Kostna juha
Janjaaa, 02.11.2022 ob 14:51
Eno laično vprašanje. Skuhala sem kostno juho, res prvič samo kostno. 1 kg kosti na 5 litrov vode, po receptu. Čez noč sem jo dala v hladilnik, druga dan je bila gosta kot omaka!!! Mi lahko kdo pomaga, zakaj je sedaj v trdnem stanju in ne več v tekočem ?Hvala za odgovore.
kosti imajo precej kolagena, ki je želatinast, ko je mrzel…kot so ti že napisali, ko jo boš segrela bo tekoča. Lahko pa del tega zamrzneš npr. v velikosti 0,5 dcl in vsaki dan potem odtajaš eno porcijo in zaužiješ kot kolagen- za dobro kožo, sklepe….
Anonimno 8538, 02.11.2022 ob 14:58
Zato , ker je v kosteh mascoba, ki se je strdila. Se nisem slisala, da se juha kuha samo iz kosti, ki so bile prav gotovo mozgove. Juhi se poleg mesa doda le kost ali dve, to rajsi vrzi proc.
Še nisi slišala za kostno juho?
In ti bi jo stran metala?
Ojej, spet “strokovna” kuharica…. Predlagam da v google vtipkaš “kostna juha”…..
jah no, 02.11.2022 ob 16:58
Ogromno maščobe je v taki juhi, zato je taka, ko se shladi. To ni za jest kar tako, kot so ti rekli, dodaš v kakšne omake. Če pa ješ kar tako, pa daš vase toliko maščobe, da se ti bodo žile zamašile, hahahaha.
Kosti imajo maščobo?
To ste resno trčeni ljudje na tem forumu :). Za želatino si že slišala? Veš iz česa je? In ja če se je zgostila jo je skuhala prav. To je poanta kostne juhe. Nekaj najboljšega kar lahko za svoje črevesje (posledično žile in na splošno zdravje) narediš. Da to uživaš.
Anonimno 3622, 02.11.2022 ob 17:50
Mozeg se je razkuhal,ker si dala kuhat mozgovne kosti. Pol preberem 1kg na 5 litrov vode,to je absolutno preveč kosti,zato imaš sedaj juho želatinasto. Naslednjič daj za isti volumen vode kuhat vsaj eno ali dve kosti plus kos govejega mesa. Malo se je pretiravalo,saj bo naslednjič uspelo
Še ena, ki ne loči mesne od kostne juhe. V kostno juho pač ne daješ mesa, dočim v mesno pa dodaš kosti. Nauči se kuhat.
Juha je želatinasta, ker je koagulirala, kot so že napisali, kar nima veze z maščobo. Avtorica, ko jo boš segrela, bo spet tekoča.