Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kraja v službi, a firma hoče, da kazen plača oškodovanec

Kraja v službi, a firma hoče, da kazen plača oškodovanec

Moj oče je bil žrtev ropa med služo. Je poklicni šofer avtobusa. Je peljal avtobus iz ptuja proti Mariboru. Ko je prišel v Maribor na glavno postajo, je tam parkiral avtobus. Ko je šel na wc, je zaprl vrata dol s knofom, ki ga imajo na avtobusu. Med tem časom, ko je bil na wcju, je neki ropar hitro šel do busa, stisnil na knof, da so se vrata odprla, šel gor, ukradel denar iz blagajne in celo službeno denarnico, šel hitro z busa, zaprl vrata za sabo in odšel stran.
Ko je oče prišel na bus, da bi druge potnike spustil na bus, je opazil, da mu manjka denar.
Sta dva, ki sta tega roparja vidla, povedala, kako je se zgodilo. Je bila tam tudi policija, naredila zapisnik itd. Rop je posnela tudi varnostna kamera.
No, zdaj pa hočejo na Arrivi, za katero vozi, da oče vrne nazaj denar, ki so mu ga ukradli, saj so rekli, da ni zaklenil vrat za sabo.

Meni se to zdi narobe in gre za nepravično kazen, saj bi denar mogel biti zavarovan v primeru kraje in da za rop velja vse, kar odtujiš, kar ni tvoje. Isto velja ta rop tudi za vlom, saj je šel na avtobus, kamor oni ni imel vstopa. Ker po moje za vlom velja tudi to, če vrata na avtu pustiš na veliko odprta pa ga nekdo ukrade. Ker rad spremljam ameriška sodišča, je tam že večkrat bilo omenjeno, da je kraja vse, če sežeš v tujo lastnino. Bil je primer, ko je ženska z jeze segla v avto ene druge ženske in ji odvzela torbico, da je poiskala njeno osebno, da je videla njene podatke. Sodnica jo je obtožila, da je šlo za rop, ker je tak pač pravni sistem.

Zanima me, kakšen je kaj zakon pri nas glede takega primera? Je oče dolžan plačati to kazen, ki je dokazano iz posnetkov, da je bil rop, zraven je bila tudi policija, ali ga hočejo na Arrivi še dodatno nategnit? Na kaj se naj obrne, če ga Arriva izsiljuje protipravno? Naj še omenim, da dela na mesec čez 200 ur, kar je proti zakonu, zraven tega pa dobi plačo samo do 800 eur z vsemi stroški v red.

Ker ni zaklenil za sabo se bodo lahko izgovarjali, da je s tem omogočil krajo.

Šoferji imajo svoj sindikat.
Tukaj naj uporabi članstvo in zastopanje odvetnika.
V kolikor bo tožba, naj sam vrne s tožbo o ogroženosti na delovnem mestu.
Razjasnjeni morajo pa biti vsi varnostni ventili in izpravnost avtobusa.

Ničesar ni dolžan plačati, za takšne primere obstajajo zavarovanja. Če ga firma nima, je to njihov problem.
Kot je napisal nekdo zgoraj – naj se obrne na sindikat in naj najame odvetnika. Tistega, ki mi grozi da bi moral plačati, pa naj resno opozori, da ga bo ovadil za mobing!

Sam si je kriv. Avtobus je pustil odklenjen, not pa denar. Malomarnosti zavarovalnica ne krije.

To ni rop, ampak vlom in tatvina. Podjetja SO in morajo biti zavarovana za take primere. Imajo tudi zavarovanje za potnike – ki ga uveljavljajo preko vozovnice. Posnetek kamere in policijski zapisnik sta dovolj, da podjetje uveljavlja zavarovalnino pri zavarovalnici. Med oškodovanci pa je seveda tudi tvoj oče.

New Report

Close