Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KOSILO Z BOGOM …

KOSILO Z BOGOM …

Bil je deček, ki je želel srečati Boga. Vedel je, da je do tja dolga pot, zato je zložil svoje obleke v torbo, pripravil hrano in pijačo in krenil na pot. Ko je bil približno tri kilometre proč od svojega doma, je srečal starko. Sedela je v parku in nepremično opazovala golobe. Usedel se je poleg nje in odprl svojo torbo. Nameraval je popiti nekaj pripravljene pijače, pa je opazil gospo, kako lačna je videti. Ponudil ji je nekaj svoje hrane za pod zob. Hvaležno je sprejela in se mu nasmehnila. Njen nasmeh je bil tako lep, da ga je fant želel videti še enkrat, zato ji je ponudil še svojo pijačo. Znova se mu je nasmehnila. Bil je očaran! Ves popoldan sta sedela tam, jedla, pila in se smejala, a spregovorila niti besede. Ko se je znočilo, je mladenič postal utrujen in se namenil oditi, a še preden je naredil pet korakov od klopi se je obrnil, stekel nazaj k starki in jo objel. Podarila mu je največji nasmeh doslej. Ko je deček prišel domov, je bila njegova mama presenečena nad tolikšno radostjo na njegovem obrazu. »Kaj pa si počel danes, da si tako srečen?« ga je vprašala.
Odgovoril je, »z Bogom sem bil na kosilu.« A še preden se je mama lahko odzvala, je dodal, »Veš kaj? Ima najlepši nasmeh, kar sem jih kdajkoli videl!«

Medtem pa se je tudi starka vrnila v svojo hišo, prav tako žareča od sreče in ljubezni. Njen sin je bil presenečen nad tolikšnim mirom na njenem obrazu in jo je vprašal, »Mama, kaj pa si počela danes, da si tako srečna?« Odgovorila mu je, »V parku sem z Bogom jedla piškote.« A še preden je sin lahko karkoli odgovoril, je dodala, »In veš kaj, veliko mlajši je, kot sem pričakovala.«

/Marija Pavlin/
———————————–

Mar torej ni sleherni izmed nas ljudi pravi za tako kosilo ???? Mislim da je, le v tistem, s komer kosimo, je treba videti to, kar se nam ponuja videti. Če tega ne vidimo, nočemo videti, ne iščemo, potem bo tudi kosilo imelo drugačen okus.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

In to je to kar manjka marsikomu.
Tiste malenkosti , ki ti tako zelo popestrijo dan in bogatijo dušo !!!
Bogatejši smo , če naletimo na tako izkušnjo kot je opisana , kot da bi nam nekdo poklonil vrečo denarja .

in jutro nedeljsko Mariči , lepo :)))))))))))))))))))))))

ja že stari Rimljani so
rekli,
koKR da
bolj je važno s kom ješ in piješ
kakor kaj ješ in piješ,

škrat je že ugotovil
da je dobro vsaj en obrok
na dan pojesti
skupaj z najbljižjimi in
ponavadi
mu clo to tud rata

Labodka
viš zdej pa v mojih Butalih tud vemo od
kod izvira fraza bogovska večerja ne de

PV

Hojla, lučka naša, kje hodiš, kaj počneš,
kako si kaj ???? Ja, bogovska večerja …
oja !!! Se ve kedaj in kedo je s kom ?!

marija (1)

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

ahooj-hodim
bolj malo, letim ku sneta
skira-so v našem ofičiu
vsi na dopustu, tko da
bi mi bi bil kak klon molto dobrodošel;-)

SeVe kedo, kedaj bomo pa tud
1x vedli ne de:)

mi pa pašejo telele temperature
nad 20 in pod 30 vornih:)))))))))))))

New Report

Close