Kozmetika
Živjo,
vem, da jih Lush niti slučajno ne, šli so celo tako daleč, da obljubijo ustrezajočim podjetjem, ki še preskušajo na živalih, da bodo kupovali od njih, če se temu za vedno odrečejo. Body shop naj tudi ne bi (ampak do nedavnega ni obstajal zaščitni faktor, ki ne bi bil preskušen na živalih, oni ga imajo pa že leta). MAC kozmetika tudi ni preizkušena na živalih (imajo v Avstriji in tujini), zelo kakovostna dekorativna kozmetika, drugega še nisem preskusila. Za te jaz vem, je pa kakšna stran od PETA-e najbrž bolj informativna. V vednost: p&g (ki ima v lasti cel spekter blagovnih znamk), Gilette preskušajo na živalih. Me veseli, da nam to postaja pomembno. LP
Točno tako Katarina, zato pa Lush nima krem za sončenje, pa tudi kreme za obraz ne vsebujejo zaščitnega faktorja.
Firme, ki ne testirajo na živalih ( seveda seznam ni popoln):
Almacabio – Bergland – Hedera Natur – Argiletz – Argital – Barry M – Bioforce – Biokosma – Borlind of Germany – Cibe Laboratory – D’Aymons – Dermotricos – Elizabeth Van Buren Aromatherapy – Flora Primavera – Helan – Honesty – Jardin De Paradis – John Paul Mitchell – L’occitane -Lakshmi – L’erbolario – Lush – Montagne Jeunesse – Nectar – Pedrini Lepo Line – Ram Raja – Rebis – The Body Shop – W Urlich – Weleda.
Link za dodatne informacije:
Živjo, sem šla malo šnjofat naokrog, tudi Lancome je sumljiv, pa kozmetika Lacoste in Boss (ker jih ima v lasti Procter&Gamble).
Izvedela sem tudi sledeče: npr. Body shop je imel včasih na izdelkih napisano, da ne testirajo na živalih, pa so morali napis umakniti in imajo sedaj napisano, da so proti testiranju na živalih, kar pomeni, da končni izdelek sam ni testiran na živalih, sestavine pa so (ne nujno vse), kar konec koncev spet pomeni, da podpiramo testiranje na živalih, če take stvari kupujemo.
Lush je lani predstavil (samo osebju, ki najprej preizkusi izdelke) kremo za sončenje s ZF, ne vem, kako so do tega prišli, res, da je bilo za to precej prošenj in so po moje kako firmo (prozvajalca SPF sestavine) prepričali, da so nehali testirati na živalih, ali pa dali noter kakega od 100 % fizičnih SPF-ov, za katere se že desetletja ve, kako delujejo in jih ni potrebno več preizkušati. Nedvomno bodo obrazložili, ko bo stvar na voljo javnosti (upam, da čimprej).
LP