Kozmetika Catrice – uporablja katera?
Pozna katera kozmetiko Catrice?
Danes sem kupila njihov lak in sem z njim kar zadovoljna (nanesla sem ga 2 uri nazaj, ha ha).
Nisem nek poznavalec, bi si pa rada nakupila še kaj kozmetike in me zanima, kako je ta znamka glede drugih njihovih izdelkov? Kupila bi si še kak puder, senčilo,….
Ali pa če lahko priporočate kako drugo kozmetiko, ki ima dobro razmerje kakovost/cena? Hvala!!
Aja, pa še eno vprašanje – ko si namažete ustnice, uporabite samo šminko ali jih tudi kaj obrobite s kakim svinčnikom….?
Živjo.
Njihove robe imam kar nekaj.
Največ lakov za nohte, med 10 in 15 komadov, odlična gostota, obstojnost sama “določim” in je 3 dni, ker imam rada sveže namazane nohte, da so tipitopi 🙂 Kateri odtenek si si kupila? Bi rada sprobala kakega mojega? Ti z veseljem pošljem! (tako imam izgovor za nakup novega/novih :P)
Enega imam celo namensko samo za pedikuro (temno vijoličen z bleščicami) in je top.
Šminke za ustnice so odlične kakovosti, prekrivne in obstojne. Mehka struktura. Uporabljam nude odtenek, mmm. Imam pa v zalogi novo, neodprto rdečo šminko, te mogoče zanima? Kakšne nianse so ti všeč?
Ob tem dodajam tudi komentar za glosse za ustnice, imam jih 3 kom: nude, sv. roza in belega – juicy, nelepljivi, pa še lepo dišijo. Super so.
Črtala za oči: uporabljam črno, zeleno, modro, vijolično in rjavo barvo. Zlahka se primerja z znamko Lancome, cena pa 8x nižja! Mazljivi, nisi kot panda, ne razmažejo se in največji plus: ne dražijo oči, nič ne pečejo. Top!
Daaaleč najboljša pa so njihova rdečila za lička. Vedno gledam, da so made in Poland ali Italy, ker so kakovostnejša od PRC. Koža ne srbi, obstojnost cel dan (zjutraj dam gor in ne popravljam niti enkrat), lepi odtenki. Uporabljam roza.
Maskar za oči pa ne uporabljam, ker uporabljam lekarniške (znamka Avene).
Upam, da sem ti kaj pomagala 😉
Še to bi dodala:
od njih imam še šilček za barvice, gobice za nanos pudra, korekturni svinčnik za popravek laka za nohte, kapljice za hitro sušenje laka za nohte, duo rjava-sv. rjava paleta za barvanje obrvi+njihov čopič za nanos tega … ja, res imam full stvari 🙂
Ustnice samo namažem, brez obrobe. Se mi zdi, da je to kar malo passe dandanes.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj 🙂
Imam njihov duo za osvetljevanje obraza in je boljši kot Boby Brovn, ki stane 10 x več. Njihovo imam tudi rdečo šminko, ki je tudi več kot vredna svojega denarja. Glede obrobe ustnic se mi pa zdi, da obroba s svinčnikom enake barve kot šminka lepo poudari usta. Vsaj meni je to obvezni del make upa, se pa obroba ne opazi, saj mora bit vsaj priblizno isti odtenek ali pa kožne barve.
Kako pa veš, da rabiš osvetljevalec? 🙂
Sem pogledala že nekaj tutorialov na youtubu, zmede me veliko število izdelkov, pa ne vem, kaj točno potrebujem od tega.
Recimo korektor (http://www.catrice.eu/si/obraz/korektor-in-korektor-v-stiku.html)
kaj pa vem, kaj od tega potrebujem, ko je več stvari. Pa da zadenem pravi odtenek. To se mi tudi zdi umetnost, da nisi potem presvetel ali pretemen. Preskušate odtenek na roki ali na obrazu?
Jaz uporabljam:
– tekoči korektor za podočnjake
– tekočega pudra ne, ker me moti, če ga imam na obrazu
– korektor v stiku za kakšne pikice, nepravilnosti
– puder v prahu, samo malenkost
– rdečilo, enim bolj pašejo bolj rožnati, enim pa bolj marelični odtenki, odvisno od tena kože
– bronzer – poglej si kak video, kam in kako ga nanesti, pa ne pretiravaj
– senčila za oči, različne barve, odvisno od priložnosti
– svinčnik za oči – najraje rjav. Všeč mi je “cat look”, ampak ga ne obvladam, zato se ga raje ne lotim.
– obrvi – morajo biti lepo oblikovane in malo poudarjene, s kakšnim gelom za obrvi, recimo
– klešče za vihanje trepalnic
– maskaro
– črtalo za ustnice
– šminka
– osvetljevalec si daš samo na vrh kosti ličnic, tudi poglej kak video
Pa se strinjam, da je Catrice dobra znamka glede na ceno.
