Kot ženska pričakujem, da račun v restavraciji plača moški
ženska899, 07.04.2025 ob 18:13
brez pardona, samoumevno.
Ne hodim pogosto po restavracijah ipd, ampak ko grem, pa ni debate kdo plača.
Tisti, ki ima s tem probleme, pač ni moj rang.
To že zdavnaj več ne velja, s tem se bo potrebno sprijazniti ali pa pač z moškimi ne hoditi v gostilne, restavracije, bifeje…..
Ti645, 09.04.2025 ob 19:07
razlika med kurbami in prostitutkami, 09.04.2025 ob 14:55
Ti645, 09.04.2025 ob 14:31
razlika med kurbami in prostitutkami, 09.04.2025 ob 14:29
Nekatere ženskice, ki hrepenijo po kavalirjih, očitno še vedno sanjajo o stari družbi posilstev v zakonu, ko so dobile batine.
Pogrešajo stare čase, ko je ženska še bila ženska in ko je moški bil moški. Namesto da bi bile ponosne, ko zahodnjaki od šoka ne morejo priti k sebi, ko ugotovijo, da smo mi bivši “sovjetski komunisti”(to marsikdo misli da smo bili) 100x bolj napredni v sami osnovi svetovne civilizacije. In to je enakopravnost med spoloma. Ker še vedno se uglaunem delimo na moške in ženske. In zato enakopravnost med spoloma smatram za osnovo civilizacije. Razni zahodnjaki ne morejo dojeti, da jim v Sloveniji punce plačujejo pijače in da jih punce ogovorijo, ker oni poznajo le to, da vedno moški ogovori žensko.
A slovenske kurbe, namesto, da bi bile ponosne na to da smo med prvimi na svetu v enakopravnosti med spoloma, jih to moti. Muslimane pa kritizirajo kako ravnajo z ženskami. To pa. Ironija.
Mešaš patriahat v proleratiatu z gentelmani (vedenje gospodov-tu se dam ne tolče!).
Seveda, ker to je itak vedno veljalo tudi v praksi.
Saj tudi viteštvo se opeva kot romantično, in našo slovensko preteklost se je opisovalo tako kot je opisana v Cvetju v jeseni. Verjami če želiš.
Moški svet je dobro vedel kao zavesti ženske in jim dati lažno moč in utvaro kako se jih ceni. Vse samo zato, da se je ženske ujelo in je tako patriarhalni sistem deloval.
Če bi malo poznala zgodovino in psihologijo bi vedela, da je kavalirstvo in viteštvo do dam neločljivo povezano s patriarhalnim sistemom.
No pa tudi sicer ste staromodne romantičarke tiste, ki v življenju najbolj najebete, kar se moških tiče. Razmisli o temu.
ne vem če nasrkamo. Moj oče in mož sta oba gospoda. Nikoli ni/sta prostaško govorila, klela, kazala agresije, se pokregavala alu bila nespoštljiva. Do nikogar. Gospoda! Da mi en od njiju reče (pasivno agresivno) karkoli vezane na moje stroške ko sem z njima v družbi bi me kap. Če gre katerikoli od njiju z družbo žensk na kavo vedno plača moški, če gre več moških se pa že zmenijo med sabo. Ampak to so tudi gospodje in ne kakšni barantači.
Tak je bil včasih modus operandi. V času, ko so bile po prepričanju opranoglavih feministk ženskemenda zatirane.
Danes, ko ženske starevloge več niso pripravljene igrati, niti je sistem tako zastavljen, pa se osveščen moški več ne obnaša kot, da se piše 1950.
Anonimno 1434, 09.04.2025 ob 18:03
razlika med kurbami in prostitutkami, 09.04.2025 ob 17:55
Anonimno 1434, 09.04.2025 ob 16:37
Na internetu lahko najdete še pa še zajebancije na to temo. Zajebancije v kateri je še pa še resnice.
Kurba pove svoje “standarde” za t.i. “resno zvezo”; hiša, avto, plača, itd. Potem tip vpraša prostitutko koliko računa in nima več nobene dilema s katero it. Hahaha…
V nekaterih kulturah je zadeva še toliko bolj smešna, ker ženske dejansko pričakujejo, da jih tip v resni zvezi zalaga z denarjem, nudi od a do ž, itd.
Jah saj vidiš po komentarjih. Samo kurbe ne vejo kaj vse pride z takim načinom moško-ženskih odnosov, ki ga poznajo v zaostalih nezahodnih in zahodnih državah.
Stare feministke, ki vejo kakšen pekel je bil včasih bi takšne slovenske avšice fajn nagarbale, da bi se naučile ceniti, da živijo v Sloveniji, eni izmed prvih držav na svetu po enakopravnosti in imajo medspolno enakopravnost, ki se je začela graditi v Jugoslaviji.
Vsak “sistem” ima svoje pluse in minuse. In odvisno od naše situacije, kdo in kaj si, ti je bolje v tem ali onem sistemu.
