Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kostanj

kostanj

Hojla!

Ne vem kje, mislim pa, da na tem forumu, sem prebrala, da je možno kostanj peči tudi v pečici (ga mal narežeš, daš na pleh (po naše) in pečeš (kako dolgo)?

Pa kuhan je tudi dober? Kako pa njega pripravite?

Vem, da vprašanje ni ravno za ta forum, ampak tukaj je toliko mamic, ki ima izkušnje z raznovrstnimi zadevami.

Za morebitne odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

še ena mamica, ki se spopada z raznimi gospodinjskimi zadevami, čao

Ravno včeraj smo odšli z našima navihančkoma v gozd nabirat kostanj. Kaj lepšega na lep sončen dan. Uživali smo sto na uro in oba sta bila ponosna ko sta imela košarice polne. Nato pa skok domov in nekaj smo ga skuhali, nekaj pa zarezali in dali v pečico.
Pekli smo ga cca pol ure. Pozoren moraš biti da ga preveč ne izsušiš, ker se ne zapeče. Je pa res varianta. Skratka imeli smo nedeljo v znamenju kostanja in imeli smo se lepo.
lp

Hvala za odgovor, imam pa še podrobnejše vprašanje – na koliko stopinj si pekla v pečici in na kaj si dala v pečico pečt (mogoče na peki papir)?

Hvala še enkrat

220 °C, 35-40 min (če ga pečeš manj časa, se ga težko lupi)

In še nekaj dodatnih navodil :o)

in

In potem se povabim k vam :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala, zdaj pa brž na delo in potem k užitkom.

Vladka, ti kr

A lahko nekaj vprašam – znanka mi je rekla, da ga je pekla na steklokeramični plošči, brez težav. Hm, jaz nanjo dam izključno le posodo. A katera dela tudi direktno gor kakšno stvar?

Vladka, lahko pridete k meni, ga skoraj vsak popoldne pečemo zunaj na pravem ognju. Pa deci ali dva mošta zraven! Ni boljšega.

Torej, dobrodošli:-))

Pri temi o mikrovalovkah je nekdo omenil, da pečejo v njej tudi kostanj. Ali kdo ve, koliko časa in ali ga je tudi treba zarezat?

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

…jaz bi tudi!….Same lušte ste mi naredile s temi kostanji!

Pridi!

Ja, ja, ti mi kar “lušte delaj” :o(( Ti že veš, da ne morem prit :o))
Sicer bo pa tudi pri nas v trgovinah kostanj, a še kadarkoli smo ga gledali, je bil ves črviv… oz. ne vem, če ga prvo leto nismo celo nekaj kupili…
Uživajte še namesto nas!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

probala postopoma peči v mikrovalovni:) lahko navadno ali žar, če ga imaš:

5 minut = 30 minut pečenja
10 minut = 60 minut
15 minut = zažgano 🙂

Najprej daš na 5 minut, potem pa še ne 3 x po 1 minuto. Probaj vmes. Narezan se med pečenjem kar sam olupi, ne pokrivaj posode, da para uhaja ven.

Pride kot suho kuhan kostanj, vendar pečen, brez črnih prstov in lupine, ki je trda kot kamen. Zelo hitro se lupi in ima enak okus.

lp
metka

Jaz sem ga v nedeljo spekla direktno na steklokeramični plošči. Super!
Imaš mao težav s čiščenjem, vendar s Prilom se odstrani vse.

Metka, na koliko wattov?

Hvala, M.

New Report

Close