Kot ženska pričakujem, da račun v restavraciji plača moški
ženska899, 07.04.2025 ob 18:13
brez pardona, samoumevno.
Ne hodim pogosto po restavracijah ipd, ampak ko grem, pa ni debate kdo plača.
Tisti, ki ima s tem probleme, pač ni moj rang.
Saj ne rabiš na dolgo in široko razlagati, da si sponzoruša in radodajka, glede na to koliko jih je že šlo čez tebe nisi ravno MOJ RANG !!!
Anonimmio, 07.04.2025 ob 18:38
Jaz kot ženska, si ne predstavljam, da mi moški placa v gostilni. Sama poravnam svoj obrok ali deliva na pol. Drugo je, če je povabilo na kosilo v zahvalo, kot praznovanje RD, takrat prinesem darilo.
Drugače bi imela občutek, kot da me nekdo kupuje.
Jaz kot ženska bruham na takšnega bednika, ki sedi in čaka da jaz plačam. Zguba ne pa moški. Seveda bruham v sebi, mrtvo hladno pa plačam za oba, če samo nakaže da naj poravnam svoj del. Se nasmehnem, zahvalim in seveda zaključim. Takih principov za 20 ali pa 100 € se res ne grem. To so kompleksi. To so tipi, ki se bodo nekoč prepirali. To ni zrelo, odraslo, moško…
Anonimno634, 07.04.2025 ob 19:34
Meni je pa glih to idiotsko, vsak pol. Kaj pogledata račun in seštevata, koliko je od koga. Glupi. V takem primeru bi dala kartico jaz in vse plačala. Načeloma je meni prav da enkrat en plača, drugič drug, to da se pa deli, mi je pa res absurdno. Mene bi bilo sram, da bi kelnarju plačala polovico
To kompliciranje glede računa največ pove o značaju. Si želiš biti s človekom ki je tako zatezen da komplicira pri enem facking računu? Tudi meni ni problem plačati, z možem ko sva zmenkovala, sva vedno plačala enkrat on enkrat jaz. Nisem izkoriščala, imela sem svoj prihodek. Ampak o tem kdo bo plačal se nikoli nisva pregovarjala.To sploh ni bilo pomembno. Skupaj sva zgradila hišo, kjer vedno en da več in tu gre za zneske, ki so dosti večji kot račun za kosilo. A potem s takim človekom deliš strošek plenic? Pa položnico za elektriko.pa ko greš na dopust, plačaš 4 dni ti za app, 4 dni pa on ?
Včasih je bilo bolj preprosto. Vsaj v začetku je vedno plačal moški, o tem se sploh ni razmišljalo. Kar seveda ni pomenilo, da se bomo prodale za par čevapov. Je moralo preteči kar nekaj večerij. Kasneje, ko smo se z moškim že bolj zbližale, smo občasno plačale me, nikoli pa ni šlo pol na pol. Ko sva že malo dalj hodila z možem, sem jaz plačevala več, tudi kar drage dopuste in izlete, saj sem imela odlično plačo (zlati časi gradbeništva), on pa je bil še stažist.
Sovražim Janšo!!, 07.04.2025 ob 18:37
Saj ne rabiš na dolgo in široko razlagati, da si sponzoruša in radodajka, glede na to koliko jih je že šlo čez tebe nisi ravno MOJ RANG !!!
nisem nikakršna in nikogaršnja sponzoruša. Imam dovolj , da lahko komot plačam za oba.
Gre za odnos moškega do ženske, ki ga pričakujem.
Sem imela pubeca, je bil škrtica na kubik. Ok, sem bila zaljubljena v napačnega, se zgodi… Vedno je bil tečen, a greva ven kaj pojest, večno lačen, ne vem, morda je imel pa trakuljo. Pojedel za tri, plačala sva vedno pol-pol. Njemu je bilo čisto normalno. Ko sva se razšla čez čas, ko sem videla, da je mamina maza, mi je naenkrat veliko od plače ostalo. Jaz imam danes fajn moža, uni lakotnik je pa še vedno samski in pri mami.
sodobne ženske imamo svoj denar in če nam paše iti ven, se ne rabimo delat plačljive device in na skrivaj opazovati moškega tošeljna. stara navada je, da plača ali tisti, ki vabi oz. če sta dva pa že v neki zvezi, se morata pa tudi glede financ dogovoriti. moški tošelj določa vrednost samo kurbam, pa četudi se imenujejo prve dame.