Najdi forum

Zivjo!!

Moja koza je dokaj problematicna. Na njej je veliko ogrcev, ce grem h kozmeticarki se mi pojavijo znova in znova-zacaran krog pac.
Obstaja kaksna druga stvar, ki daje vidne rezultate??

Ojla

tudi jaz sem imela probleme s kožo. Problemi so se mi pojavili šele pri 21 letih, celo puberteto sem imela lepo kožo -vzrok je bil psihični. Tudi moja prijateljica ima sedaj probleme – stara je 28 let in je imela vedno zelo lepo kožo – tudi pri njej je vzrok psihični (problemi v službi, doma, stres …. vse to nezadovoljstvo ti nekam udari). Blaga varianta je koža ali pa imaš kakšne hujše notranje probleme.

Sedaj imam v redu kožo – včasih se mi pojavi kakšen mazolj (imam razširjene pore). Kozmetičarka mi takrat, ko sem imela problematično kožo ni pomagala – niti nobena njena krema. Fajn je veliko piti (pijem čaje), uporabljati hidratantno nemastno kremo, … in na splošno spremeniti življenje ker ti koža govori, da nekaj ni v redu. (no jaz sem spremenila družbo, začela hoditi v hribe, začela nabirati čaje, na sprehode, rolat in se začela posvečati čimveč sebi, … dobro se počutim in tudi koža je v redu – vedno bom imela sicer razširjene lojnice, a mazolji pridejo redko).

lep pozdravček

Alenka

Pozdravljena!

Hvala za tvoj odgovor! Strinjam se, da se notranji svet v cloveku odraza tudi na kozi. Stres pac obvladujem kolikor lahko, tudi moj pogled na zivljenje je dokaj optimisticen,pa vendar mi vse to (vsaj zdi se tako) ne pomaga.
Prav v teh trenutkih se mi spet vse spusca. Navelicana sem tega.
Kaj tocno pa ti uporabljas in katere caje pijes?
Tudi pri nas nabiramo zdravilna zelisca, pijem od koprive do rmana itd…

Imej se lepo pa veliko soncka ti privoscim!

Trenutno uporabljam hidratantno kremo od Leka (ne vem kako se točno imenuje je pa tam okrog 1.200 SIT). Ker imam razširjene lojnice imam kar probleme pri izbiri kreme – vse mi preveč zmasti kožo in svetim se. Ta mi pa odgovarja.

Uporabljam tudi ognjičevo kremo (kupim jo od frendice, ki jo dela sama in je super živo rumena, izdelana je na osnovi rastlinske masti. Tiste, ki jih prodajajo pa so velikokrat iz svinjske masti in obarvane rahlo rumeno. Spravljeni imam kar v hladilniku. Ognjičeva krema je fajn za mozolje – neposredno na mozolj si jo dam.

Vsak dan pijem čaj – skuham si ga in ga cel dan pijem (ponavadi mešanice). V čajih ne smeš pretiravati – npr. ni dobro piti več kot en teden eno vrsto čaja. Ja najbolje je piti tako kot si sama omenila koprive in rman. Po enem tednu je potrebno zamenjati čaj ali pa piti mešanico. Vsaj 2 – 2,5 litra na dan je treba spiti. Občasno si delam maske za obraz (smetana+med) ali pa kumarični sok. Enkrat tedensko je potrebno narediti tudi peeling.

Za čiščenje obraza imam nealkoholni tonik od Afrodite in še prej se umijem z čistilnim gelom.

Želim ti lep dan,

Alenka

Če boš šla pa kaj čajčke nabirat – se pa oglasi kaj …

New Report

Close