Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kostna juha

Kostna juha

Eno laično vprašanje. Skuhala sem kostno juho, res prvič samo kostno. 1 kg kosti na 5 litrov vode, po receptu. Čez noč sem jo dala v hladilnik, druga dan je bila gosta kot omaka!!! Mi lahko kdo pomaga, zakaj  je sedaj v trdnem stanju in ne več v tekočem ?Hvala za odgovore.

Preveč trdilca si dala v njo 😊

Ko jo boš segrela, bo postala tekoča.

Ja, še grela sem jo in je tekoča sedaj, ampak zanima me, ali je to normalno za kostno juho, da je ohlajena enake gostote kot puding?

Odgovor na objavo uporabnika
Janjaaa, 02.11.2022 ob 14:51

Eno laično vprašanje. Skuhala sem kostno juho, res prvič samo kostno. 1 kg kosti na 5 litrov vode, po receptu. Čez noč sem jo dala v hladilnik, druga dan je bila gosta kot omaka!!! Mi lahko kdo pomaga, zakaj  je sedaj v trdnem stanju in ne več v tekočem ?Hvala za odgovore.

kosti imajo precej kolagena, ki je želatinast, ko je mrzel…kot so ti že napisali, ko jo boš segrela bo tekoča. Lahko pa del tega zamrzneš  npr. v velikosti 0,5 dcl in vsaki dan potem odtajaš eno porcijo in zaužiješ kot kolagen- za dobro kožo, sklepe….

Zato , ker je v kosteh mascoba, ki se je strdila. Se nisem slisala, da se juha kuha samo iz kosti, ki so bile prav gotovo mozgove. Juhi se poleg mesa doda le kost ali dve, to rajsi vrzi proc.

Hvala za nasvet. Res sem bila sokorana.

Anonimno 8538, 02.11.2022 ob 14:58

Zato , ker je v kosteh mascoba, ki se je strdila. Se nisem slisala, da se juha kuha samo iz kosti, ki so bile prav gotovo mozgove. Juhi se poleg mesa doda le kost ali dve, to rajsi vrzi proc.

Še nisi slišala za kostno juho?

In ti bi jo stran metala?

Ojej, spet “strokovna” kuharica….   Predlagam da v google vtipkaš “kostna juha”…..  😀

Sem probala v googlu, pa nikjer ne piše , da postane kot puding gosta v hladilniku. Mislite, da je to ok? Res prosim za pomoč

Če je koagulirala si naredila pravo 😉.  Sedaj spakiraš v lončke/ skodelice in zamrzneš.   Potem pa imaš , za omake, golaž, itd.

Mislim, da ti malo jedeš govna.

Hvala.

Ogromno maščobe je v taki juhi, zato je taka, ko se shladi. To ni za jest kar tako, kot so ti rekli, dodaš v kakšne omake. Če pa ješ kar tako, pa daš vase toliko maščobe, da se ti bodo žile zamašile, hahahaha.

jah no, 02.11.2022 ob 16:58

Ogromno maščobe je v taki juhi, zato je taka, ko se shladi. To ni za jest kar tako, kot so ti rekli, dodaš v kakšne omake. Če pa ješ kar tako, pa daš vase toliko maščobe, da se ti bodo žile zamašile, hahahaha.

Kosti imajo maščobo?

To ste resno trčeni ljudje na tem forumu :). Za želatino si že slišala? Veš iz česa je? In ja če se je zgostila jo je skuhala prav. To je poanta kostne juhe. Nekaj najboljšega kar lahko za svoje črevesje (posledično žile in na splošno zdravje) narediš. Da to uživaš.

Je kurja juha bolj zdrava od kostne juhe. 🐔

Mozeg se je razkuhal,ker si dala kuhat mozgovne kosti. Pol preberem 1kg na 5 litrov vode,to je absolutno preveč kosti,zato imaš sedaj juho želatinasto. Naslednjič daj za isti volumen vode kuhat vsaj eno ali dve kosti plus kos govejega  mesa. Malo se je pretiravalo,saj bo naslednjič uspelo👍😉

Anonimno 3622, 02.11.2022 ob 17:50

Mozeg se je razkuhal,ker si dala kuhat mozgovne kosti. Pol preberem 1kg na 5 litrov vode,to je absolutno preveč kosti,zato imaš sedaj juho želatinasto. Naslednjič daj za isti volumen vode kuhat vsaj eno ali dve kosti plus kos govejega  mesa. Malo se je pretiravalo,saj bo naslednjič uspelo👍😉

Še ena, ki ne loči mesne od kostne juhe. V kostno juho pač ne daješ mesa, dočim v mesno pa dodaš kosti. Nauči se kuhat.

Juha je želatinasta, ker je koagulirala, kot so že napisali, kar nima veze z maščobo. Avtorica, ko jo boš segrela, bo spet tekoča.

Vse je ok, koliko je juha “pudingasta” je odvisno od vrste kosti. Imaš očitno zelo koncentrirano. Spravi to in zakuhaj potem po delih, absolutno dodaj še precej vode pri kuhanju, ker imaš res močno juho.

Ampak ja, vse je ok, dragoceno in za porabit

Prave Slovenke.

Še malo mesa in kos zelenjave, pa bi dobila žolco

Iz kosti se je izlocil kolagen. Tvojo juho bi lahko uporabila tudi za zolco.

Zdravo. Seveda. Prava kostna juha ko se ohladi postane zele.. To je samo znak da si pravilno naredila

Lol keri komentarji.. A ste res vsi tuki gor cist neizobrazeni haha. Prvo se pozanimite kaj je kostna juha pol pa komwntirite. In ja seveda da ko se shladi postane zelatinasta. Ko jo pa segrejes bo pa postala spet tekoca. Ne komentirite stvari o katerih ocitno nimate pojma

New Report

Close