S tem, da so tebe skupaj s širokimi masami pač indoktrinirali v feministični pogled na svet in zgodovino, po kateri je bilo ženskam nekoč slabo. Enim je bilo, enim pa je bilo neprimerno bolje kot danes.
Seveda jim je bilo bolje. 100x več posilstev kot danes, 100x več pedofilije, 100x več incesta in zoofilije.
Beri Mileno Miklavčič. In ni to neka levičarska aktivistka, ampak desničarka, ki je razkrila resnico. In potem so jo mamce napadale, da saj je res vse kar piše, samo da ni pa rabila tega v javnost dajati. In so s tem še dodatno potrdile vse.
Oh plačanke, 09.04.2025 ob 20:07
Jaz pa kot ženska pričakujem, da bo moj moški kot enakovreden partner samoumevno prevzel nase polovico vseh bremen gospodinjstva, starševstva in partnerstva.
To je danes standardno pričakovanje zahodnih možač. Obsedenost s tem, da ne bi doma česa več naredile. S tem, da jih še vedno privlačijo le moški, ki so nekako boljši od njih. Potem pa od takšnega boljšega moškega, ki praviloma več zasluži in ima, opravlja zahtevnejšo delo, pa še to dlje časa, pričakujejo, da v zakonu od prvega zmenka dalje finančno več prispeva. Za nameček, pa so gospe še vajene, da ga v lažnem duhu enakosti med spoloma še buzerirajo, da Lojze pleše kakor njim paše.
Upsala, 07.04.2025 ob 19:53
Anonimno 9010, 07.04.2025 ob 19:31
Ženske, ki se prodajo za en obrok nimajo mojega spoštovanja.
Ja a res? Zakaj si tako reven, da smatraš, da se ti bo kdo za obrok prodal??! Imaš, če plačaš kavo tud tak občutek, da si koga kupil? Moškega tud? Tole bo za šrinka pomoje.
Ne razumeš in skrivaš svoj namen. Hočeš parjenje ali denar? Ni enakopravno?
Anonimno634, 07.04.2025 ob 19:34
Anonimmio, 07.04.2025 ob 18:38
Jaz kot ženska, si ne predstavljam, da mi moški placa v gostilni. Sama poravnam svoj obrok ali deliva na pol. Drugo je, če je povabilo na kosilo v zahvalo, kot praznovanje RD, takrat prinesem darilo.
Drugače bi imela občutek, kot da me nekdo kupuje.
Meni je pa glih to idiotsko, vsak pol. Kaj pogledata račun in seštevata, koliko je od koga. Glupi. V takem primeru bi dala kartico jaz in vse plačala. Načeloma je meni prav da enkrat en plača, drugič drug, to da se pa deli, mi je pa res absurdno. Mene bi bilo sram, da bi kelnarju plačala polovico
Saj se ti ni treba prepirat pred natakarjem. Daš polovico zraven in druga polovico druga. Moški da napitnino, če je bilo dobro, dobra postrežba. To je dela ravno za 5 sec, če se noče plačat pa tudi pol ure in prepir.
Normalno, da butare to pričakujete. Potem še serjete o zastonjs eksu in podobnih nebulozah, čeprav same priznavate, da pričakujete, d abo moški plačeval zmenke, ne vem kaj, potem se boste pa ve feministično odločale, ali bi seksale.
Zguba časa ste, na kratko, zato gredo moški raje na kurbe. Butare pa dalje serjite o naivnih moških, ki hodijo na kurbe in o zastonjs eksu, ki ga baje ve ponujate. čeprav seks z vami, če do njega sploh pride, moškega ponavadi stane celo premoženje.
Anonimno 1434, 09.04.2025 ob 20:24
To je danes standardno pričakovanje zahodnih možač. Obsedenost s tem, da ne bi doma česa več naredile. S tem, da jih še vedno privlačijo le moški, ki so nekako boljši od njih. Potem pa od takšnega boljšega moškega, ki praviloma več zasluži in ima, opravlja zahtevnejšo delo, pa še to dlje časa, pričakujejo, da v zakonu od prvega zmenka dalje finančno več prispeva. Za nameček, pa so gospe še vajene, da ga v lažnem duhu enakosti med spoloma še buzerirajo, da Lojze pleše kakor njim paše.
točno to. ni kaj dodati.
Tudi jaz. Zmeraj doma vso hrano kupim v trgovini jaz. Ko gremo ven. Večkrat on plača. Čeprav, če sem se jaz spomnila, da bi nekam šla, pol moram plačati jaz. To, je odvisno, kdo povabi. Je pa taki. Da moški, ki nočejo plačat. S takimu ni nič v postelji in ostaneš, na suhem. V resnici, so revni in impotentni tipi izguba cajta. Pol je bolje it sam it nekam. In plačaš, samo sebi. Tako, pol jaz naredim. Če si recimo zaželim girice, ki jih pri meni nihče ne mara.