kupit – še najbolje če mi katera pove v kateri trgovini jo je kupila, da je bila OK ( okolica LJ)
– kako jo dodatno marinirat?
– koliko časa jo pečt? Glede nato, da bo 5 odraslih, bi kupila pečenko cca 1kg in potem verjetno jo moram pečt vsaj 1h.
– ali jo lahko pečem v vrečki za peko? pa potem zadnjih 15 minut vzamem ven, da se še malo zapeče.
Zraven bom naredila verjetno pečen krompir, če mi ne bo nobena dala boljše ideje.

Že v naprej hvala vsem za pomoč!

sicer svinjska varianta
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=825

http://www.kulinarika.net/baze/receptirezultati.asp?ImeRecepta=+pe%C4%8Denka&crka=&Avtor=&Sestavine=&kategorija=%25&kategorija1=%25&sort=ImeRecepta&nacin=ASC&slika=0&receptisplosno=Iskanje&SessionID=5511777437

..mrežne pečenke ni potrebno marinirat, ker je že začinjena….zraven lahko ponudiš nešeto prilog…..pa tudi mlad krompirček pečen na olivnem olju z češnjevci in rožmarinom bo v redu….zraven pa obvezno regratova solata z čemažem ali pa kakšna druga mešana solata in dober tek….

Za telečjo mrežno pečenko še nisem slišala. Klasika je svinjska, primerna posebno za kakšno kosilo za tašče ipd. Flikneš jo v pečico, kakšne četrt ure na 220, potem na 180 in to je to. Jaz je nič ne zalivam, niti pogledam je ne. Kilogramsko pečenko pečeš uro in pol. Tačas pripraviš krompir, pražen seveda, goro solate in kakšno zelenjavno prilogo. Vmes pripraviš mizo, pobrišeš zadnji prah z omaric, ki so blizu mize, prestaviš na bližnje okno orhidejo z največ cvetovi in oznaka super gospodinje ti ne uide.

Točno tako, na kosilo pride tašča!
Imava enako razmišljanje

LP

Če moreš, se odpelji do kakšne privat mesarije in pečenko kupi tam. Jaz sem se namreč že nekajkrat nasrala, ker sem kupila od kakšne mesne industrije pakirano, zgoraj je zgledal lep kos, spodaj pa sama žvarovna.

Lojzka ti je zelo dobro napisala. In če hočeš res dobro mrežno pečenko, pojdi v mesarijo Petrin v Župančičevi jami. So zelo, zelo prijazni in imajo dobro meso. Gospa ti bo natančno povedala koliko časa in kako peči. Jaz sem jo letos naredila prvič za božično večerjo in delala sem po navodili gospe Petrin. Odlično mi je ratalo.

Pozdravljeni, se pa za nasvet vpraša lahko kakšnega udeleženca masterchefa.

New Report

Close