Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style KOZMETIČNI TRIKI!!!

KOZMETIČNI TRIKI!!!

Verjetno je res pomembno, kje se strižemo, katere znamke kozmetiko kupujemo…. Ampak mene zanimajo VAŠI KOZMETIČNI TRIKI. Zadeve, ki jih dojameš ko se lišpaš že par let in jih slučajno ugotoviš, ali pa ti jih kdo pove. Prosim prispevajte!!!
NA PRIMER: Da se maskara lepše razmaže se po trepalnicah tudi rahlo namažem s kremo, predenj dam na obraz puder. 100% deluje.

OK ni v zvezi licenjem ali kaj… Moja prijeateljica si oblece dva modrca, enega cez drugega, da povdari dekolte. Pa ful lepo pride. Sicer ze ima tako ali tako malo vecje prsi 🙂
Obrvi si jaz najprej nama~em z lakom za lase, da se mi lepse povdarijo. Potem jih povdarim se z svincnikom.
Usta si namazem najprej z labello ne vem kako se ze rece, ono roza no in potem cez njo prozoren lip gloss in usta pridejo ful naravna, polna in neverjetno dolgo se obdrzi gor. Sicer ze mam naravno bolj “fafacke” :-)))
Oci obrobim samo malo ob zunanji strani in crto potegnem navzven, da zgledajo bolj macje, na trepalnice dam maskaro, ce mam kaksen mozoljcek uporabim korektor pa je. In zgleda ful naravno. Nihce ne opazi da sem namazana, nobenemu ni jasno zakaj kar naemnkrat zgledam drugacna.
Ne vem to ni ravno kozmeticni trik, ampak da nimam mozoljckov spijem vsaj tri litre vode na dan in za zajtrk jem ovsene kosmice.
Morem vprast prijatlco kaj ona pocne, ker vcasih res izumi kaksno pametno… KAKE TO FORE SLIS’S.

To stara! A lahko še katera kaj prispeva? Plis!!!

Moji triki:
s suho zobno krtačko temeljito zmasirati ustnice in jih nato namazati z Niveo (počakaš par minut, da se krema delno vpije, ostanek zbrišeš) in jih potem normalno naličiš naprej; podlaga tekoči puder, potem čez puder v prahu in šele nato obroba s svinčnikom in šminka. Zelooooo obstojno. Sama po prvem namazu s šminko “ugriznem” v papirnat prtiček, da se ostanki šminke – predvsem s kotičkov ustnic – zbrišejo in potem namažem še enkrat samo spodnji del ustnic.
Če hočeš poseben efekt na sredino spodnje ustnice naneseš malo bleščic (to je bolj za zvečer).

Z mascaro, ki je že “presuha” za obdelavo trepalnic si vedno počešem obrvi – s tem si tudi odstaniš puder v prahu ali v kamnu, ki se vedno malo nabere na obrveh

Sama si vedno napudram trepalnice. Za razliko od tebe, ki si jih namažeš s kremo.
Se mi zdi, da se mascara potem lepše prime in celo zvecer je isti efekt kot ob 8 zjutraj.

S senco za lica se rahlo namažem (samo dotaknem s čopičem) tudi brado in levo + desno stran čela – ob lasišču ter konico nosu.

s kakšnim pudrom pa?
v kamnu ali tekočim?

Ja to s scetko sem tudi ze poskusila. Nekako bolj polna usta ti naredi.

En nasvet za opticno zozenje nosu: po sredino naneses zelo svetlo (skorajda belo)senco. Ampak ne prevec, drugace se prevec opazi.Tinka je pisal/pisala:
>
> Verjetno je res pomembno, kje se strižemo, katere znamke
> kozmetiko kupujemo…. Ampak mene zanimajo VAŠI KOZMETIČNI
> TRIKI. Zadeve, ki jih dojameš ko se lišpaš že par let in jih
> slučajno ugotoviš, ali pa ti jih kdo pove. Prosim
> prispevajte!!!
> NA PRIMER: Da se maskara lepše razmaže se po trepalnicah tudi
> rahlo namažem s kremo, predenj dam na obraz puder. 100% deluje.

Serbus!

Puder: ponavadi uporabljam dva odtenka enake firme,tako zožaš tam ko je obraz preširok (temnejši odtenek),svetlejšega pa tam,kjer moraš obraz mogoče razširit!Vse je odvisno od oblike obraza!Preden se pa napudram,si namažem obraz z malce bolj mastno kremo in počakam 10 minut,da se dobro vpije.Tako je (vsaj pri meni) puder bolj obstojen in se lažje nanaša.
Senčilo: preden na veke nanašam senčilo,ki ga imam samo v naravnih tonih (bež,svetlo rjavo v kombinaciji z zlato),nanesem puder tudi na oči in počakam,da se posuši.
Trepalnice: preden nanesem maskaro,jih priviham s kleščami za trepalnice (izgleda kot mučilna naprava:)) in razčešem z mičkenim glavnikecom namenjenim za to.
Usta: samo glos.Slišala pa sem,če naneseš na ustnice puder in preko neko barvno šminko,da je bolj obstojna (???).Drugače pa tisto z zobno ščetko res drži.

Pa med drugim s pudrom ne pretiravam in preko njega nanesem (lica,nos,čelo in brada) zelo malo(s čopičem se samo dotaknem teh mest) z zlatim pudrom,ki je sicer namenjen poudarjanju zagorele barve.

Tako pač delam jaz!!!!

če si z belim ne preveč ostro ošiljenim svinčnikom narahlo obrobiš ustnice in jih črto zamačeš proč od ustnic, bodo le te zgledale bolj našobljene…

če si z belim svinčnikom pobarvaš spodnjo veko čisto pri očesu (notranji rob) bodo oči videti večje…

če lica potegneš noter, da zgledaš ko ribica in si to vdrtino napudraš v črti seveda zamazano z malo temnejšim pudrom, boš prav tako videti rahlo našobljena in z bolk suhimi lici…

temne sence za oči zaprejo pogled..uporabljaj bolj svetle odtenke, temnejše nanašaj le na sunanji rob…

za magic look, lahko za večere svetleče bleščeče sence naneseš tudi na zgornje dele uhljev..seveda še imaš razkrite…

če si nad očmi rišeš črto je ne nariši še spodaj, ker izgledaš ko rakun…če pa že pa nariši črto tako da se v zunanjem kotu očesa ne stikata..to poveča oči..spodnjo črto vedno zamaži!…

maskaro nanesi vsaj v dveh slojih za polnejše trepalnice…vmes počakaj da se posuši prvi nanos…

za boljšo obstojnost pod vsemi šminkami, senčili, maskarami uporabi puder…

če si naravno preveč rdečelična si nabavi zelenkasto kremo za pod puder, ki izniči rdečico..če si preveč bleda pa oranžkasto podkremo…

za bolj našobljene ustnice in polnejši izgled si na sredino ustnic čez šminko nanesi še svetli odtenek šminke..belo ali zlato/srebrno…

za večjo obstojnost šminke na kotičkih, si le te pobarvaj s svinčnikom za obrobo..

dost za enkrat :))

New Report

Close