Najdi forum

Zdrav vsem!

Mene pa zanima, ce se je kdo v zadnjem casu potepal po Kosovu in kaksna mnenja si je ustvaril? Se je zdravo tam potepati? Na konkurencnih forumih (Thorntree) sicer pravijo, da je varno, ampak mnogi mi tukaj odsvetujejo pot tja. Ko te sprasujejo (Albanci) od kod si, ali je bolje, da zamolcis svoje slovensko poreklo in se recimo izdajas za angleza, nemca, slovaka…? Se glede destinacij – mene bi zanimala pristina, prizren in decani.

Hvala za vse informacije,

Matic

Ne boj se, Albanci (vsaj tisti v južni ex-YU) so zelo gostoljubni in prijazni ljudje in to, da znaš vsaj srbsko-hrvatski je en velik plus. In noben ni imel niti najmanjšega problema s tem, ko sem rekla, da sem iz Slo…, čeprav mi je pred odhodom nekdo svetoval isto reč, da naj se z njimi menim v angleščini. Prav nasprotno. Vozijo te okoli, razlagajo ti svojo plat zgodbe, zanima jih, kako je v SLO in ne pustijo, da bi jim plačal čaj.
Tako da le brez skrbi glede tega….

Jest sicer na Kosovu nisem bil, sem bil pa v Makedoniji, kjer je tud precej Albancev. Večina me je mal čudn gledala, ko sem spregovoril srbsko, a se je vzdušje takoj popravlo, ko sem povedal, da sem iz Slovenije. Se mi je pa tud zgodil, da se po srbsko niso hotel pogovarjat, ampak smo se pol zmenil po nemško.
Pozdrav! Kemo

Mjavmjav in kemo1 – Najlepsa hvala za spodbudne besede! Se mi je zdel, da so moji prijatelji spet malo prevec zaskrbljeni. Torej gre tudi v srpscini – odlicno!

Lp,

Matic

Sama imam podobne izkusnje kot kemo1, a iz Kosova. Ne marajo Srbov, zato pa proti Slovencem nimajo nic. Veliko se govori ( v Srbiji) o mocni mafiji, povezani predvsem s trgovanjem z orozjem.

…ali je bolje, da zatajiš svoje slovensko poreklo in se recimo izdajaš…. Halooo!? Kaj takega pa že zelo dooolgo nisem slišal in prebral zadnjič v Skodelici kave. In to ti Triglav.

Vse šiptarje v slovenijo pa da vas vidim.

Da da orozje in droga tega se ne zelimo a ne?

Sej ne znajo srpsko, v srbiji pa ne poznajo jezika, zgleda da so jih srbi res maltletirali haha….

New Report

Close