Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kozmetičarka-nujna stvar?

Kozmetičarka-nujna stvar?

Stara sem 25 let.
Zadnjič je bila kolegica pri kozmetičarki. Plačala je 10 000 SIT.
Nega itd. je trajala 3 ure.
Jaz pa imam sedaj skoraj slabo vest, ker sama pri kozmetičarki še nisem bila, češ, kakšno škodo delam svoji koži, ki se bo zaradi tega začela sigurno predčasno starat, gubat in kajjazvem kaj še vse….
Ne, resno: Ali je obisk pri kozmetičarki (nega, čiščenje sicer neproblematične kože):
a) nujna zadeva,
b) priporočljiva zdeva,
c) nepotrebna zadeva?

Če je že priporočljivo-pri katerih letih?
Ali si ne bi mogla take temeljitejše nege narediti sama? Če ja-kako?Konkretneje-KAKO STISNIT OGRCE Z NOSA?

🙂 Hvala vam vnaprej!

Ola.
Tu spodaj si napisala – kako stisnit ogrce? Sama si jih tako dobro, kot to znajo kozmetičarke, sigurno ne boš, poleg tega moraš prej iti pod paro, da se odprejo pore. Jaz hodim “vsake kvatre enkrat” (približno na pol leta), vem pa za punce, ki hodijo na štirinajst dni, ker imajoo pač več mozoljev in ogrcev. Cena, ki jo navajaš, je pretirana. Jaz hodim privat, pa plačam pol manj in gotova sem v eni uri – kaj več kot nege (para, stiskanje mozoljev in ogrcev, piling, maska in kremica) je tako brezveze naenkrat.
Lp

Sama sem stara 22 let, še nikoli nisem bila pri kozmetičarki in tudi nimam namena iti (ker nimam nobenih problemov s kožo). Tko da zame je to popolnoma brezveze in stran metanje denarja !

Pri kozmetičarki sem bila prvič in zadnjič pred 10 leti, ko sem bila stara 16 let. Teta je mene in mojo mami prepričala, da sva šli k “njeni” kozmetičarki, češ kako je fajn. Domov sva prišli obe zabuhli. Jaz sem neznosno trpela na tistem stolu, ker že od nekdaj ne prenesem, da mi kdo drug stiska mozolje. No, mojo mami je pa namazala z eno kremo, po kateri je imela dobesedno mehurjast obraz, ker je bila krema za njeno kožo premočna.

Od takrat svoje mozoljčke sama masakriram. Na srečo jih skoraj nimam, tudi večjih problemov s kožo ne. Zakaj bi torej hodila h kozmetičarki? Našla sem kremo, ki odgovarja moji koži. Pri tem, kar bi jaz pri svoji koži spremenila, mi pa tudi kozmetičarka ne more pomagat.

Drugače pa je precej v genih. Moja mami ne hodi h kozmetičarki, stara je skoraj 50 let in ima precej manj gub in lepšo kožo kot njena sestra, ki je mlajša od nje in redno hodi h kozmetičarki, pa v solarij, pa kupuje kremice za 10 jurjev…

Torej, h kozmetičarki ne hodim, pa mi čisto nič ne manjka. 🙂 Ogrce si lahko stisnem tudi sama, najbolje poznam svoj prag bolečine in vem, kdaj je treba kakšen mozolj pustiti pri miru. Pa še zabuhla nisem po tem. 🙂

Moja sestra je kozmetičarka z lastnim salonom, pa hodim k njej zelo na redke čase, pa čeprav imam zadeve zastonj. Ona tudi pravi, če ti ni potrebe, potem ne hodi, če pa imaš probleme z mazolji, …. je pa dobro, da ti jih nekdo stisne dobro in strokovno. Če ti paše masaža (obraza) si jo ponavadi ne moreš narediti sama, zato so tu kozmetičarke. Pa še nekaj je takih strvari, ki jih pa le kozmetičarke naredijo strokovno in dobro.

Sem za to, da jo obiščeš, če imaš kakršne koli težave s kožo ali pa če ti paše kakšna masaža (celega telesa), pa depilacija (z voskom), ……

Punce, hvala za odgovore!

Jaz tudi mislim, da se ne splača, razen če je res kak specialnejši problem (a za te so že dermatologi) oziroma če ne veš natančno, kakšen tip kože imaš in greš pač enkrat na posvet, da ti svetuje nasplošno, kakšni izdelki so za tebe in kako naj skrbiš za kožo. A zdaj je že toliko izdelkov na policah drogerij in povsod lepo piše, kaj je za kaj, da si lahko tudi sami poiščemo. Npr. jaz imam bolj masten oz. mešan tip kože in poiščem izdelek, ki preprečuje oz. zmanjša izločanje maščobe in preprečuje masten sijaj. In tega mi ne rabi rečt kozmetičarka in da bi ji za ta “nasvet” plačevala nevemkoliko, se mi zdi nesmiselno.
Neka moja kolegica je nekoč bila pri kozmetičarki (jaz še nisem in me nekako ne vleče iti) in je rekla, da so ji najprej sicer nekako “očistili” kožo mozoljev, ogrcev itd., a da je čez nekaj časa imela vsega še trikrat več kot pred tem – torej, da se stanje najprej malo izboljša (na videz),nato pa še poslabša in potem si nekako prisiljen redno hodit in zapadeš v začaran krog. Tako da sama se raje poslužujem naravnejših sredstev, imam par knjižic z recepti za naravne maske in obloge, pač vsaka za neko težavo oz. tip kože, in se mi zdi dosti bolje in brez kakršnihkoli stranskih učinkov taka naravna kozmetika, kot pa neke kemikalije, ki jih je v kozm. salonih še največ! Npr. čisto preprost recept in že stoletja star: obloge iz svežih kumaric! Ni boljšega tonika za obraz! Ali masaža z rezino banane… itd.

Jaz sem stara 32 let, pa še nisem bila pri kozmetičarki. Se mi zdi brez veze. Kolegica hodi občasno pa se mi ne zdi, da ji to kakorkoli koristi. Se mi ne zdi, da ima po obisku kozmetičarke kaj drugačno kožo. Denar stran vržen.

Gina,

mi lahko poveš kje ima tvoja sestra salon. LAhko pišeš tudi na e-mail.

Hvala

primož

New Report

Close