Košnja
ni druge, 21.04.2025 ob 17:22
Tako, kot je kosil oče. Če je veliko brega, si kupiš gorsko strižno kosilnico.
Stane pa več kot se splača.
Tudi če bi želel nekoga plačat, da ti pokosi, se vsi otepajo bregov.
kaj pa pol predlagate…sigurno je še kaka rešitev?
kaka zasaditev?
kaj če se travo samo pusti?
Če travo samo pustiš, hitro ne bo več le trava, bodo oleseneli deli, trnje, ovijalke, nesnaga katere še ti ovce ne bodo jedle. Dela s čiščenjem imaš pa potem veliko več.
Glede zasaditve je tako, da okoli sadik nujno rabiš protiplevelno kopreno, če je nimaš boš prav tako mogla kositi, le da ti bodo predstavljale dodatne zasaditve ovire.
Povej malo s čim je kosil oče in na koliko časa, na kakšnih naklonih.
Blodnica, 21.04.2025 ob 20:09
Če travo samo pustiš, hitro ne bo več le trava, bodo oleseneli deli, trnje, ovijalke, nesnaga katere še ti ovce ne bodo jedle. Dela s čiščenjem imaš pa potem veliko več.
Glede zasaditve je tako, da okoli sadik nujno rabiš protiplevelno kopreno, če je nimaš boš prav tako mogla kositi, le da ti bodo predstavljale dodatne zasaditve ovire.
Povej malo s čim je kosil oče in na koliko časa, na kakšnih naklonih.
kaj potem predlagaš..ponekod je kar bregovito
s kosilnico za po bregih…ko daš tudi železna kolesa gor
ni druge, 21.04.2025 ob 22:05
Pa tole je za največ eno uro na dan. Kolikor jaz razumem avtorja imajo konkretno bregov za eno dobro alpsko kosilnico.
Imamo kar konkretno površino brega in dve taki kosilnici. Kosimo pa z vsako po cca. štiri ure na dan, pa ni nobenih težav in sta obe že kar nekaj čez deset let pri hiši. Res smo zadovoljni z njima.
Košnja po bregu, 21.04.2025 ob 17:16
Prosim nasvet…imamo nekaj bregov ki bi jih rabi pokosili. Imate kak nasvet kako se lotiti zadeve?
Prej je kosil oče, zdaj pa že težko kosi..je kar breg
Koliko bregov imate? Pri nas je tko da jih je moj brat kosil, potem se je odselil. Moj partner nekmecki clovk bregov kosil ne bo. Vsaj teh, ki se na roko z BCS… probaval je, pa je slo parkrat po bregu vse skupi z njim, k sreci brez poskodb. Zdaj pride bratranec z naso BCS pokosi. Po bregih se on sprehodi kot srnjak. Moj pravi, da ko moja mami ne bo vec komandant, bo vse te brege ogradil dal notri ovce/koze. Tako se ne bo zarastlo.