Kozje mleko
Zadnje case veliko berem o pozitivnih ucinkin kozjega mleka. Posebej zanimivo se mi zdi, da koze nikoli ne zbolijo z rakom – menda vsebuje mleko neko sestavino, ki deluje proti raku. Zanima me, ce katera pije kozje mleko in kje ga kupite. Najboljse bi naj bilo povsem sveze. Ce je katera poskusila – kaksen je okus v primerjavi s kravjim?
Mislim to je pa tumač.
Mal pa bi se lohk zadržala. Bolj si stara bolj si nadležna, da naum napisala hudobna, pa te neb rada žalila.[/quote]
Kaj je tu mač? Saj to so samo dejstva. Če bi bilo kozje mleko tako zelo zdravo za ljudi, bi bilo enako mleku doječih mater in bi se dojili do smrti. Kar pa ne gre, a ne? Prav pri vseh vrstah sesalcev se mladiči dojijo le določen čas.
Tudi mi pijemo kozje mleko inuživamo kozji sir, skuto, sirotko, jogurt. Vse izdelke sama pripravim. Res je, koza ne zboli za rakom, ne vejo pa zakaj, ali pa nočejo. Saj itak farmacija mora ustvarjat dobičke in ljudje ne smemo previsoko starost doživet.
Na kratek rok je najbrž vseeno kaj pojemo, na dolgi pa nikakor. In jaz verjamem da je to mleko zagotovo dobra naložba za prihodnost.
Yo
Za tebe pa nimam besed, sem že obupala, da boš kdaj podala pametno mnenje in ne samo pod…avala na forumu.
Meni osebno zelo blagodejno vpliva na prebavo. Če ga ohladiš, je dobrega okusa. Sam sem ga prej kupoval v trgovini pa ni ravno najboljše. Zadnja leta ga jemljem od enga v Prekmurju, si je naredil nedavno še spletno stran http://www.kozjemleko.si, občasno mi dostavi v LJ. Lep pozdrav, Leon
To pa že ni res, da mleko ni zdravo. Se zelo priporoča, posebej med dojenjem…
Glede kozjega mleka pa je tako, da bi naj bilo še bolj zdravo od kravjega; ravno zaradi tega se zanimam za njega. Moj glavni cilj je vplivat na boljše počutje, če kaj pomaga proti raku pa sploh super. Ena od možnosti bi bila tudi prehranska dopolnila, ampak mi nekako niso všeč; mleko je ziher bolj naravno. Pa še cena je dostopnejša; na zgornjem linku piše, da ga prodajajo za 2 eura/ liter in en liter imam za cca tri dni. Se pravi cenovno zelo dostopna razvada, če bo kaj pomagalo pa sploh super.