Čimveč glej razne tutoriale in preizkušaj na sebi.
Uporabljam od Catrice, essence, Misslyn … torej po tvoje “shita”, pa do Lancome, IsaDora, Collistar in ArtDeco. Od Clarinsa črtala za oči so npr. dobra, od Lancomovih me pečejo. Ker je avtorica vpr. za Catrice in ker imam doma obe črtali znamk Catrice in Lancome, potem na tej podlagi LAHKO podam mnenje in oceno, kar je prvotni namen – pomoč avtorici. Tebi se zdi smešno (hahaha :)), meni je pa smešna primerjava s shitom, če zadeve pač nisi sprobala 🙂
In JA, njihovo črtalo JE boljše od Lancomovega, stane pa dejansko 8x manj. Ni treba takoj vsega popljuvat in mislit, da “se ena oseba sama s sabo pogovarja” 🙂 In JA, glede na ceno JE dobra kozmetika. Live and let live 😉
In kateri “shit” ti uporabljaš? :):):)
Imam njihov duo za osvetljevanje obraza in je boljši kot Boby Brovn, ki stane 10 x več. Njihovo imam tudi rdečo šminko, ki je tudi več kot vredna svojega denarja. Glede obrobe ustnic se mi pa zdi, da obroba s svinčnikom enake barve kot šminka lepo poudari usta. Vsaj meni je to obvezni del make upa, se pa obroba ne opazi, saj mora bit vsaj priblizno isti odtenek ali pa kožne barve.
[/quote]
Jaz imam doma v zalogi novo rdečo šminko? Bi jo imela? 🙂
[/quote]
Jaz imam doma v zalogi novo rdečo šminko? Bi jo imela? 🙂
[/quote]
Najlepša hvala. Tale, ki jo imam bo dolgo zdržala, ker menjam barve. Drugače se pa strinjam z eno, ki je napisala, da poceni ni nujno slabo. Sama imam tudi kozmetiko razlicnih znamk in se mi zdi, da če kje, potem v dekorativni kozmetiki plačaš ime. Drugače pa je pri parfumih; tisti poceni res smrdijo.
Če sedaj ne uporabljaš, morda tega ne potrebuješ. Jaz uporabljam maskaro in sedaj tudi redno šminko, tu se pa bolj ali manj konča.
Kakšni dve leti nazaj sem šla čez to tvojo fazo, predvsem zato, ker sem zaradi določenih stvari izgledala kar grozno in sem nameravala to zakriti. Pa sem nabavila še nekaj stvari, pogledala tutoriale, pa ti povem, da se je tukaj bolj ali manj končalo.
Imam svinčnik za oči, ki ga kdaj namažem, na senčila pozabim. Imam puder, ki ga kdaj uporabim bolj kot korektor, čeprav imam tudi slednjega, a ga ignoriram. Ne samo to, nabavila sem si celo zelo drag primer, da bi puder držal in mi ne izsušil kože, pa vse leži v omari. Kupila sem tudi rdečilo, pa se do danes nisem spomnila, da ga imam:) Oh, točno, še eno srebrno “rdečilo”, ki sem ga uporabljala kot highlighter.
Aja, imam še Touche Eclat, illuminator (je razlika menda med highlighterjem in illuminatorjem) od YSL in tistega res večkrat uporabim, ampak po pravici ne vem, če je takšna blazna razlika, kot reklamirajo. Mimogrede, to ni za prekrivanje podočnjakov.
Morda je problem časa, morda občutljive kože, morda lenobe, ampak iz teh izkušenj ti priporočam, da prični počasi. Morda z enim kosom, ki se ga boš navadila uporabljata, in potem počasi dograjuj. Čeprav je kozmetika poceni, če je ne boš uporabljala, nima smisla.
Od same znamke Catrice sem enkrat vzela tisto njihovo tablico različnih barv korektorjev, pa je bila zanič. Morda za mojo kožo, ampak je bil stran vržen denar.
Za čiščenje trenutno uporabljam micelarno olje Biobaza, drugače pa ponavadi neko olje, jojobino, mandljevo, avokadovo, karkoli že je, pa mleko za obraz.
catrice je zame daleč najboljša kozmetika za to ceno…prej sem uporabljala kozmitiko višjega cenovnega razreda, pa moram reči, da nitake razlike v kvaliteti, kot je v ceni 🙂
jaz svinčnik uporabljam edino pri rdeči šminki … pa še to si najprej naredim s svinčnikom obrobo, potem pa z njim prebarvam kar cele ustnice…nato pa nanesem šele šminko..tako mi dlje časa ostane