Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kraja v trgovini kot zaposlen

Kraja v trgovini kot zaposlen

Potreboval bi pravni nasvet.
Delal sem v trgovini tus in kot zaposlen sem strankam pobiral denar z tus klub kartic. Zasacili so me po kameri in ko je prisel moz ki je zaposlen pri tem podjetu ki se ukvarja s tem da isce take ljudi. Sem use priznal in sem podal tudi izjavo njemu. Zanima me ce slucajno to pride na sodisce kaksno kazen lahko pricakujem?
Delal pa sem 2 meseca kot student cez pocitnce. Usota useh ukradenih stavri nepresega 150 evrov
Prosim za odgovor

Spoštovani!

V vašem primeru gre za malo tatvino, pri kateri znesek ukradenih stvari ne sme biti višji od 500 EUR. Kazenski zakonik določa, da se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta, če je vrednost ukradene stvari majhna in si je storilec hotel prilastiti stvar take vrednosti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close