kostanj
Hojla!
Ne vem kje, mislim pa, da na tem forumu, sem prebrala, da je možno kostanj peči tudi v pečici (ga mal narežeš, daš na pleh (po naše) in pečeš (kako dolgo)?
Pa kuhan je tudi dober? Kako pa njega pripravite?
Vem, da vprašanje ni ravno za ta forum, ampak tukaj je toliko mamic, ki ima izkušnje z raznovrstnimi zadevami.
Za morebitne odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
še ena mamica, ki se spopada z raznimi gospodinjskimi zadevami, čao
Ravno včeraj smo odšli z našima navihančkoma v gozd nabirat kostanj. Kaj lepšega na lep sončen dan. Uživali smo sto na uro in oba sta bila ponosna ko sta imela košarice polne. Nato pa skok domov in nekaj smo ga skuhali, nekaj pa zarezali in dali v pečico.
Pekli smo ga cca pol ure. Pozoren moraš biti da ga preveč ne izsušiš, ker se ne zapeče. Je pa res varianta. Skratka imeli smo nedeljo v znamenju kostanja in imeli smo se lepo.
lp
Ja, ja, ti mi kar “lušte delaj” :o(( Ti že veš, da ne morem prit :o))
Sicer bo pa tudi pri nas v trgovinah kostanj, a še kadarkoli smo ga gledali, je bil ves črviv… oz. ne vem, če ga prvo leto nismo celo nekaj kupili…
Uživajte še namesto nas!
Vladka
probala postopoma peči v mikrovalovni:) lahko navadno ali žar, če ga imaš:
5 minut = 30 minut pečenja
10 minut = 60 minut
15 minut = zažgano 🙂
Najprej daš na 5 minut, potem pa še ne 3 x po 1 minuto. Probaj vmes. Narezan se med pečenjem kar sam olupi, ne pokrivaj posode, da para uhaja ven.
Pride kot suho kuhan kostanj, vendar pečen, brez črnih prstov in lupine, ki je trda kot kamen. Zelo hitro se lupi in ima enak okus.
lp
metka