Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kozje mleko za dojenčka?

Kozje mleko za dojenčka?

Imate izkušnje z dodajanjem kozjega mleka doječemu dojenčku? Kako dojenček sprejme mleko, ga je potrebno prekuhavati,kako je potem s prebavo? Je dobro mleko,ki ga kupiš v trgovini (ala Vindija), ali je boljše od kmeta,ki ni toliko predelano?
Hvala za odgovore,lep preostanek praznika vam želim!

Koliko je ta dojenček star?

*dojenček je star 2meseca

Vprašajte rajši pediatra ali patronažno.. jaz ne bi dajala dojenčku živalskega mleka.. ampak to je samo moje mnenje..

Poznaš priporočila pediatrov?

Če to ni samo zaradi bebastega prepričanja, da je adaptirano mleko junk food (kot piše ena fanatičarka spodaj), potem ne vem zakaj bi kozje mleko sploh dajala tako majhnemu otroku?
Res naj bi bilo boljše od kravjega, tudi dojenčkom so ga včasih dajali, ampak vseeno danes vemo veliko več, tudi to, da je adaptirano mleko vseeno bolj prilagojeno otroku (tudi bolj podobno sestavi človeškega). Nisem sicer strogo proti uporabi zivalskega mleka pred prvim letom, ampak vsaj prve 4 mesece bi raje uporabila adaptirano mleko, če ne bi dojila.

Tudi nekoč niso vse ženske dojile in niso imele mleka. Otroci so zrasli v glavnem s kravjim in kozjim mlekom. Je pa res, da so se včasih te živali pasle, jedle so travo in seno, danes pa predvsem krave hranijo tudi z raznimi mokami sumljivega izvora. Koze sicer živijo precej bolj naravno, pravijo,da je kozje mleko zelo zdravo in vsebuje polno vitaminov.
Lahko sicer poskusiš dati otroku kakšno flaškico kozjega mleka – seveda ga moraš delno razredčiti z vodo in prevreti, nato pa ohladiti na normalno temperaturo. Lahko poskusiš, potem pa boš videla učinek. Če bo dojenček začel bruhati, ga bo zvijalo po trebuščku ipd., potem moraš takoj prekiniti.
Moji vsi trije otroci, so zrasli gor s kravjim mlekom, potem ko jih nisem več dojila. V začetku sem kravje mleko redčila in dodala čisto majhno žličko sladkorja. Umetnega mleka niso prenašali in so bruhali.
Prav pa je, da se posvetuješ s kakšno patronažno sestro ali pediatrom. Srečno.

Jaz 2 mesecnemu dojenčku ne bi dajala kozjega mleka.
Adaptirano mleko je ok. Jaz sem kupovala novalac, poreklo Švica – dobila v Italiji. Naš je namreč španski. Tudi naš je ok, ampak se mi je tisti zdel boljši in cenejši.
Od kod ti ideja, da je vindija kozje mleko ok?
Zakaj recimo ne beka (tuš). Pasterizirano, nehomogenizirano?
Vsa homogenizirana mleka so štala.
Po enem letu sem dajala kozje mleko najprej od kmeta, nato beka. Seveda, potrebno ga je prekuhati, v kolikor je domače. Če je že pasterizirano, prekuhati ni treba.

Kaj je s teboj? Ali imaš sploh rada, svojega otroka? In ti bi res dvomesečnem otroku dala kozje mleko, v današnjem času, ko se toliko ve o prehrani in razvoju otrok?

Včasih so res dojenčki pili kravje ali kozje mleko. Takrat je to bila nuja, ker niso poznali adaptiranega mleka.

Zdaj ko obstaja to mleko in je po sestavi prilagojeno dojenčkom, pa je žalostno, da razmišljaš, da otročku, ki je nedolgo nazaj prišel na svet, da bi dala kozje mleko.

Glej lahko ga prekuhaš, razredčiš a se zavedaj, da nosiš odgovornost za zdravje svojega otroka.

Ko bodo morebitne posledice, se vprašaj ali je bilo vredno!

Za informacijo, moj sin je kot dojenček razvil alergijo na kravje mleko, ko sem ga dojila in dodajala adaptirano mleko. Bil je čisto flekast. Pediatrinja mi je priporočila, da grem na dieto brez KM, zamenjam adaptirano mleko, da mu ne devam nič volnenih oblačil, da mu ne bi dražilo kože.

Ukinila sem vso hrano v kateri so bile mlečne beljakovine in 6 mesecev nisem okusila nič mlečnega. Za informacijo, najdejo se v piškotih, marmeladi….

Zamenjala sem adaptirano mleko in dodajala Allernovo. Sinu se je izboljšalo stanje kože.

Prosim, razmisli še enkrat. Pri pediatrinji zaprosi za knjigico o prehrani dojenčka.

Kratek obisk Googla ti vrže ven polno zadetkov, kjer vsi pišejo, da kozje mleko za dojenčka ni primerno, ker vsebuje premalo železa.

Celotna sestava mleka je no go. No, če bo 2-mesečni dojenček popil kakšen liter tega mleka dnevno, potem bi mogoče šlo…

Mi imamo svoje delo Kozje mleko, ki sem ga dajala 6-mesecniku, ko sem začela uvajati gosto hrano (kot mlečni zdrob, mlečni riž, keksolinom, domač kozji jogurt). Mleko je bilo samo prekuhano, nič redceno. Vse ok, sprejel brez težav. Pri nas ga pijemo vsi, stari starši, midva in otroci.
2-meaecniku bi pa dala umetno mleko in kozje kot dopolnitev od 4-meseca naprej

Ti si en butl k si zrastla na mc’donaldsu,pejt mal ven iz tiste garsoniere pa si povprasaj na kakem mleku so vcas gor zrastl(jebo te novolack)po moje te je fotr v austrijo hodu.idiot-ka

Odgovor na objavo uporabnika
upam, da se hecaš, 31.10.2016 ob 17:16

Kaj je s teboj? Ali imaš sploh rada, svojega otroka? In ti bi res dvomesečnem otroku dala kozje mleko, v današnjem času, ko se toliko ve o prehrani in razvoju otrok?

Včasih so res dojenčki pili kravje ali kozje mleko. Takrat je to bila nuja, ker niso poznali adaptiranega mleka.

Zdaj ko obstaja to mleko in je po sestavi prilagojeno dojenčkom, pa je žalostno, da razmišljaš, da otročku, ki je nedolgo nazaj prišel na svet, da bi dala kozje mleko.

Glej lahko ga prekuhaš, razredčiš a se zavedaj, da nosiš odgovornost za zdravje svojega otroka.

Ko bodo morebitne posledice, se vprašaj ali je bilo vredno!

Za informacijo, moj sin je kot dojenček razvil alergijo na kravje mleko, ko sem ga dojila in dodajala adaptirano mleko. Bil je čisto flekast. Pediatrinja mi je priporočila, da grem na dieto brez KM, zamenjam adaptirano mleko, da mu ne devam nič volnenih oblačil, da mu ne bi dražilo kože.

Ukinila sem vso hrano v kateri so bile mlečne beljakovine in 6 mesecev nisem okusila nič mlečnega. Za informacijo, najdejo se v piškotih, marmeladi….

Zamenjala sem adaptirano mleko in dodajala Allernovo. Sinu se je izboljšalo stanje kože.

Prosim, razmisli še enkrat. Pri pediatrinji zaprosi za knjigico o prehrani dojenčka.

ID. I. O. T.

New Report

Close