Kožica ob nohtih
Živijo.
Tale forum sem zasledila šele pred par dnevi, pa vas zaenkrat bolj berem kot pišem. Izgledate ful fajn.
Imam en problem, ki me tare že več let, pa se mi ga ne uspe rešit. To je zelo razcefrana kožica ob nohtih. Nikoli se mi ne zaceli, pa tudi sama sem taka, da si ne dam miru in stalno nekaj cefram. Ne izgleda lepo, sploh pa me motijo še občasne krvavitve, ko s krvjo umažem vse okoli sebe.
Ima torej oz. je imela katera podoben problem? Kako se to odpravi (razen vzdržanja pri cefranju)?
Hvala, lp.
Pozdravljena in dobrodošla,
a “nemce” imaš? Moja hči jih je tudi imela, poleg pogriženih nohtov, seveda. Pri kozmetičarki sem ji kupila en lak za nohte (na žalost ne vem več imena) s katerim si je 3x dnevno mazala tako nohte, kot tudi kožico okrog. Stvar je zelo neprijetnega okusa, zato jih pač ne grizeš.
Lahko jih pa začneš seveda z drugim nohtom prčkat…tukaj ti pa jaz ne znam več pomagat… v upanju na lepe nohte…
Js sm tud bol zežko pustila nohte pri miru, ko pa sem si jih začela lakirati, pa jih ne več grizem, ker gre potem tudi lak dol, z napol polakiranimi nohti pa me je sram po svetu hodit.
Joj, težka bo, ampak taprvo se moraš prepričat, da kožico čimmanj cefraš.
Potem si kupi kakšno kvalitetno kremo, obstajajo prav takšne za nohte oz. za obnohtno kožico. In si seveda čimvečkrat namaži okoli nohtov. Če si v službi npr. v pisarni, za računalikom, imaš kremo vedno pri sebi in to lahko narediš neštetokrat (doma, vem da je težje:(()
Pa še nalakiraj si s prozornim lakom, tistim, ki greni, če cefraš z zobmi!
Mislim, da boš že s tem veliko naredila, da bo koža mehkejša in se ne bo sama trgla. Seveda pa si najprej postavi cilj, da ŽELIŠ IMETI LEPE PRSTKE!
Upam, da sem malo pomagala.
Za novoleto pa imej že lepše nohte, uh, kako boš ponosna.
Ej nisi edina s temi problemi. Jaz imam nohte v redu, zato pa si cufam kožico in to res ni lepo videti. Pri meni uspe le to, da se zavestno odločim, da tega ne bom počela. Kožico pa si seveda mažem s kremo za te stvari. Potem pa pride kakšna kriminallka na TV pa si spet vse scufam potem pa spet …
Ja zavestno se moraš odločiti da s cefranjem prenehaš. Poleg tega pa uporabljal dnevno kakšno kremico za obnohtno kožico. Sama imam Avonovo in mi je res super. Če te pa kaj več zanima se pa oglasi.
Hvala za odgovor.
A je to kakšna posebna kremica prav za ta namen? Se jo dobi v lekarni, drogeriji?
Lp.
Hvala za odgovore.
Moram še povedat, da si nohtov ne grizem. Cefram si jih z drugim nohtom. Mogoče si je to težko predstavljat. Recimo ko gledam TV, berem oz. počnem karkoli pri čemer roke niso zaposlene, počnem to tako, da si recimo z nohtom kazalca “mausam” ob nohtu na palcu.
Verjetno pa ta grda koža ni ravno s tem povezana, ker vseh prstov si ni mogoče s tem uničit (niso ravno na dosegu), pa so vseeno scefrani.
Ok, zdaj pa že preveč na dolgo razlagam.
Bom poskušala kremce dobit in se nazaj držat.
Lp.
Ja dobi se prav posebna krema za obnohtno kožico. Če te zanima Avon, ga ne moreš dobiti v trgovini, ker je to kataloška prodaja. Lahko mi pišeš na [email protected] pa ti vse razložim.
Kaj pa, ce si probas kako drugace zaposlit roke, ko gledas TV?
Sama sem imela ful grdo navado, da sem pogrizla vse nohte, ko sem gledala TV, pa sem se tega znebila tko, da sem zacela zraven strikat. Kaksen simpl vzorec se da brez problemov strikat, tud ce ne gledas pod roke (in lahko gledas TV), zdej sem se pa ze tako zverzirala, da lahko strikam prakticno karkoli (in imam temu primerno tudi ful novih stvari v garderobi). Evo, resitev tudi zate, pa se prakticno je. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.